|
Слики од Македонија низ вековите |
Внеси реплика | страница <1 567 |
Автор | |||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пишување со големи букви значи викање, а второ, престани да се впушташ во лични конфронтации и да оценуваш кој е слеп, а кој гледа, стопати сум те предупредил да се воздржуваш од анализа на членовите и да престанеш да изугруваш Месија на форумов. Во иднина вакво нешто да не видам, при следен ваков испад, нема да реагирам како и сега, те уверувам во тоа. Изменето од Македон - 21.Јули.2010 во 15:26 |
|||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Биле Бугари, ама во наводници! Изменето од Македон - 21.Јули.2010 во 15:38 |
|||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Единственото знаме од македонското ослободително движение на кое пише во оригинал "Слобода или см'рт" наместо "Свобода или см'рт" како е во сите други. Изменето од Македон - 23.Јули.2010 во 00:40 |
|||
Мунгос - цензорот на Мисирков
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не биле Бугари ни во капа ни во душа туку си биле Македонци - секаде самите се пишувале такви |
|||
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па нормално бе... Тука се разликуваме јас и ти... Ти не сваќаш дека се пишувале Македонци поради местоположбата во која живееле... Македонија од памтивек е само територија на Балканот... Ај види и оние од Далмација се пишувале далматинци и оние од Босна се пишувале Босанци, ама тоа незначи дека се тоа по националност... Сваќаш ли...??? Изменето од DelijaSkopje - 22.Јули.2010 во 15:09 |
|||
"ОСУМ ИПОУ ИУЈАДИ ВУЃЕ..."
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мешаш баби и жаби - сакаш да кажеш дека Војвоѓаните или Косоварите кои се на "иќ" не се Срби - јас нацијата и националната самобитност не ја разбирам како тебе - демек некој ке ми каже дека сум Србин или Бугарин и јас преку ноќ ке станам таков.
Јас националниот идентитет го разбирам како ДНК код,со него се раѓаш со него и умираш а што е најбитно никој неможе да ти го одземе |
|||
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Војвоѓаните си се Срби како и Далматинците што си се Хрвати... Затоа јас и ти кажувам дека Македонска нација порано не постоела, па тие Македонци или биле Бугари или Срби... Е денес веќе можеме да кажеме дека постоиме како Македонска нација и не е битно од кога и како... И Босанците сега пред неколку години станаа нација, па што...??? Не им смета тоа... Незнам зошто нас би ни сметало...??? А за националниот идентитет неможе да се протумачува преку ДНК код... Тоа се глупости... Каков е Македонскиот ДНК код, а каков Бугарскиот или Српскиот...??? Дај биди озбилен мајку му... |
|||
"ОСУМ ИПОУ ИУЈАДИ ВУЃЕ..."
|
|||
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изменето од Македон - 23.Јули.2010 во 00:41 |
|||
Pat
Сениор Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Слобода се среќава и кај Каравелов, и кај некои други имаше, ама заборавив кај кои. А пак да не зборуваме за Цепенков. Дури и ден денес, како што ми кажа еден Бугарин, постарите луѓе од некои краишта во Бугарија велат слобода, а не свобода. А тоа см’рт е едно исто како и нашето смрт, само што ние не ја бележиме темната самогласка затоа што знаеме каде е.
Изменето од Македон - 23.Јули.2010 во 00:59 |
|||
Zero Tolerance For Silence
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А Кумановциве што не пишувале на ТуркоМонголски туку на Македонскиот од Солунските Свети Просветители Па дури се осудиле и на името Македонци |
|||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За знамето на Буги
|
|||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Таткото на Итало Миланези - Лодовико Миланези бил гарибалдиец
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Значи Гарибалдиец знаел дека Кумановците се Македонци - браво,ова ме радува што читам
|
|||
Внеси реплика | страница <1 567 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |