|
Што е тоа политика? |
Внеси реплика | страница <1 678 |
Автор | |
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во Македонија случајни лажговци и маргиналци...со лажги и самопромовирања и додворувања а често и врски со МВР ( ужас еден) , и суети и комплекси влегуваат во политиката ...и ...ни ја...унакажуваат државата.
После оди спасувај ја државата ...од ова...никаквиве....
|
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да си политичар, да смееш да си го толкуваш законот како ти одговара и никој ништо да не ти може!!!
Е тоа ти е политика во Македонија, за тука не важи глобалната дефиниција за политика. Моќта и влијанието е во функциите, а лекот во казните Функционерите со повеќе работни места ќе задржат само едно ако знаат дека има санкција |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
надворешна политика е активност со која некому сакаш за многу пари да увалиш роба која вреди малку
внатрешна полика е активност со која сакаш за малку пари да поседуваш роба која вреди многу Изменето од anakin - 16.Јули.2010 во 09:24 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ne vredat ni kazni,...ako toj shto ke bide "kaznet"...ama , posle nekolku godini otkako ja pravel beljata,....ne go naterash i da go vrati toa shto go,...dobil na ..tacna! ...inache,..nema logika kazna od na primer ,.duti i .3000 evra,..ako si ja zasluzil nea so podarok od 5- 6 000,...dodeka nekoj se reshil da te .,..kaznuva! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кај нас криминалот е тесно поврзан со политиката.
Затоа чесните тешко ќе успеат во политиката.
|
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zatoa pak ,..ima i "rigorozni " kazni...ke te kazni drzavata,..nema shala so nea,..otkako ke "soberesh" desetina pati povekje od kaznata,...
..a, shjto e i najstrashno,pa ...ke ti go ostavi toa,..za da imash so shto da ja platish ,.."kaznata"! hang them ,..be!! |
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е ова е политика...да молчиш додека земаш (голема плата) а да си искрен когат и ја земаат.
Замислете Кочанчанецот Цветанов, кој од 2006 година беше претставуван како една од ударните тупаници во битката против корупцијата и добро се вклопуваше во шемата на актуелната власт за млади и нови лица на високи и одговорни функции, вчера поднесе оставка. сакам да знам зошто цели 4 години му требаше Цветанов сфати дека бил во заблуда и дури сега да , обвинувајќи ја власта за лицемерна политика и за незаинтересираност за борба со вистинскиот криминал, убаво е ова да се прочита „мора да се соочи со фактот дека партиската книшка не му значи ништо ако ги прекршил законите“. Изменето од mamamd - 21.Јули.2010 во 10:48 |
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И не само кај нас...тоа е ПРАВИЛО насекаде..
Колега... од Марс...
Изменето од Анастеа - 22.Јули.2010 во 00:43 |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako...mu gi ostavat,..togash,...izgleda ke mi skokne do nebo,...i bez tolku znaminja nasekade,.. Изменето од brza - 21.Јули.2010 во 16:59 |
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пуста политика вода еја однела. Кај нас ПОЛИТИКАТА е паднистани или премини во спротивниот табор и добиј позиција. Интересна споредба , иако памучните шамичиња се перат, пеглаат и пак користат додека ПАЛОМАта, тоалет хартијата и презервативите се фрлаат по еднократна употреба.
**** Дали партиите ги користат своите луѓе еднократно како памучни шамичиња (употреби, па фрли) или општествениот амбиент овозможува брза проверка на коруптивниот карактер на функционерите? Вистинските одговори се скриени во интересите на партијата или на најмоќните поединци во неа, а декларираното правило за неселективноста на законите за сите најбрзо се урива - токму на партиските луѓе. Или барем на некои од нив. *** Политика...вчера на врвот...денес По амбасадите за политички азил Цветанов ќе бара политички азил доколку власта му прави притисоци поради обвинувањата за криминал. Писмото во кое тој пишува дека е загрижен за својата безбедност и за безбедноста на семејството го подготви во истиот ден кога ја објави оставката. Планира да го достави до амбасадите во државата. Цветанов смета дека амбасадорите можат да му помогнат да добие азил во странство. Солидна анализа на ПОЛИТИКАТА кај нас
Изменето од mamamd - 22.Јули.2010 во 14:11 |
|
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За одгово на оваа прашање-тема- доволно е да се каже:
ПОЛИ е грчки збор и озанчува МНОГУ ТИКА е газиран пијалок со вкус на крушка, означува МАЛ Значи ПОЛИТИКА е сложен збор, сложенка. |
|
Кој бара ќе најде.
|
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е точно. Зборот политика е кованица на Аристотел и значи "занимавање со државните работи" или " нешто што се однесува, односно ги засега граѓаните", а не е кованица од "многу и малку". Изменето од Македон - 22.Јули.2010 во 15:21 |
|
Внеси реплика | страница <1 678 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |