IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Кој си игра со парите на граѓаните?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој си игра со парите на граѓаните?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 25>
Автор
Порака
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Статус: Офлајн
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2010 во 15:23
Originally posted by brza brza напиша:

Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

Rajata e raja i vo Amerika,i vo Evropa za koja se drzime kako mutav za bandera.Taa e samo glasacko telo koe raboti po zlatnoto pravilo na politikata:Koj znae podobro da "vetuva" toj ke si go grabne nivniot glasсреќа
........

ajjj bogamuuu.изненадување..siguren sum deka i ke ni go kaze ...nivniot izraz,...koj shto tuka se preveduva kako raja!.збунетост...se nadevam deka ke ni kaze!
Рајата на ваквите недоветни знае веднаш да им каже каде им е местото.
За еден вотергејт падна претседател на АМЕРИКА, кај нас за прислушкување на опозицијата и нејзиното пратење таа е виновна - ЗОШТО ОТКРИЛА ДЕКА ЈА ПРИСЛУШКУВААТ И ЈА СЛЕДАТ.
Циркус на Македонски начин.
Уште еден топол поздрав ( 1000С )за Големото Уво.Нека не се грижи не сме Америка или нешто слично - за да биде повикано на одговорност.
Овде рајата е за да ја третираат како стока, ужас,ужас.....ужас.....Мора на тоа да сетави крај.../.вонземјанин
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2010 во 07:52
Му ја думам ама не ми текнуеголема%20насмевка колку време ако не се на работа ја губат платата пратениците?збунетост Ако се преброиме тука сите ние активни колку не сме задоволни од остварувањето на нашите права на работното место, во чколија, дома, ке имаме ли право да не одиме на работа, а да земаме плата? Навистина никогаш не разбрав зошто во Македонија може само пратениците да се незадоволни од остварување на некое нивно право од работа , да не одат на работа а да земаат плата?!
ДПА повторно ја отвора дилемата за враќање во Собранието
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2010 во 08:25
Pratenicite ja gubat platata ako 6 meseci NEOPRAVDANO otsastvuvaat od sednicite t.e. od rabota.No opravdano e se ako se javis i kazes deka ne MOZES da prisastvuvas.Znaci teoretski mozes da ne prisastvuvas - nikogas.Kosarkarot - privilegiraniot ,сршено%20срцесршено%20срцеprisastvuvase na sednici?
Кон врв
lilica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Локација: Macedonia
Поени: 548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lilica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2010 во 08:30
А колку вработени од албанската етнича заедница седат дома и земаат плата?

НОРМАЛНО е за владетелите и господарите да не работат, а да се богати!Не се чуди ако некој зема плата, а ништо не работи.Или воопшто не доага на работа!

Ние робовите-доволно сработуваме.
Кој бара ќе најде.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2010 во 08:36
Море не се играат - ги земале- сериозно ВО СВОИ РАЦЕ.ѓавол
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2010 во 08:37
Originally posted by marsovec marsovec напиша:

Pratenicite ja gubat platata ako 6 meseci NEOPRAVDANO otsastvuvaat od sednicite t.e. od rabota.No opravdano e se ako se javis i kazes deka ne MOZES da prisastvuvas.Znaci teoretski mozes da ne prisastvuvas - nikogas.Kosarkarot - privilegiraniot ,сршено%20срцесршено%20срцеprisastvuvase na sednici?

Што е оправдано, а што неоправдано отсуство?збунетост
Впрочем, јас по ова се задумав...

Петте пратеници од ДПА ја бојкотираат работата на парламентот од август 2009 година.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2010 во 08:46
Платата си тече а народот кој политичар си сака , за нос го влече!.не
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2010 во 15:22
Тешко дека ќе дознаеме ти тие што треба да го откријат тоа се со ранг на.....
Шврговски англиска кралица или „нова будала“?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2010 во 17:13
Шврговски испрати порака до власта да не се играат со законите - барем јас така ја сватив изјавата, но кој го шиша.
сршено%20срцеДа не сакаат и него да го сменат - за да си постават своја марионета?
Ќе им треба во ова процесиве на трошењето на народниве пари.Трошењето се разбира и токмењето и товарањето на магаренцето.Инаку и понатаму нема отчет за парите и постапките.

Изменето од marsovec - 12.Јули.2010 во 17:14
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2010 во 08:25
Вчера муабет уз кафе една пријателка ми раскажува за состојбата кај нејзе на работа како апла се гледало како се „лапаат пари и бенифиции“. Кога онака “стручно“ и реков дека треба да се побунат и да спречат затоа што понатаму “долгот“ ке го плаќаат сите онака изреволтирано ми вика - Па ти нормална ли си ма, зарем не знаеш дека директор има право да ти даде отказ ако утврди дека зборуваш нешто против фирмата во која работиш?!!!
Јас подзинав со неверување, ама денеска уз кафе ке проверам дали е вистина така, да си видам јас со свои очи дека во закончето пишува така.
Е зошто овој увод, па читам за овие од РЕК Битола, за потпишаните фактури, за сумите кои го надминувале дозволениот лимит. Не сум ти ја човек кој се рабира од економската заврзлама ама онака човечки прашувам
- Нели фактурите минуваат низ книговодството, нели има таму стручни шефови?збунетост
-Кој ги поставил овие рководители, чија врска  се? Оти ако се знае тоа, ќе се најде и патот на парите!
-Да трае нешто од 2008 а сега да се открие? Ремонт прават надворешни фирми нели?
Ај нека објаснува некој кој знае, оти од ова сумите боли глава. А парите се на граѓаните нели-некој си “играл“ стручно со нив нели?
Одговорните потпишувале фактури над дозволеното

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2010 во 15:20
А кога ќе се отвори за купување на енергија во износ од стотици милиони евра со цени за преку 50% повисоки цени од берзанските?А и она - реклама на енерија, купувајте енергија???Која будала го измисли или не е будала, фрлени се 600000евра во ветер, или во нечив џеп?
Ова моткиве или безбол палкиве требе сепак да се при рака...можеби ќе затребаат????вонземјанин
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2010 во 15:56
,,За изградба на фонтаните пристигнати се работници од италијанската фирма "Ла Моне Мореда", а на Кејот се наоѓа и механизација од Сплит, која хрватската фирма "Конструктор инженеринг" ја донесе за градење на мостот ,,
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Даваме сој придонес за решавање на економските кризи во другите европски земји
оти нели нашата ко од шале ја решивме не

се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2010 во 16:01
a, kolku se toa rabotnici na broj?.збунетост..i italijanive ne veruvam deka bi se zadovolile za pomalku od 5-6 iljadi evra,..dok...r'mbaat tuka?изненадување

da se krsti chovek ,..navistina!не

Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2010 во 16:16
за какви помали афери луѓено креваат бунтови и штрајкови
ова апла е... и уште им веруваат и уште се крстат во нив
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 25>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.