|
Што го прави човекот ЧОВЕК? |
Внеси реплика | страница <1 151617 |
Автор | ||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е за жал да така е. И на крај да завршиме( за да не бидеме офф од темата па да не избришат) значи користењето на некоја положба и различниот пристап кон лугето во зависност од ситуацијата и личноста не не прават ЧОВЕК. |
||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За разлика од животните - свеста. За разлика од НЕчовеците како во примерот - човечноста... нема друго. Не знам како да го преведам поимот онака како што јас го разбирам - она што го немал Хитлер а го имала Мајка Тереза. |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако плесне нешто
|
||
Charmedgirl18
Сениор Регистриран: 17.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 868 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сите сме физички луѓе...
ама тоа што те прави ЧОВЕК, е дали одлучуваш да се посветиш на тоа да бидеш позитивна личност, или помалку позитивна личност, да не речам негативна |
||
I'm not afraid to take a stand
Everybody come take my hand We'll walk this road together, through the storm Whatever weather, cold or warm Just let you know that, you're not alone |
||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
и хитлер бил позитивна личност...
малку препозитивна... а што Е всушност - позитивна личност??? |
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
Charmedgirl18
Сениор Регистриран: 17.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 868 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
позитивна личност е онаа што прави добри дела.е сега, што ти, или билокој друг го сметаш за добро дело, си е индувидуално... |
||
I'm not afraid to take a stand
Everybody come take my hand We'll walk this road together, through the storm Whatever weather, cold or warm Just let you know that, you're not alone |
||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Баш бидејќи е индивидуално постојат војни.
Битно е човек за да биде човек да биде самосвесен. Повеќе да ја користи својата свест неголи суета. Да биди самосвесен. Да не ја црта околината како му текне , туку правилно да ја отсликува преку својата имагинација и интелект. Таа личност не е ниту позитивна ниту негативна , туку седи на едно поле измеѓу , каде се е релативно а сепак неважно. |
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
Внеси реплика | страница <1 151617 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |