IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што прави оваа влада?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што прави оваа влада?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5354555657 200>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2010 во 07:58
Според најновите случувања излегува дека
И сега сите “злобници“ играат подбишега дека во Македонија секогаш владееле СДСМ - и на власт и во сенказбунетост Но една работа е многу вистинска- за да се случи ова што се зборува -некој тоа го дозволува. И ко што си не дал господ во се да гледаме конспирација- веднаш се почнува со кривците (а тоа се демек побегуљите од СДСМ во ВМРОзбунетост)
Додуша онака гледано од страна има бајаги вистина во “инсинуациите“. Од авион се забележува како полека се случуваат старите прегрупирања-барем во пониските слоеви на власт. Вријат кутрите гласачи на “владеачите“ ама очигледно засега никој не ги слуша и веројатно нема да ги слуша уште долго. После ке прашаат- Абе зошто не кажавте дека работава била сериозна???!!!
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2010 во 00:17

.....Едвај двеста метри го делат Бахчовановски од директорската до советничката фотелја. Овде ја заработува директорската плата и на само две минути пешачење, од тука до општина Центар, актуелниот директор и советник стига и да си го надополни семејниот буџет со уште 20 000 денари, или една просечна македонска плата.

...Владимир Здравев, и покрај опомените се уште е Претседател на Советот на општина Центар и директорува со МЕПСО.

И понатаму господава вмровци продолжуваат со токму оние дејствија што толку ги нагласуваа кај политичките противници...и ич око не им трепнува за тоа...не
Вистина е....Не се работи за татковината-се работи исклучиво за пари...

Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2010 во 18:04

ДПМНЕ ги згрижува своите од првите ешалони во изборните трки па на истите им измислува и по повеќе функции,управни одбори,агенции - како почнало ќе измислат и за исправање влакна.Од огромниот буџет огромни средства токму за клати врата земај плата и тоа скоро трипати повеќе ос социјализмот.При модернизација,компјутерска обработка  и стручен кадар??? Што ни се случува?...

ДО ПАРИТЕ ЌЕ ДА Е...?
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2010 во 22:17
ме тераат да си го откупам сопствениот двор кој еднаш веќе сум го купила заедно со куќата и тоа пази,од државата...па јас фино си го платив...
ме тераат да платам комуналии за доградба повисоки од комуналии за нова куќа...си платив...ова држава е не е заебанција...се мора да е легално...
ме тераат да платам за МТВ иако на истата нема што да се види,ама морало,ќе ми прателе извршители...пази богати...
за еден квадрат проширување на терасата(нелегално) ќе ми ја конфискувале куќата...ајдеееее....
ме тераат да платам буквално се’ и тоа на државата...и си плаќам,се’ по ред....
а тие...ќе го граделе Скопје 2014 и тоа нелегално...се дива градба до дива градба...па како сакате бре господа од власта да не научите на дисциплина кога вашите постапки се катастрофалнине
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2010 во 03:43
23 % od gragjanite nemozat da obezbedat hrana za normalen zivot...

Ете драги мои форумџии, до кое дереџе не донесе владата.... ова не било ниту ќе биде некогаш.... Ова се шокантни вести, за една држава која претендира за членство во ЕУ и НАТО......

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2010 во 06:43
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

23 % od gragjanite nemozat da obezbedat hrana za normalen zivot...

Ете драги мои форумџии, до кое дереџе не донесе владата.... ова не било ниту ќе биде некогаш.... Ова се шокантни вести, за една држава која претендира за членство во ЕУ и НАТО......

Кога за нормален живот би се подразбирал европскиот сршено%20срцеверувам дека процентот би бил 50%.
Кон врв
gOJDO Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 01.Јули.2010
Локација: Eritrea
Поени: 115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gOJDO Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2010 во 23:57
Зависи за кој европски живот мислиш. Може да биде и 100%
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2010 во 22:38

Долгот што државата го има кон стопанството за Владата е само оперативен безначаен податок. Ниту еден од владините министри, ниту Премиерот Груевски не се охрабри да соопшти колкава е сумата што Владата не им ја исплаќа на компаниите, пари што го доведуваат целото стопанство во неликвидност.....

Абе ЦРЕПУ еден....кој те стави тебе Министер ....газење%20од%20смеење
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2010 во 22:53
edno znam so napravi

napravi taka da vise ne moze da mi falat 7 godini od stazot makar rabotel i kaj velija ramkovskiголема%20насмевкаголема%20насмевка

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2010 во 22:55
абе само да рата не буде
и евентуално инфлација да не ни направат

за друго..... ќе прегрмиме

се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2010 во 08:44
Ние некако не сме баш спремни за војна, затоа и се и сешто ни се случува.Отпорот ни оди најчесто до псуење.
А да и единични пресметки...
А ова инфлација...тешко...нема што да се троши на пазарот...Нема вишок пари...сршено%20срце
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2010 во 09:04
нивниот некогашен лидер, оној по кого сега плукаат, кога заглави во кал до гуша, направи војна, за да ја префрли топката на албанците, па после на сдсм.
Знаеш, војната е најдобар начин за перење пари. Се плашам дека и сега ќе го направат истотоне
А од инфлација се плашат и банките, затоа каматите се толку кренати
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2010 во 09:46
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

нивниот некогашен лидер, оној по кого сега плукаат, кога заглави во кал до гуша, направи војна, за да ја префрли топката на албанците, па после на сдсм.
Знаеш, војната е најдобар начин за перење пари. Се плашам дека и сега ќе го направат истотоне
А од инфлација се плашат и банките, затоа каматите се толку кренати

Ич немај гајле од војна..нема кој да војуваизненадување
Време на одмори е...Битолчани се во Лептокарија, Гевгеличани негде подолу, Струмичани на берење патлиџан, Малешевци на вишнибрање, Прилепчани натутун,Велешани на кајак на питоми води-гемиџии а Скопјани на плажаголема%20насмевка
Кон врв
TheHacker Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
I see you!

Регистриран: 07.Јули.2010
Поени: 155
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај TheHacker Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2010 во 10:02
ми се допаѓа тоа што стави компјутери по училиштата, киоск компјутерите за бесплатно користење, што стави интернет по селата и бесплатен интернет такаречи на секој чекор. Е тоа е за пофалба зашто компјутерите и интернетот се иднината, какви хартии какви глупости само компјутери (:
А да ми се допаѓа и плажата, добра е ќе си отидеш со лап топ ќе се сончаш со поглед на Вардар, закон. Е сеа не е нешто посебен Вардар али ок е.
Друго друго.....а да бесплатните учебници, стипендии, бесплатен превоз за учениците и такви промени во образованието.
Скопје 2014 е исто така добар проект јас мислам добро ќе испадне.
Знам имаше некои промени во земјоделието, ама незнам што како зашто не ме интересира тоа.
Законот против пушење, законот за возач почетник итн во сообраќајот.
Е морам да го спомнам иако е малку одамна, стадионот Филип ll. Кога дојдоа тогаш шпанците имаше што да видат!
Кога сме веќе тука исто така и изградбата на повеќе спортски сали.

Ај ме мрзи веќе да пишувам според мене има доста добри работи направено оваа влада е нормално ќе има и работи што не ни се допаѓаат, на пример на мене порано не ми се допаѓаа некои работи ама со тек на време сфатив дека тоа е всушност за наше добро. На пример на братучед ми не му се допаѓа законот за возач почетник ама ќе сфати за некоја година дека тоа било всушност за негово добро.

Ај отидов јас во хардвер и софтвер :D

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5354555657 200>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.