IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Катастрофите од нашите новинари!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Катастрофите од нашите новинари!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2345>
Автор
Порака
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2010 во 17:19
Марсовец тој на сликата е Атанас Вангели авторот на статијата,а тој воедно е и играч на сорос.

Мене лично не ме боли ни за сорос,ни за јанко,мирка,латас,миленко или било кој друг изрод од новинари.

Мене ми смета кога некој изрод ќе пиши статија во кој плука по Македонецот и неговата борба за слобода.

1.Кој е тој доказ дека Дамјан Груев е убиецот (нарачателот ) на убиството на Гоце Делчев.
2. Дали Македонците од егејска Македонија се декларираат како Македонци само за да земат грчки пасош???
Ако е така каков доказ има за тоа.
3.Дали сите што биле во ВМРО се бугари???
Затоа што авторот вели дека илинденците немаат изграден идентитет дека се Македонци.

Секој што пиши против овие изроди НЕ е и груевист.

Јас не сум партиски играч само човек кој живото го дава за Татковината,за мене свето е името Македонија и ВМРО а ако некој плука по тие свети работи не ме интересира дали тој е сорос,грујо,сдсм или вмро-дпмне или вмро-нп сите тие се непријатели на Македонија.
Таа е разликата помеѓу вас и тие како мене.

Изменето од Анастеа - 19.Јули.2010 во 01:18
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2010 во 17:59
Originally posted by mungos80 mungos80 напиша:

Марсовец тој на сликата е Атанас Вангели авторот на статијата,а тој воедно е и играч на сорос.

Мене лично не ме боли ни за сорос,ни за јанко,мирка,латас,миленко или било кој друг изрод од новинари.

Мене ми смета кога некој изрод ќе пиши статија во кој плука по Македонецот и неговата борба за слобода.

1.Кој е тој доказ дека Дамјан Груев е убиецот (нарачателот ) на убиството на Гоце Делчев.
2. Дали Македонците од егејска Македонија се декларираат како Македонци само за да земат грчки пасош???
Ако е така каков доказ има за тоа.
3.Дали сите што биле во ВМРО се бугари???
Затоа што авторот вели дека илинденците немаат изграден идентитет дека се Македонци.

Секој што пиши против овие изроди НЕ е и груевист.

Јас не сум партиски играч само човек кој живото го дава за Татковината,за мене свето е името Македонија и ВМРО а ако некој плука по тие свети работи не ме интересира дали тој е сорос,грујо,сдсм или вмро-дпмне или вмро-нп сите тие се непријатели на Македонија.
Таа е разликата помеѓу вас и тие како мене.

Не е Атанас туку Анастас. И јас мислев така кога пишав првиот пат па видов поубаво во статијата.

Мислев дека е грк. Ништо чудно од влав вакви статии да се прочитаат.

Заради трите точки во црвено мислам дека подобра дискусија ќе има на пдф историја неголи овде на пдф политика.

Изменето од Анастеа - 20.Јули.2010 во 02:36
Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2010 во 18:26
Originally posted by ultra ultra напиша:

Не е Атанас туку Анастас. И јас мислев така кога пишав првиот пат па видов поубаво во статијата.Мислев дека е грк. Ништо чудно од влав вакви статии да се прочитаат ионака власите повеќе биле пријатели со грците неголи со македонците, традицијата од турско време се продолжува.Заради трите точки во црвено мислам дека подобра дискусија ќе има на пдф историја неголи овде на пдф политика.

Не е за на историја.Прочитај ја прво статијата.

Изменето од Анастеа - 19.Јули.2010 во 01:28
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2010 во 19:14
Vo pravo si za tekstot, no ne se otvarase koga ja otvori temata.Sega ja procitav.Dosta umni raboti..bi rekol.да
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2010 во 19:29
најизроди меѓу новинарите во РМ се токму оние кои ја величаат погрешната и погубна популистичка политика на оној кого го нарекуваат “ кралот македонски “ , “ пастир “ , “ спасител “ а сето тоа само поради лични финансиски ползувања ...... не би било чудно и страшно да го величаат ,  ама да го величаат некои други а не оние кои до вчера тоа го правеа за некој друг  ....... значи , со самото тоа тие се најголемите предавници на она за што агитираат али само декларативно ..... патриотизмот ...... со самото тоа го ЛАЖАТ севкупниот Македонски народ било да е тука во РМ или вон РМ ....... не не не
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2010 во 19:40
Хмммммм,ај да речеме дека некои величаат ликови од власта.

Што прајме со другите кои величаат некои други ликови и се борат за нив,а во едно и работат или пак се шушка дека е така за интересите на други држави од кои пак повторно се шушка дека се дебело платени за тоа,а во меѓувреме се тоа го кријат зад мантилот на политичка партија,а ги промовира најмногу раководството на истата политичка партија и во едно споменатите новинари или пак водачи на невладини организации се едни од главните финансиери на истата политичка партија која ги промовира.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2010 во 08:29
Интересна колумна, посебно она во делот со италијанската конструкција и фингирање податоци. 
Споредбата со нашата денешница и нашите новинари е интересна
Доберманите на македонските кланови
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2010 во 12:36
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2010 во 12:45
Текстот е обичен простотилок,подолу од она човек не може да падне алооооооооо идиоти кого чувате за новинар и колумнист.

Ова е интернет форум и како админ заедно со модераторите се трудиме да нема простотилоци,а дотичниот новинар во Печатен Медиум ипотребува израз Еб.те се.
Срамота,дури и тука на форум има цензура на зборовите кои произлегуваат од Е.и се.
Кој идиотизам бре цццццццццццццццццц
неколку жолти ракии.

Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2010 во 13:25
Originally posted by fiks fiks напиша:

Текстот е обичен простотилок,подолу од она човек не може да падне алооооооооо идиоти кого чувате за новинар и колумнист.

Зашто прашуваш, тој одлично си ја завршил работата, сигурно и премија има добиено...
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2010 во 13:50

Премија по цена на тресење зелени и пишување на колумни со простотилоци на медиум?

-Не,фала,не би сакал таква премија,тој нека си ја чува.
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2010 во 14:20

Ова е интернет форум и како админ заедно со модераторите се трудиме да нема простотилоци,а дотичниот новинар во Печатен Медиум ипотребува израз Еб.те се.
Срамота,дури и тука на форум има цензура на зборовите кои произлегуваат од Е.и се.

Ako vnimatelno se procita, tekstot-kolumnata e samo analiza na prethodnite napisi od NOVINARI vo nekoi  dnevni vesniciнамигнување Bea so ubavi golemi bukvi, bez cenzura na seksualnite dejanija.

Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2010 во 15:33

„Идиотизмот„ ..според вас (кај именованиот) ...си има и своја пред-ИСТОРИЈА..
Сите (нивни) обиди (им) се (досега) НЕУСПЕШНИ...на соросоидите мислам..во чија група припаѓа и оваа персона...хехе!?
И разбиливо (ми) е ...нивното очебијно разочарување...од (ептен) „светлата„ иднина ...понудена/неприфатена ..која пак...овие ќорфишеци фиромски..му го (по)нуди...на „напатениот„ Македонски Народ...голема%20насмевка
намигнување

Изменето од Анастеа - 22.Јули.2010 во 00:44
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2010 во 03:20
Оваа персона novace што ја спомнуваш, (Жарко.Т) често во своите колумни знае да биде вулгарен и со одвратен речник, и тој е еден од новинарите-добермани како што ги нарече колегата му Кокаланов. Но во колумната за која зборувате тој само ги пренесе и искритикува насловите од едни други колеги-добермани, од Вечер, кои со вулгарни наслови и текстови ги искоментираа одлуките на Уставен.

Едни со други ќе се изедат преку текстовите, буквално како кучиња. Поделени во два табора кои гравитираат околу најголемите политички партии, не бираат зборови во своите јавни текстови со кои бранејќи или напаѓајќи една од опциите - самите себе се девалвираат. И како новинари, и како јавни личности. А говорот на омраза за кој ги обвинуваат политичарите најбрзо и најефектно се шири преку нив и медиумите за кои пишуваат.

Од толку зла крв во нивните текстови, зачинети и со широк спектар на вулгарности и простотилаци со кои си се обраќаат едни на други, човек да не знае што е објективна информација, што вистина, што шпекулација, што новинарска патка... што обично лечење фрустрации пред очите на цела нација.

За еден ист настан, во 5 различни медиуми ќе прочиташ 5 различни интерпретации.
За да оформиш сопствено мислење, треба време да ги ислушаш и испрочиташ сите од А до Ш, да селектираш ѓубрето, да тргнеш настрана што е партиско препукување, па ако остане нешто читаво на крај да го примиш како информација.

Катастрофи се стварно, а уште покатастрофално е што голем дел од народот a priori, безрезервно и некритички го прима она што им го пласираат нивните миленици-новинари, во зависност на која од политичките партии им се приклонети.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2345>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.