|
Дали децата заслужуваат ќотек? |
Внеси реплика | страница <12345 7> |
Автор | |
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Разговор е најдоброто решение |
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има многу родители кои заслужуват ќотек.
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па зошто да го тепам детето Додека се мали, ги тепаат бидејќи направиле некоја глупост. Ама од глупостите се учи. Ако скршило нешто не значи дека треба да ги претепаме. Или се степало во школо..па кога ќе дојде дома родителите го дотепуваат.
Кога родителите не би биле толку зафатени со своите бизниси и со останатите приватни работи, кога би поминувале повеќе време со детето и кога би разговарале и упатувале на тоа што е добро и прифатено од средината, а што е лошо и се осудува од останатите...не би имало вакви проблеми. И децата помирни и родителите нема да мораат да бидат толку агресивни. |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е има збунет...само си размислувам јас..дали тие родители што ги тепаат(ама убаво што ги тепаат децата) помислиле како ќе им биде ако некој нив ги млати така секој ден Нешто згреши...баам..плаче детето..епа плаче..и мажот да ја удри жената...ќе плаче...а не а дете. Изменето од ФорумскаБаба - 09.Јули.2010 во 12:45 |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тепани родители како деца, па после си ги тепаат децата оти мислат дека така треба. Кога ќе помислиме дека живееме во полуцивилизирана земја добро и поминуваме процентуално изразено
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
најважно е да разговараш со детето како со возрасен...и децата се личности
додека се мали најдобро е да им го одвлечеш вниманието од она што сакаат да го направат а тебе не ти е по ќеиф или е опасно за нив
одсекогаш сум ги презирала жените кои стокмиле по дома ко да живеат во музеј па не им даваат на децата ниту една играчка за да не е растурено ако дојдел некој
па што да прави детето?
да пие кафе и чита весник???
а кога ќе подпораснат најважна е добрата комуникација...ќотекот за мене бар никогаш не е добра опција
ниту мене некогаш ме натепале родителите ниту пак јас моите деца.
треба само да се има време за децата,ништо друго...
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toj shto maval zeni....ne bil maz!....a, shto ne e togash ,...toj shto tepa deca?
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
cit..и мажот да ја удри жената...ќе плаче...
...е баш ќе пробам. само уште објект да најдам... |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тој не е човек, ако константно го тепа и малтретира детето... |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Анѓоу
Онтопик: Бедно, нецивилизирано и крајно нечовечки е да тепаш дете. Незнам, моите не ме тепале... фала богу. И што ќе направиш ако го истепаш? Ќе му предизвикаш болка, страв и плач и на крај истиот проблем пак ќе се јави. Проблемот за кој што добило ќотек. И се тоа се врти во круг. Па нели е боље 10 пати да му објасниш и да му дадеш де знаење дека е погрешно тоа што го прави, него ли да го третираш како куче и да го тепаш не укажувајки му на грешката? За жал, добар родител не може да биде секој. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Проблемот е што со тие "воспитни мерки "пак не се постигнува ништо туку напротив имам видено деца кои веќе толку отрпнале на шамари и разно- разни казни од таков вид што за нив е секојдневие и навика таквото однесување и после е логично според нив и они да го прават истото на своите деца.И баш така Твиги во право си се созава еден круг кој се пренесува од колено на колено за жал.
|
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kucheto od ...kutre se vospituva,..taka i decata,...ushte od mali ...udri...i ....ete ti primerno detence!..........
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја ма немој.
Воспитувањето на детето, не можеш да го споредиш со куче. И тоа нема да биде примерно детенце. Најверојатно ќќе има доза стравопочит кон тебе наместо здрава љубов кон родител, исто и намалена самодоверба и сл. Дете се воспитува, не се тренира! Изменето од Tiggy Vicious - 10.Јули.2010 во 11:57 |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Феникс
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Брза ја збуни Твиги со твојата двосмисленост |
|
|
|
Внеси реплика | страница <12345 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |