|
Mлекарот Дуле е во притвор |
Внеси реплика | страница <1 89101112 22> |
Автор | |||
DameMak
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Напишав еднаш - ама пошто е интересна темава, пак ќе го повторам истото: Во Холандија имаат еден од најчудните закони во Европа (и во светот) во врска со марихуаната. Холандија е замјоделска земја со векови (милениуми). Таму си растел и машки и женски коноп од секогаш. И бил конзумиран. Во моментов во Холандија не е лагално да се одгледува марихуана (ако те фатат ќе те казнат). Не е ни легално да увезуваш марихуана. Легално е да појдеш во кофи-шопови и да си купиш марихуана која ќе ја испушиш таму (или во околината пред продавницата). И сеа ако анализираш ќе ја видиш контрадикторноста. Како тоа легално е да купиш марихуана во кофи-шопот, а не е легално никој да ја произведува ниту да ја увезува од странство (на пример од Македонија - Пелагониско од кај краварот Дуле или Штипско, хи хи). Одговорот е: Марихуаната расте на диво по непрегледните полиња на Холандија (добро и таму најверојатно им се згрешува па кога ги наводнуваат компирите, дел од водата прска накај машки и женски стебла на канабис), а после траварите од кофи-шоповите си берат цвеќиња по полињата. |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
abe toj ne znae krava so e kamu pak marihuana
selanec bre |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти се придружувам во чудењето....нели!?
Велат...ете (и) кај нас (ти) имало ПРАВНА ДРЖАВА!?
Ееее...ако е баш така..НЕКА (овдешното читателство) му „дозволи„.... САМО СУДОТ ...да ги (из)наоѓа и утврдува „фактите„...а кој се можеби и нецелосни , за некаква (овдешна ..разбрано како) ХАРАНГА...често користена баш од овие „наши„ и кобајаги тазе испилениве (кај нас) социалдемо(Н)крати...
пс
Се ќе беше ...барем за мене ...некаква си однапред смислена политиочка харанга (политичко..и секакво и друго оцрнување на „осомничениот„...пред и да „застане„ ..пред ЛИЦЕТО на ПРАВДАТА!.
Ама ...ЈАВНИТЕ ЗАКАНИ кон Премиерот..и „омразената„ ВЛАСТ ( со четири едноподруго Изборни ПОБЕДИ со поддршка на ГЛАСАЧИТЕ) + факањето за последниот „корен„ ...кој Опозицијата може(ла) да го некаде (про)најде..за себе ПРОМОЦИЈАТА...оти нели...сите им „побегнаа„..оти немаат појке (што да делат) привилегии и приходи
Еее и „говорот„ на другарот осомничен (не од мене) , на неодамна одржаните протести.
Тоа само ме увери мене...дека како и секоја мудра Власт...си чува информации за скоро секој потенцијален јавен бунџија..и само чека на наивните...дека (можеби) од земјоделец..со помош на Политиката ...наскоро ќе стане(л) член на Парламентот...или некоја друга Организација..закачена за Државните Јасли....и ЗБОГУМ СИРОМАШТИЈО.
Исто како и со „вадењето„ на сликите со сомнителна еротска содржина ..на ...пред некое време одбегнатиот им портпарол на ПИО..Гацов.
На крајот ..и самиот ќе разбере...ПОЛИТИКАТА..(играње со неа) е РИЗИЧНО (кај нас)занимање...и дека ќе разбере дека е само ПИОН во рацете..на големите ИГРАЧИ..
|
|||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
па ја тоа се чудам бе....не нашле само во нивата на краварот туку во сите комшиски ниви наоколу,дури и на главниот пат на влезот во Битола па и околу некоја детска градинка...што па само Душко го затворија?
а комшиите
|
|||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...i gradinkarite,..a, toa e i najstrashno,..ushte od mali ...najlesno se uchi !
more,..si znae ..toj 'ranko...kako treba ,... |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne bre lugje ne sadel jas gi sadev dobiv po direktiva da posadam 20 stebla za da go fatat i da go kaznat duleta zasto go kudel nasiot mil premier ( pa prv li bil bre?) ama malku sum se zanel i mesto 20 zasadiv 200, abe koga kje ti trgne tova rabotata na polna mesecina za milina brej najteshko mi bese da gi sadam tie od skoro 3 metra, nedrzele ramnotezu taka da ne go napagjajte dulenceto, toj e kravar veze nema so e TREFKA |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кога дискутирам за нешто секогаш сакам тоа да биде базирано на аргументи бидејки секое продавање магла ми е залудно трошење време. Во случајот со приведувањето на битолскиот млекар единствен аргумент кој ја закашка целата работа е таа што
И покрај жалбата на одбраната да се прекине притворот и да се запре истрагата, судот не донел одлука. Семејството Илиевски веќе пет дена е во притвор. Во рамки на истражната постапка вчера беа сослушани и двајца сведоци-полицајци. Освен стеблата канабис, не се предложени други докази и сведоци. - Доказите што се предлагаат од страна на обвинението апсолутно се неосновани. Во рамки на истрагата имаше увид на лице место, при што се убедивме во она што го кажуваат обвинетите. Како може да се базира обвинение на една произволност, а во цела околина го има растението канабис. Индикативно е зошто е спроведена постапка само против нив, а другите соседи низ чии ниви расте канабисот не се влезени во сферата на интересирање - изјави другиот адвокат Васко Ѓоргиев. Пак ке речам, не зборуваме за ВМРО (глупо ми е и чисто бапско трачарење она дека Груевски бил иницијатор да го затворат) нити СДСМ (демек Бранко и компанија ги потпомагаат да одгледуваат марихуана за да соберат финансии) затоа што јасно е ко ден дека некој од она локалните моќници ја забрља работата ама до даска и ги закопа и правната држава и судството и работата на полицијата. Вчерашната акција со потписите (па нека е иницијатор СДСМ) покажува дека Битолчани се еснафски народ и дека не може лесно некој да им продава магла. Битолчани бараат слобода за Душко |
|||
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A што очекуваш адвокатот да каже? Дека е виновен??
Тие од весникот што не ги интервјуирале комшиите па да ја чуеме и нивната приказна? |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па ако редовно се следат вестите ке се чуеше дека токму комшиите со нивите кажуваа дека и во нивните ниви има канабис |
|||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
па нели ти гледаш вести на телевизија?
сите комшии од околните ниви дадоа своја изјава...поткрепена со слика...и на сите гранични појаси од нивите расте ист таков канабис како оној од нивата на осудените
|
|||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|||
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
не верувам баш дека си му помагал во садењето канабис ...хм...машки?!....ама кога веќе зборуваш за садење , ...., верува дека ќе имаш и малку време да помогнеш во собирањето на компирите,...да не им помине времето!?... а за канабисот,....п плицајцте ако не друго, му помогнаана Дуле да ја истрси бавчата!?....
|
|||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не би ме чудело ништо Битолчани (мислам и на оние од околината на Битола) да се организираат и да му помогнат на ова семејство и да му помогнат да не му се случи уште еднаш пропаст. Знае овој народ да биде хуман и солидарен. Политичарите се менлива категорија, сега се тие, утре се други ама народот е вечен затоа што потомците раскажуваат, ја кажуваат вистината. Лугето на овие простори знаеле да пресечат и да си застанат еден до друг рамо до рамо. Така опстанале, така ке опстанат. |
|||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Има надеж за Македонија се додека има луѓе кои знаат дека црното е црно, а белото е бело.
Одбранувам...! Во период кога борбата меѓу опозицијата и власта се заканува да ја уништи државата, Вашата улога на претседател може да биде пресудна. Без разлика на формалните ограничувања на Вашите ингеренции, заложете се за ослободување на земјоделецот Душко Илиевски или барем да добие можност да се брани од слобода Власта и опозицијата во Битола нека продолжат да се караат, нека не заборават дека додека тие од Битола до Скопје се возат со платен бензин од парите на сите (па и на земјоделците) не смеат да заборават дека за да бидат во власта во Скопје им помогнаа токму тие на кои заборавија. |
|||
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дај линк каде се интервјуирани. Сега ги листав на а1 не најдов интервју од комшиите. |
|||
Внеси реплика | страница <1 89101112 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |