IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4849505152 54>
Автор
Порака
Charmedgirl18 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Мај.2009
Статус: Офлајн
Поени: 868
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Charmedgirl18 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 22:47
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

па тоа и е поентата, Чармида

I'm not afraid to take a stand
Everybody come take my hand
We'll walk this road together, through the storm
Whatever weather, cold or warm
Just let you know that, you're not alone
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2010 во 08:23
Скоро е невозможно да не те совлада несреќата ако е во константна форма. Значи доаѓа до деформации на психата или социопатско пореметување на личноста. На пример злоупотреби во детскиот развој кои ќе предизвикаат неспособност за нормално комуницирање оштетувајќи ја способноста за прилагодување на околности и како често се прифаќа агресивниот модел на однесување типичен за нашите балкански простори како ирационален механизам за самозаштита само ќе ја продолжат агонијата во која ќе се конфронтира со околината и со себе.
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2010 во 22:06

Среќа. Толку потребна, а не секогаш достижна. Среќните луѓе имаат среќни навики. Толку е едноставно. Ако сте во потрага по сопствената...

...сатисфакција, можеби треба да се обидете со следниве правила.

1. Бидете дел од нешто во кое верувате – Ова може да биде било што. Некои луѓе наоѓаат прибежиште во религијата, се вклучуваат во некој проект, поддржуваат акции кои се од општествена важност или вложуваат во својата кариера. Секое од овие дава ист психолошки резултат. Кога сте дел од нешто што ве прави среќни, наеднаш животот добива поинаква димензија.

2. Поминете некое време со пријателите и семејството – Среќниот живот треба да го делите со пријателите и семејството. Колку е посилна врската меѓу вас и најблиските, толку посреќни ќе бидете.

3. Концентрирајте се на доброто – Многу често губиме време размислувајќи за лошите работи кои би можеле да се случат, и не оставаме ниту време ниту простор за позитивните страни на успехот. Природно е да се грижите за непредвидливите околности, но мора да постои разумен баланс. Мора да го посакувате доброто, и во исто време да се потрудите да го поправите лошото.

4. Искористете го она што го поседувате – Неретко знаеме да се зачудиме како физички хендикепирана личност има среќен израз на лицето. Како може некој со ограничени можности да биде толку задоволен од својот живот? Одговорот лежи во тоа што таквите луѓе ги користат сите свои останати способности. Стиви Вондер е слеп, но неговото сетило за слух е она што тој го користи како извор на задоволство.

5. Предизвикајте среќен крај секогаш кога е возможно – Моќта на краевите е исклучителна. Всушност, крајот на било кое искуство влијае на перцепцијата на истото во целина. Сигурно сте читале книга која ви се допаѓала се додека не сте стигнале до последната страница. И тогаш комплетно сте се разочарале. Луѓето секогаш го помнат крајот. Ако крајот е среќен, целото случување е искуство кое ќе ви носи среќа секогаш кога ќе се сетите на него.

6. Користете ја личната енергија за завршување на работите – Секој поседува уникатна моќ и сила. Сите имаме различни вештини и способности. Личната среќа се чувствува тогаш кога не ви е потребен никој друг освен вас за да завршите нешто.

7. Вкусете го задоволството од малите работи – Најубавите работи во животот се бесплатни. Тие доаѓаат во форма на мали, едноставни задоволства, кои треба да ги препознаете и да ги зграпчите. Препознавањето на овие моменти и учествувањето во нив ќе влее неизмерно чувство на среќа во вашиот живот.

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2010 во 22:10
najdobro e da gi napravime da se dobri i kje pukaat od srekja голема%20насмевкаголема%20насмевка
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2010 во 22:43
...izgleda ,..zatoa makedoncive se ,...majloshi !

...strav i trepet se...samite na sebe!да
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Феникс Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46

Регистриран: 12.Март.2010
Поени: 8143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Феникс Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2010 во 22:16
Malku mi e postavena temava chudno , no ke probam da se iskazam.Toa shto nekoj e cel den na niva so tutun ili pod zemja vo rudnikot  go pravi namacen,izmachen , umoren od toa kako"prezivuva",a ne zivee.No toa ne   go pravi chovekot losh  ni najmalku.
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2010 во 23:21
Originally posted by gazela gazela напиша:

Malku mi e postavena temava chudno , no ke probam da se iskazam.Toa shto nekoj e cel den na niva so tutun ili pod zemja vo rudnikot  go pravi namacen,izmachen , umoren od toa kako"prezivuva",a ne zivee.No toa ne   go pravi chovekot losh  ni najmalku.

Зошто мислиш дека тој што е земјоделец, рудар, фармер...не живее, туку преживува?

Јас мислам токму спротивно, оној кој е посветен земјоделец, рудар, фармер е 100 пати посреќен од граѓаниве кои менуваат работа на секој втор месец.
Кон врв
Феникс Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46

Регистриран: 12.Март.2010
Поени: 8143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Феникс Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2010 во 23:35
Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Зошто мислиш дека тој што е земјоделец, рудар, фармер...не живее, туку преживува?

Јас мислам токму спротивно, оној кој е посветен земјоделец, рудар, фармер е 100 пати посреќен од граѓаниве кои менуваат работа на секој втор месец.

Anarchy  samo komentirav za primerite so koi e postavena temata .Prochitaj gi prvite postovi neznam kako si me razbral  no  samo ne se sl*gam so faktot deka ako imash teshka rabota treba da si losh.Ima mnogu lichnosti  koi imaat materijalni bogatstva  i se shto ke posakaat no za niv nikoj nema da kazet deka se dobri luge.
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2010 во 00:55

Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Anarchy  samo komentirav za primerite so koi e postavena temata .Prochitaj gi prvite postovi neznam kako si me razbral  no  samo ne se sl*gam so faktot deka ako imash teshka rabota treba da si losh.Ima mnogu lichnosti  koi imaat materijalni bogatstva  i se shto ke posakaat no za niv nikoj nema da kazet deka se dobri luge.

Така де, и јас тоа викам.
Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14571
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2010 во 13:32

...Лошиот човек...сака да ја оправда ..грешката....
а  добриот....да ја ...поправи.......замисленост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2010 во 14:30
Originally posted by zamislena zamislena напиша:

...Лошиот човек...сака да ја оправда ..грешката....
а  добриот....да ја ...поправи.......замисленост

a so prajme so nesrekjniot koj e tema vo ova temaизненадување ???????
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14571
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2010 во 14:40

..несреќниот  сум го  испуштила.....   ако е несреќен...
не значи и дека е  ....лош....намигнување
мислев само на ..лошиот..кој исто така е тема во оваа тема ....!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2010 во 14:44
los nema vrska so ova tema
samo nesrekjnite koi se po difolt losi

zs bre ne ja citate ubo poentata

ti pisuvas za losite koi pukaat od srekja i uzivaat da gledat kako narodot se muci

ej nemoj taka

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2010 во 14:45
Originally posted by zamislena zamislena напиша:

..несреќниот  сум го  испуштила.....   ако е несреќен...
не значи и дека е  ....лош....намигнување
мислев само на ..лошиот..кој исто така е тема во оваа тема ....!

ami ako velis deka nesrekjen ne znaci i deka e losh
togas ne se lagas so ideata na ova tema
ama nikako da se izjasnisголема%20насмевка

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4849505152 54>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.