IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Скопје ќе има нова градска плажа?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Скопје ќе има нова градска плажа?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 17>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јули.2010 во 10:55
голема%20насмевка pa ni jordan ne e tolku cist bre
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Генерал Митре Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
бадајалџија

Регистриран: 19.Ноември.2009
Локација: Macedonia
Поени: 646
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Генерал Митре Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јули.2010 во 10:59
Originally posted by anakin anakin напиша:

vcera jas vidov snimka na televizija kako dve devojki sedat zad masa na plaza i uzivaat
ednata bila vo kolichka izgleda invalid
posle ova scena, vise ne se somnevam deka vrelelo da se napravi vakva plaza
makar i za toj eden den koga devojkata dojde da pomine poubav den vo kolichka nego sto bi go pominala bez plaza so kolichkaљубов

незнам како стигнала жива до градската плажа со количката. МОжеби иделе со пајаци пред неа да ги соберат колите паркирани по тритоар само за да ја сликаат на телевизија. Нема крај на чудава..
Кого мафтате а?
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јули.2010 во 11:09
Originally posted by Генерал Митре Генерал Митре напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

vcera jas vidov snimka na televizija kako dve devojki sedat zad masa na plaza i uzivaat
ednata bila vo kolichka izgleda invalid
posle ova scena, vise ne se somnevam deka vrelelo da se napravi vakva plaza
makar i za toj eden den koga devojkata dojde da pomine poubav den vo kolichka nego sto bi go pominala bez plaza so kolichkaљубов

незнам како стигнала жива до градската плажа со количката. МОжеби иделе со пајаци пред неа да ги соберат колите паркирани по тритоар само за да ја сликаат на телевизија. Нема крај на чудава..
Кого мафтате а?

sega znam deka ne si covek .. sram da ti eтага
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јули.2010 во 11:09

Кого мафтате а?
  mozebi i e taka ,.ama, ne sum bil...da vidam,..

...sepoak,..siguren sum deka e taka kako shto vika,..iako ne sum bil !

...zatoa shto ..uvek e taka..nasekade!osobeno po trotoarite vo centarot na bilo koj grad,..i pokraj "rigoroznite" pravila,..изненадување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2010 во 08:44
И уште еднаголема%20насмевка
И не е лоша идејава со
Плажите чекаат базени
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2010 во 12:26

Вардар како Сена

До­де­ка во Па­риз си­те на пла­жа­та се соб­ле­че­ни во би­ки­ни, но­сат ше­ши­ри на гла­ви­те и се мач­ка­ат со заш­тит­ни кре­мо­ви за сон­ча­ње, кај нас во кос­тим за ка­пе­ње вче­ра беа соб­ле­че­ни са­мо неколкумина

Скоп­је ле­то­во е ка­ко Па­риз. Ние го има­ме Вар­дар, а па­ри­жа­ни Се­на.
Пок­рај две­те ре­ки има пла­жи ка­де што гра­ѓа­ни­те мо­жат да се сон­ча­ат и да ужи­ва­ат на сон­це. Но има ед­на мо­мент по кој мно­гу се раз­ли­ку­ва­ат две­те пла­жи. Пок­рај Се­на врие од на­род, а кај нас ле­жал­ки­те се праз­ни.
И мал­ку­те лу­ѓе што до­а­ѓа­ат на Ко­це­ка­ба­на, ка­ко што ја ви­ка­ат скоп­ја­ни Град­ска­та пла­жа, пре­фе­ри­ра­ат да се­дат во ка­фу­ли­ња­та и да се раз­ла­ду­ва­ат со лад­ни пи­ја­ла­ци, а во Па­риз ско­ро си­те на пла­жа­та се соб­ле­че­ни во би­ки­ни, но­сат ше­ши­ри на гла­ви­те и се мач­ка­ат со заш­тит­ни кре­мо­ви за сон­ча­ње.
Кос­ти­ми за ка­пе­ње, иа­ко мно­гу рет­ко, мо­жат да се ви­дат и кај нас, но во нив нај­чес­то ше­та­ат пензионери. Се раз­ла­ду­ва­ат на осум ту­шо­ви, пи­јат во­да од фон­та­на и од­мо­ра­ат на ле­жал­ки. Ими­џот на пен­зи­о­нер­ска пла­жа се ру­ши са­мо на­ве­чер, ко­га мла­ди­те, до­те­ра­ни и со ви­со­ки пот­пе­ти­ци, до­а­ѓа­ат да се за­ба­ву­ва­ат во че­ти­ри­те ше­ма ка­фу­ли­ња.
Еве уш­те не­кол­ку фак­ти за спо­ред­ба на пла­жи­те пок­рај Вар­дар и Се­на. За да ја про­ше­таш це­ла­та пла­жа пок­рај Се­на, тре­ба да по­ми­неш че­ти­ри ки­ло­мет­ри, и за тоа е пот­реб­но по­ве­ќе од еден час. Скоп­ска­та ќе ја по­ми­неш за ед­на ми­ну­та, оти е дол­га са­мо 400 мет­ри. Па­ри­жа­ни се сон­ча­ат на 1,3 то­ни ре­цик­ли­ран пе­сок, а скоп­ја­ни на не­кол­ку вре­ќи си­тен ал­бан­ски пе­сок. Пок­рај пла­жа­та во Па­риз има трев­ни­ци кои, ис­то та­ка, се ко­рис­тат за сон­ча­ње и за од­мо­ра­ње, а кај нас це­ли­от прос­тор око­лу пла­жа­та е за­пус­тен и об­рас­нат со ди­ва тре­ва.
Спо­ред­ба­та, се раз­би­ра, не би би­ла фер ако не се зе­ме пред­вид фак­тот де­ка пла­жа­та пок­рај Се­на во Па­риз е от­во­ре­на пред де­вет го­ди­ни, за вре­ме на ман­да­тот на гра­до­на­чал­ни­кот Бер­тран Де­ла­но, а на­ша­та гра­до­на­чал­ни­кот Ко­це Тра­ја­нов­ски ја от­во­ри пред са­мо еден ме­сец. На скоп­ја­ни им ос­та­ну­ва да се на­де­ва­ат де­ка за не­кол­ку го­ди­ни пла­жа­та во Скоп­је ќе за­ли­чи ба­рем мал­ку на онаа во Па­риз.

Изменето од Анастеа - 22.Јули.2010 во 13:03
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2010 во 12:52
...a za devet,..i ke ja ..preshisha,...изненадување

sepak ,..na sena ne e glupa kako ovaa,..a i parizanite se parizani ,..

ne se ...skopjani !

popametno,..i ne ni zasluzile,.

.so pametot kojshto im e u glavite!да
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2010 во 12:58
Originally posted by brza brza напиша:

...sepak ,..na sena ne e glupa kako ovaa,..a i parizanite se parizani ,..

ne se ...skopjani !

Колку пари толку музика намигнување а иначе и едните и другите се луѓе...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
бадајалџија

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Генерал Митре Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2010 во 19:06
Се уште ли ќе ме убедувате дека покрај убавината на Матка, бистрата вода на Треска, Езерцето и Сарај на Скопје му е потребна таа смрдена Градска плажа? Овие места се на 5 км од Скопје и немојте ни да споредувате со Париз зашто тој е најмалку 40 км во радиус.
Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2010 во 19:56

Се уште ли ќе ме убедувате дека покрај убавината на Матка, бистрата вода на Треска, Езерцето и Сарај на Скопје му е потребна таа смрдена Градска плажа? Овие места се на 5 км од Скопје и немојте ни да споредувате со Париз зашто тој е најмалку 40 км во радиус.

Па ако не ти се свиѓа таа плажа - оди си на Матка. Никој не те убедуе да дојдеш.
Работата е обратна: Овде со твоите постови ТИ НЕ УБЕДУЕШ да не ја сакаме таа плажа зашто не била според твој вкус.

Ај дај им памет на СДСх да ветат во предизборната кампања 2012, дека ако победат ќе ја затворат таа плажа под итно.

Упс (во 2014 - за локалните избори).

Изменето од DameMak - 22.Јули.2010 во 20:18
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2010 во 20:36
Ovaa plaza samata se zatvara, no i tenderov da ne zatvori nekogo?
Inaku se povek'e licдавонземјанинi na kafe-bar na otvoreno, no so visoki ceni, besplatno dobieno a i bez konmcesii.
Gradi - kradi?
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
бадајалџија

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Генерал Митре Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2010 во 21:52
Originally posted by DameMak DameMak напиша:

Па ако не ти се свиѓа таа плажа - оди си на Матка. Никој не те убедуе да дојдеш.
Работата е обратна: Овде со твоите постови ТИ НЕ УБЕДУЕШ да не ја сакаме таа плажа зашто не била според твој вкус.

Ај дај им памет на СДСх да ветат во предизборната кампања 2012, дека ако победат ќе ја затворат таа плажа под итно.

Упс (во 2014 - за локалните избори).

Па да не ги фрлеа парите на таа глупост наречена Градска Плажа и обезбедеа Јавни автобуси до таму ќе одеа луѓето. Мислам тоа е должност на Градот. Кога гласав за овој градончалник, г-дин Трајановски он ми ветуваше асфалтирани улици, корпи за отпадоци низ градов, подобрен јавен сообраќај итн. Нигде не спомна сечење на 100 годишни дрвореди, коцки, плажи или кукавици што ќе ми пеат патриотски песни од старата железничка станица.
не ми е јасно што има СДСМ со оваа плажа или со темава.Или ти онака само по дефолт  во секоја тема ќе бапнеш СДСМ или Бранко?
Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2010 во 22:10
Се фати во лага кога велиш дека си гласал за овој градоначалник и за тоа што пишувало во неговата програма, а го критикуваш овој проект.
Овој проект беше дел од програмата на Трајановски.

А пошто го критикуваш проектот исто како Емилијан Станковиќ од СДСх, со твоите идеи за Матка и Сарај може да ја збогатиш идејноста на таа партија, а воедно да придонесеш таа плажа да биде укината кога тие од СДСх некогаш во светлата иднина ќе бидат во позиција да го водат градов.

Изменето од Анастеа - 23.Јули.2010 во 01:49
Illegitimi Non Carborundum
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2010 во 22:15

Па да не ги фрлеа парите на таа глупост наречена Градска Плажа и обезбедеа Јавни автобуси до таму ќе одеа луѓето. Мислам тоа е должност на Градот. Кога гласав за овој градончалник, г-дин Трајановски он ми ветуваше асфалтирани улици, корпи за отпадоци низ градов, подобрен јавен сообраќај итн. Нигде не спомна сечење на 100 годишни дрвореди, коцки, плажи или кукавици што ќе ми пеат патриотски песни од старата железничка станица.
.................................
... zarem i ova go smislile,..изненадување
изненадување
...e , znachi ,..bog da chuva!!!!

samo shto...ni chuva ..a ushte pomalku brani od...idioti ...osobeno !
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.