IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што прави оваа влада?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што прави оваа влада?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5758596061 200>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2010 во 14:48
видете бре луѓе ........ оваа влада се’ што прави , прави само со зборови ...... доколку нема никаков индивидуален профит ..... но доколку намирисаат добра провизија и заработувачка , тука се незапирливи  ......... ќе направат се’ и сешто само да се дограбаат до екстра профит на сметка на граѓаните ...... прост пример ...... ветуваа преродба во 100 чекори и инвестиции од 8 МИЛИЈАРДИ евра ....... и ништо од сето тоа ....... но затоа , мнооогу сериозно се зафатија со реализација на проектот скопје 2014 и редење споменици кај ќе стигнат ...... а да не зборуваме за економијата која ја закопаа вршејќи ископувања за докажување на античкото ни потекло ...... како некому во светот да му е гајле за тоа ....... важно паско паторот со компанијата се офајди и то ...... а да не зборуваме за фудбалските и тениските игралишта кои се изведуваат по НИКАКВИ стандарди па со првиот дожд од игралишта стануваат базени полни со кал ...... ете што прави ..... млати празна слама кога треба да се направи нешто од државен интерес но затоа пак МЛАТИ ПАРИ кога станува за индивидуален интерес ............. ЛАЖЕ БРЕ , ЛАЖЕ без трунка срам ........ не не не

Изменето од МАРШАЛ - 20.Јули.2010 во 14:49
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2010 во 14:52
Болниците се реновирани? Чудно, мене ми личеа на wc-ња. Без основна опрема и инструменти: за да ти стават инекција, треба прво да си купиш шприц. Она што е реновирано, сепак е од донации од странски амбасади. Новиве проекти....здравје, ќе видиме, што кај нив е смутено...фала богу, имаме ука од досегашните искуства.

Училиштата добија компјутери? Чудно, јас мислев се мрзнат децата зиме,и одат во смрдливи wc-ња...некои немаат ни пат до училиште, а ни саглам литература ( да речеме, не-напишана од студенти, или од корумпирани автори)
Пензиите се зголемија....лековите тродупло повеќе.
Буџетарски плати-зголемени? За кого? За лекарите и професорите-кои ги нема доволно, за сметка на невидлива администрација и шалтерски работници? Поточно, да бидеме конкретни, буџетарски плати- за оние со партиска книшка...не за кадрите кои исклучиво со способности и капацитети можат да аплицираат и да го заслужат тоа место.

Ова е СРАМОТА за секоја држава која претендира да гради демократија, просперитет, и европска индина!!!!
Никогаш нема да се изморам пишувајќи го ова, и нема да се помирам и да ја прифатам ваквата слика за оваа земја.
Оваа земја ќе го надмине примитивизмот на размислување и однесување, и ќе постави нормални стандарди, или нема да постои. т.е. ќе си го задржи името де... и ќе се удави во сопствената мизерија-патриотска!!!
Да беа свесни партиотите за тоа што значи љубов за својата земја и кои се вистински приоритети и вредности, немаше да го прифаќаат ова што го живееме сега. Не е патриотизмот во антиката, драги мои.

Изменето од Kali - 20.Јули.2010 во 15:02
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2010 во 14:54
мислам дека насетувам што прават ..... ја ПРЕЗАДОЛЖУВААТ државата на сметка на граѓаните за да можат после да си ја купат со украдените пари како пропала фирма .. нешто како стечај работа ..... кога онаа белосветската БИТАНГА си ја купи сведмилк за ЕДНО ЕВРО ..........намигнување
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2010 во 15:55
shto pravat?збунетост...a shto drugo pravat,...

...do toa da,...smisluvaat shto poperfidni nachini za da ja ,..pljachkaat i drzavata i narodot,..изненадување

...ama bidejki ,..narodot treba da bide  i drzavata ,..znachi,..kaj niv ..изненадување

...pljachkanjeto im doagja duplo,..mislam,..dobivkata ,...

opljachkanata ,..dabome!да
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2010 во 16:15
Originally posted by Kali Kali напиша:

Ова е СРАМОТА за секоја држава која претендира да гради демократија, просперитет, и европска индина!!!!
Никогаш нема да се изморам пишувајќи го ова, и нема да се помирам и да ја прифатам ваквата слика за оваа земја.
Оваа земја ќе го надмине примитивизмот на размислување и однесување, и ќе постави нормални стандарди, или нема да постои. т.е. ќе си го задржи името де... и ќе се удави во сопствената мизерија-патриотска!!!
Да беа свесни партиотите за тоа што значи љубов за својата земја и кои се вистински приоритети и вредности, немаше да го прифаќаат ова што го живееме сега. Не е патриотизмот во антиката, драги мои.

(По)кажи ми ја  АЛТЕРНАТИВАТА на овие..постоечка секако!?
пс
Само... кога ќе ми текне на „алтернативците„ ...на пример:
за волон бУЧКо , Рада ... и оној РОПАКОТ од куде некоје село у Криву Паланку (селска) шема, па умислениот до немајкаде ..на „нашинчено„ и инТЕЛЕктуалец шврчковски...па па па...и КОНЕЧНО велам :
НЕ и НЕ и НЕ
намигнување

Изменето од Анастеа - 20.Јули.2010 во 17:15
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2010 во 17:14
DameMak и novace, темата гласи: ШТО ПРАВИ ОВАА ВЛАДА!, за опозицијата и алтернативите имате соодветни теми, таму разговарајте.

А кој како гласал и ќе гласа негово право си е. 
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2010 во 17:37
Originally posted by novace novace напиша:

(По)кажи ми ја  АЛТЕРНАТИВАТА на овие..постоечка секако!?
пс
Само... кога ќе ми текне на „алтернативците„ ...на пример:
за волон бУЧКо , Рада ... и оној РОПАКОТ од куде некоје село у Криву Паланку (селска) шема, па умислениот до немајкаде ..на „нашинчено„ и инТЕЛЕктуалец шврчковски...па па па...и КОНЕЧНО велам :
НЕ и НЕ и НЕ
намигнување

Немањето саглам алтернатива, не ја амнестира сегашнава влада, или ја прави подобра.
ЈАС ВИКАМ НЕ СЕ ДОДЕКА НЕ СЕ ПОЈАВИ БАРЕМ ПРИСТОЈНА ВЛАСТ!
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2010 во 18:03
Originally posted by Kali Kali напиша:

Немањето саглам алтернатива, не ја амнестира сегашнава влада, или ја прави подобра.
ЈАС ВИКАМ НЕ СЕ ДОДЕКА НЕ СЕ ПОЈАВИ БАРЕМ ПРИСТОЈНА ВЛАСТ!

Гледаш ...дека исто мислиме..само со поинакви зборој кажано е ..
А изборо ни е .....ЧА(шка) , или БУ(чко)голема%20насмевка
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2010 во 00:55
ШТО ПРАВИ ОВАА ВЛАДА?

Го разреши директорот на Управата за спречување перење пари Цветанов, со образложение дека ги послушале препораките на Антикорупциска (после еден месец отприлика или повеќе).
Цветанов пак тврди дека сам си дал оставка бидејќи Владата не се залагала вистински за спречување на организираниот криминал и дека имал притисоци да не зборува за медиуми, дека имал непристојни предлози...
СДСМ - ова било доказ дека Владата се занимава со криминал...

Иста слика како со смената на портпаролот Гацов, колку инволвирани толку вистини и сите прозборуваат за валканиот веш откако ќе им се разниша столчето.

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2010 во 01:12
smeshno !збунетост

...zarem da go vadi ...smrdlivot vesh ,..dodeka mu  e ..stabilno  stolcheto ?изненадување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2010 во 01:14
Ovaa vlada nema doblest da isposhtuva zakon donesen on nea.
Do 20 juli plata nemaat zemeno vo obrazovanie , zdravstvo i site ostanati koi chekaat pari od budzetot koj e seriozno vo minus .
Isto taka pari nema za isplata na boleduvanje t.e. vo fondot za zdravstvo . Konkretno vo ovoj sluchaj , tatko mi posleden pat mu beshe isplateno boleduvanje za mart mesec A vekje mine posledna tretina od juli....fala mu na Boga sho ne zavisime od tie sredstva A teshko na onie koj chekaat od niv...Gospod neka im e na pomosh .

Bitno e deka se gradi . Nie mozebi toneme NO toa go pravime so stil . Glavata gore i pesok do gusha .
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2010 во 10:24
Со сиот респект на кажаното...ама максимум се дава само на едно работно место, за ЕДНА плата за да има за сите по ЕДНА плата. Вака додека еден работи за 10, нема бел ден за ситетага
Директорските фотелји поудобни од советничките

„Ќе го испочитувам укажувањето од партијата, а од која функција ќе се откажам, се' уште не сум размислувал. Сметам дека и на двете го давам својот максимум и придонесувам за доброто и на претпријатието и Советот, односно граѓаните, но од едната до 1 септември сигурно ќе се откажам“, накусо ни изјави Бахчовановски, без да одговори зошто требаше од матицата да му укажат оти незаконски држи двојни функции и да се откаже од едната, иако од него го бараа тоа и антикорупционерите, а го прозиваше и јавноста. „Немам коментар“, дополни Бахчовановски, кој паралелни функции тера веќе трета година.
...но очигледно е дека владата ќе мора да го сработи и наредниот чекор и да нареди
ДА ГИ ВРАТАТ ПАРИТЕ
Оти и јас го давав својот максимум ама сеуште немам  ЕДНА плата, а камоли повеќе плати.
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2010 во 13:11
Оваа влада тера нивните функционери да бидат тажни и да живеат на прагот на мизеријата плачење 

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2010 во 13:12
e sho pravi ova vlada be?
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5758596061 200>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.