IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Филм
  Активни теми Активни теми RSS - Бандини - индиска серија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бандини - индиска серија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011>
Автор
Порака
lilica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lilica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2010 во 08:23
Оваа серија нема крај (сеуште)!

Изменето од lilica - 12.Јули.2010 во 08:23
Кој бара ќе најде.
Кон врв
Highlander969 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Февруари.2009
Локација: Scotland
Поени: 114
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Highlander969 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2010 во 15:16
nad 350.....mislam i deka seuste se snimaat epizodi....
Кон врв
Charmedgirl18 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Мај.2009
Поени: 868
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Charmedgirl18 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2010 во 15:20
не ја гледам баш серијава, ама у последно време, ми стана интересна...
ќе може ли некој да ми каже како заврши вчерашната епизода?не ја догледав до крај...
I'm not afraid to take a stand
Everybody come take my hand
We'll walk this road together, through the storm
Whatever weather, cold or warm
Just let you know that, you're not alone
Кон врв
vlad0 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Титула нема поради неплатени сметки

Регистриран: 18.Ноември.2009
Локација: Македонија
Поени: 2263
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vlad0 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2010 во 15:27
jas ne gledam serii ustvari uopste ne gledam tv
Која е таа љубовна состојка која не држи поврзани за оние кои ги сакаме и покрај тоа што ни нанесуваат многу голема болка?!
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2010 во 21:50
Оваа серија е за пред 50 години.Па и порано, но има (сеуште)кои ја гледаат.
Што да се прави....вртење%20со%20очи
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lilica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2010 во 10:35
За разлика од другите серии, оваа почна да добива и содржина.

Започна како недефинирана во времето и просторот, ама почна да има сцени во кои се опишува борбата на Индијката со предрасудите и половата дискриминација.

За разлика од ШЕКЕРЕЗАДА,која немаше никаква порака, со оваа приказна се обработува класно општество, полова дискриминација,семејни врски помегу повеќе генерации,живот во заедница во големо семејство и ќе видиме понатаму што ќе ни покаже режисерот.
Пороците како дел од денешното секојдневие и овде ги има , ама не се централен настан во филмот,како што се обработуваат во америчката кинематографија.   

Поради тоа што се сметаме многу СОВРЕМЕНИ гледајки ги филмовите од Холивуд во кои изобилува неморал, дрогирање, насилство, прељуба и.т.н. ни се чини дека Бандини е нешто што не е за нас.

Техниката и стилот со која се работи е сосема различна од сите досега што се давале кај нас. Мислам дека заради лична култура треба да се погледне и нешто вакво.
Кој бара ќе најде.
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2010 во 15:19
jas ja gledam koga mozam, i bas mi e interesna posebno tie adeti veruvanja i obicai....interesna rabota bil toj narod....

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2010 во 21:34
бандини е стварно добра серија ...... скоро како да е човек во шутка голема%20насмевка
Кон врв
sanja-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Регистриран: 12.Април.2009
Поени: 13457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2010 во 23:41
денес прват го гледав чудово ...дури цели 15 мин
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2010 во 09:39
Pretera ovaa Santoох site granici na vozmoznoto gi pomina...breeee sve napravi za da ja upravi familijata koja sto ne saka da ja smisli nea...bog da cuva ova ni na film go nemav videno do segaзамисленост

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2010 во 22:30
Taru ke go ubie sin i Molik...oti ovoj ke gi kidnapira decata mali od kukata..вртење%20со%20очи

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lilica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2010 во 09:35
Значи Тарула во затвор!

И еден по еден сите од Макијаванши ке станат убијци!...........
Кој бара ќе најде.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2010 во 09:45
Da Taru ke bide vo zatvor....a Birva ke priznae pred site deka taa go ubila Ardzan..

Кон врв
Highlander969 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Февруари.2009
Локација: Scotland
Поени: 114
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Highlander969 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2010 во 10:15
a koga ke bide toa?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.