|
Каков компјутер/конфигурација имате? |
Внеси реплика | страница <1 7891011> |
Автор | |
vlad0
Сениор Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ај ќе пишам без разлика што немате пишано од пред месец дена.
CPU:1.5GHZ+Overclock1.75+autoclock1.84GHZ MB:AMD Athlon MP 2200+ VGA: Nvidia GEforce fx5200 128mb ram RAM:768mb Network card:SIS Enternet adapter 17"monitor optical A4TECH mouse X5 MS industrial (резерва mouse)+keyboard Pirelli modem. power supply: ATX-350w купен е 2005. сменато само тастатури и мауси и додаени се 512mb рам и наскоро нова графичка зошо горе наведената цркна. иначе имам и notebook Eee PC ASUS. Изменето од vlad0 - 04.Јули.2010 во 16:23 |
|
Која е таа љубовна состојка која не држи поврзани за оние кои ги сакаме и покрај тоа што ни нанесуваат многу голема болка?!
|
|
Anonymous7666
Нов член Регистриран: 18.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
CPU: Intel Core2Duo E4500
VGA: Nvidia GEforce 8600 512mb RAM: 2GB HDD: Western Digital Caviar Green 1TB 64mb Cache - Western Digital Caviar Blue 320GB Motherboard: Gigabyte GA-945PL - S3P Купен 2008 |
|
gOJDO
Сениор Регистриран: 01.Јули.2010 Локација: Eritrea Статус: Офлајн Поени: 115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
имам notebook, dekstop, mediacenter, workstation и gaming конфигурации.
|
|
Vercingetorix
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 421 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7500 @ 2.93GHz x 2 (2.93Ghz),Ram:4gig, GPU : NVIDIA GeForce 9500 GT/1gig
windows 7 ultimate |
|
"И сам Исус Христос ако слезит од небоно не можит да го уверит Македонеца оти тој е Блгарин иљи Србин" - Темко Попов
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
izgleda nekoj potomok na ,...ENIAC....gledam kako mu svetka neshto ,...vnatre.
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
TheHacker
Сениор I see you! Регистриран: 07.Јули.2010 Статус: Офлајн Поени: 155 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Processor: AMD Athlon
Memory Ram: 4 GB Rating: 5,9 64-bit Windows 7 Ultimate |
|
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
AMD Phenom II X4 965 3.4GHZ Black Edition
Gigabyte GA-790XTA-UD4 AMD 790X Motherboard ATX Corsair 4GB DDR3 1333MHz Dual Channel TW3X4G1333C9DHX Seagate Barracuda® ST31000528AS, 1 TB SATA2 2 X GIGABYTE GV-R557OC-1GI 1GB DDR3 VIDEO CARD vo CrossFireX Ovaa konfiguracija ja imam poslednive dva meseca, za igri fantazija. |
|
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
одлична конфигурација (поготово CPU-to) а јас.........јас имам пентиум четварка солидна е ама за игри јок инаку за друго е пали вози ај да не пишам се детално оти се кажав со овие 2 збора (пентиум четварка) туку можи и јас ќе земам како твојата (ајменде варијанта оти во цена перформанси е супер отколку интел варијанта) само со 1 ВГА и не толку јака оти не сум многу по игрите море како не сум туку тоа графиката кошта УПМ) туку не кажа какво напојување имаш (оти тоа е најбитното) се надевам дека имаш Cooler Master или Chieftec |
|
|
|
vlad0
Сениор Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
од минатата конфигурација само графиката ми остана и напајањето.
еве нова конф: MB:AsRock P4i65G CPU: Intel Celeron 2.40GHZ VGA:GeForce FX 5200 so 128mbRam GPU:Intel интегрирана само не ми текнува кој модел беше со 32мб рам е . RAM:ddr1 768 mb можно е наскоро да земам лаптоп ама не се знае notebook остана истиот, плаче за формат ама мн ми е гајле |
|
Која е таа љубовна состојка која не држи поврзани за оние кои ги сакаме и покрај тоа што ни нанесуваат многу голема болка?!
|
|
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OCZ StealthXStream 2 OCZ700SXS2 700W ATX Power Supply
ne znam zosto vikas deka napojuvanjeto e najvazno, za mene e seedno. Imam nekolku napojuvanja doma, site sum gi probal na mojata konfiguracija i super odat, najslaboto bese od 450W, obicno kinesko, no name, i super bese. Edno 2 nedeli go rasturiv od igri i gajle nema. Mislam deka so napojuvanjata se pravi samo fama bez veze pari da se trosat. Inace dvete graficki me kostaat okolu 180 CAD, sto i ne e taka mnogu pari. Samo sto ne sum zadovolen so rezultatite vo CrossFire rezim. Ocekuvav mnogu povekje, a vaka imam podobruvanje od otprilika 30-35 % nego li koga bi bila samo edna, taka da ne se isplati da se ulozuvaat pari za da imas CrossFire ili SLI rezim. Edinstveno so vadi pojaki performansi koga rabotis teski 3D grafici vo AutoCad, samo togas vadi okolu 60-65 % pojaki performansi. |
|
|
|
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
е не рамот е најважен или ДВД режачот ова OCZ е добро само ме чуди дека си користел на овие компоненти срање делукс или слично "квалитетно" кинеско и отровно напојување и работеле компонентите - ама до кога е прашање не си играј со животот......на компонентите со делукс (јас делукс имам на мојата конф.) и тера некако ама на твојата имам и HP 550 (лап топ) Кор ту Дуо колку да не бидам офф |
|
|
|
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A kako za informacija site napojuvanja barem jas so sum gi videl se vo Kina napraveni, taka da site komotno mozat da se proglasat za "otrovni".
|
|
|
|
Iron Man
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
то не знам и кулер мастер и чифтек изгледа таму ги прават ама ги прават поквалитетни отколку делукс или слично а? јас мислам дека се американски (т.е не сум сигурен дали се амирикански ама сигурен сум дека не се кинески кулер мастер) ама со кинезите ништо не се знај - ако прават нивни копии и нас ни ги продаваат во МК можно е ама кај тебе во канада нема неквалитетни марки (се надевам) ај нека кажи некој хардвер манијак ако грешиме нешто Ние битно твоето OCZ е одлично напојување (не е делукс) pozz |
|
|
|
gOJDO
Сениор Регистриран: 01.Јули.2010 Локација: Eritrea Статус: Офлајн Поени: 115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу лоша комбинација за графички картички. За помалку пари си можел да земеш една графичка картичка(Radeon 5770 или Radeon 5750) која не само што нема да произведува micro stuttering туку е побрза, зафаќа сасмо еден слот, помалку брмчи, помалку грее и помалку троши од тие две скапаници. Crossfire и SLI има поента само кога се купуваат enthusiast графички картички. Што се однесува до напојувањета, има огромна разлика од ефтин шит до скапо брендирано напојување. Не е само моќноста во прашање, туку и стабилноста и поузданоста. Шит напојувањата немаат филтри и и маат чкарт компоненти. Па така произведуваат нечисти напони со пикови и флуктрации кои пак ги абат хардверските компоненти. Понатаму немаат заштити, како преку струјна, преку напонска и тн, па во случај на некој краток спој и слично не само што ќе рикнат туку со себе кај Арангел ќе однесат и дурги делови. Изменето од gOJDO - 19.Август.2010 во 06:57 |
|
Внеси реплика | страница <1 7891011> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |