|
Нашиот карактер |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Najiskreno, nitu jas ne ja gledam poentata, Anketata prashuva dali znaeme kakvi sme po karakter, a komentarot koj ja pridruzhuva prashuva "dali imame hrabrost toa da go izmenime?" Da izmenime shto? Nashiot priroden make up, onaka kako shto sme sozdadeni od prirodata (Boga, Kreator... neka razbere koj kako saka)? Sigurno ima dobra prichina zoshto ne sme site podednakvo sozdadeni i sekoe menuvanje na istoto, ne e nikakvo "popravanje", tuku nasilno menuvanje koe nema da dovede do nishto drugo osven do frikcija, fragmentacija i antagonizam, od shto sledi psihofizichko narushuvanje na chovekot, disharmonija megju duhot i teloto... i ultimativno do histerija. Edna rabota e da se stavat pod izvesna kontrola eventualnite ekstremni karakterni amplitudi koi se neprifatlivi vo opshtestvoto, a sosem druga rabota e da se menuva celiot karakter. Nie sme gi kategorizirale karakterite za nivno polesno uochuvanje i izuchuvanje, a ne kako nivno kvalitativno rangiranje od aspekt koi treba, a koi ne treba da postojat. Изменето од Messenger - 24.Јануари.2010 во 22:50 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Архангел
Нов член Регистриран: 04.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Види вака сега...Можеби сум нова на форумов но имам искуство со форуми.Иако се наоѓа темава во философија не е битно да говориш несфатливо.Значи поентата на форум е да споделуваш мислења за да може секој да те разбере.А јас искрено не го доловив моментот на твојот пост. Во склоп на темата.Мојот карактер го градам цело мое постоење.По него и сум препознатлива.Не би го сменила било кој и да го побара тоа од мене.Едноставно си имам изградено мои ставови во врска со мојот карактер и цврсто се придржувам до нив не дозволувајќи никој да ги загрози. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Арханге, dobredojde na nashiot forum.
Se nadevam deka zadovolstvoto od druzhenjeto na ovie strani kje bide vzaemno. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dobredojde ubava duso... |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i karakterot e stvar na percepcija
znaci subjektiven i objektiven retko koj moze sam da si go odredi celosno karakterot oti e subjektivno zaslepen za nekoi svoi kategorii no temava ne e interesna |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Интровертен или екстровертен, прашање е сега
Јас сум од двете по малку.
Карактерот кај човекот е неменлива категорија, постојат само предиспозиции кај индивидуата (патем тие се дел од карактерот на еден човек) кои во даден момент овозможуваат промени. Изменето од GlenKlouz - 25.Јануари.2010 во 16:11 |
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sepak e najtesko da pogledneme i da vikneme...
1 glas na temata...hi hi hi |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
боле надвор, него внатре.
|
||
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dali?
Dali znaeme sto e podobro ?
Dali mozeme da znaeme sto e podobro ako ne znaeme sto e ona sto go imame sega .....
|
||
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
||
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zosto li site se plasime da se prepoznaeme samite sebe?
Vo odrazot na ogledaloto pred nas da prestaneme da ja gledame zelbata.....
|
||
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Најчесто интроверт ...
Кога сум со најблиските сум екстроверт... Иако сеуште мислам дека тоа се должи на моменталните емоции , не на интелектуалната состојба . кратко...Не сум рационален егоист. За да не се брукам понатаму... Одговорете ми... ‘Што Е Карактер?‘ -За да не поставувам теми , знам дека ви е мачно од мене... |
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Introverten tip na licnost sum.
Spored Karl Jung licnosta treba e miks od ekstoverten i introverten tip na licnost. Imam mnogu golema hrabrost da se menuvam,gledajki gi bliskite luge okolu mene bidejki sum svesna deka se moi odrazi. Dobrite raboti koi gi gledam kaj niv gi zadrzuvam,rabotite koi ne mi se dopagaat gi otfrlam od mojot zivot. Ima ljuge koi mi se bliski,no ne mozam da pronajdam slicnosti;veruvam deka tie mi se potrebni da me inspiriraat za nesto sto mi e potrebno vo zivotot. |
||
~Live the life you love, love the life you live~
|
||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Можам да се поистоветам со Лотус...
Само...понекогаш , тие блиските со кои не делиме сличности , знаат да излудат . |
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ееее,кога ќе почнат да комплицираат...
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |