|
Кој си игра со парите на граѓаните? |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 25> |
Автор | |
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Патриотиве однесоа се надвор, а инвеститори, та тие повеќе како влада инвестираат надвор отколку овие внатре.
Овие да не се од Сицилија.А и мермерон...не бил прилепски...А што беше со фискалните ПАТРИОТСКИ каси, а и она купувајте македонски производи...
А пералната на пари...да не е и таа од Италија,....имаа и тие една серија октопод...како се викаше...специјалисти...мафија...криминал...ги бива и за давање и за земање мито....
Нашиве да не се пелцувани од тоа?
|
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
DameMak
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па нели требаше да видиме бунт и штрајкови оваа „жешка политичка пролет“. Ама како и сите други ветувања од тие што ја подготвуваа „жешката политичка пролет“ - така и од ова не видовме ништо. |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koga bi mi bil na raspolaganje toj ...ustvari tie...
.vidi go potpisot....shto bi gi snashlo ...krupiejata!! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па имаше бунтови и протести.Но нели нашиот народ...љуљај ме нежно...сака нежно ...без последици...
А можеби имало некој интересен настан,фудбал,пијачка со пријатели...наредба да биде мирен и се и сешто...
До кога?...Ќе видиме...Но мора да се смени...само кај нас вака?
|
|
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Искрено -тек сега знам дека ништо не знам
Сред сезона Охрид без бродски сообраќајда се случува ова а кукаме за туристи |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја следам емисијава на телевизија А1и ми се превртува желудникот.Наш гастајбартер од Канада кој скал да остане анонимен им изградил куќа на семејството од Штавица. Остана куќата да се измалтари, стават прозори и уселат лугето во пристојна куќа.И тука почнува проблемот- социјалната помош е 1400 денари. па немаат пари да ја досредат куќата. Заменикот министер за труд и социјала дрско и луто кажа дека државата не може на сите да им гради куќи. Може замениче, може да помогне ако сака, само ако си скуси од ненаменското трошење. Го слушам Иџет Мемети-зборува со една достојна човечка емотивност. Споредувајки го младиот заменик кој веројано ова му е прво работно место-а одговорно си размислувам дека најголемата грешка е ставање на такви луге на одговорни места.
Зрелоста е едно, ароганцијата е друго. |
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
6 Што градба ќе е Триумфалната капија што вреди дури четири и пол милиони евра? Што бетон ќе вградат, каква арматура, од каде ќе го носат песокот за цементот? И знаат ли тие колку се четири и пол милиони евра? Знаат ли колку работа треба да се заврши за да се заработат четири и пол милиони евра? Заработиле ли сите заедно толку пари?
Барем да ја остават зградата шуплива. Па да може внатре да се собираат бездомниците за да не измрзнат в зима. Или нека стават јавни тоалети. Па ќе оставаме сите по 1 денар за мала и 2 денара за голема нужда. Па кај и да е, за едно педесет години сами ќе си ја вратиме инвестицијата. И Триумфалната капија ќе има барем некаква смисла. 7 Како им тргна со градежништвото сега и Клиничкиот центар ќе го селат од Водно во Бардовци. Идејата е прекрасна. Особено што велат дека дотаму ќе се стасува со воз. Ама од каде? За компјутерска томографија се чека од 4 до 6 месеци. За ехо на срце се чека 3 месеци. За мамограф се чека 8 месеци. За анализа на тироидната жлезда се чека половина година. А за реагенси за алергии не се чека, оти нема. Цитостатици одвреме навреме снемува, ама им ја менуваат терапијата... Важно, Клиничкиот центар за половина милијарда ќе се пресели. А бубашвабите ќе ги преселат ли? Prevzemeno od Goran Mihajlovski .... |
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Колумната е одлична...сама народецов да ја загледа да ја прифати...а и да реагира...навистина да се однесува како ДОСТОИНСТВЕН НАРОД...Така ќе се одреди и местото и јачината на државата и нејзините демократски капацитети...На меле ми личи како тие капацитети да ги гуѕбиме...а не да ги зголемуваме...Тука можеби е проблемот...па и мајтапот на власта со народот....и влечењето за нос...
|
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas sigurno ne si igram ama ,...so moite ,gledam,nekoj si igra!
|
|
|
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тие, на кој им треба МНОГУ ПАРИ...нас? не ни треба... изгледа,само тие треба да живеат
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
na narodot i ne mu treba mnogu pari,..mu trebaat samo tolku , kolku da si "vodi" normalen ...chovechki zivoot,
...kakov shto ne mu e tuka ,
vekje dve decenii....
|
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас секогаш кога доаѓам во Македонија (Куманово и Скопје) кафаните се полни........ Сега на 8 ноември за Димитровден поново ќе бидам во Скопје и сум сигурен дека сликата ќе биде иста......
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Interesno. Koj?
Pa se znae; vlasta i opozicija, samo koj pomalku koj povekje. Dogovorno si se menuvaat i si go strizjat narodot. Eve i dnes kako stado se sobrale vo PRESTOLNINATA na drzjavava za baraat nekakov zakon a vo sushtina mu pravat usluga na eden suspendiran od rabota partisaki vojnik koj imazadacha da gi rushi site zdruzjenija od vojnata 2001godina za da go vratat na rabota. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Внеси реплика | страница <1 1617181920 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |