|
Палачинки |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 20> |
Автор | |
BiBi_G
Сениор СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 27.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 3175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хм... ..ме замисли сега со ова рецептов без млеко...не ми текнало да пробам само со вода
туку,не се многу тврди (крути) вака? |
|
NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE! |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aj i jas
3/4 killo rendan ziv kompir 6 krishki luk sol biber kim malku povekje jajce edno malku brasno malku vrukjo mleko smesata da ne pocrne smesata da e povekje gusta nego retka se przi 5 minuti od edna strana i tolku od druga ako si napravite lut sos od zampioni kako prilog ste na prav pat da si napravite najdobar vegetarijanski rucek so dve palacinki. po persona .. dosta se Изменето од anakin - 03.Јули.2010 во 12:33 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
BiBi_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мммммм...звучи интересно,треба и ова да се проба...туку, мислам дека се договоривме да пишуваме без она-малку од ова,малку од она... конкретна дозажа молам! |
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so i da stavis kje bide OKEJ
pocni od 3/4 kila kompir |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
BiBi_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
само ако не ги погодам... тебе ќе те викнам како за втора персона
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
togas morame da napravime 4 komada
hahahahhaha lesno e samo imaj teflonsko tafce |
|
|
|
BiBi_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а тафчето???
која величина треба да биде? |
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лелееее Бибиии...ситничарка
---------
малку се покрути, ама не се трвди.. рецептов е без млеко, затоа што кај нас скоро никој не пие..па нема секогаш дома ---- а ова од анакин...морам да го испробам деновиве |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema da zgresis
samo pogodi go lutiot sos od zampioni .. pa i nemora da e lut ako nejadete ljuto |
|
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne ne luto ...samo malku..epten malku..kolku za da me natera da jadam poveke ...i da se zdebelam
|
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
со павлака...м м м
|
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Palacinki od rendani tikvici, morkovi, jajca i brasno i mnogu malku mleko.Prstofat sol i seker.
POmalku tikvici i morkovi a povekje na jajca i brasno da mozat da se vitkaat.
Posle vnatre se polnat so rendan kaskaval i se filuvaat so pavlaka.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Палачинки од компириПотребни состојки:
Подготвување:Компирот исчистете го и сварете го како за пире. Сварениот компир испасирајте го, додадете му бибер, јајце, жолчка и на врвот од нож сол, па добро измиксајте со миксер. Додадете брашно колку што е потребно да се замеси не многу меко тесто. Тестото добро измешајте го и поделете го на 12 дела. Секој дел развлечете го во тава за пржење, па испечете убаво од двете страни. Изменето од емил - 22.Август.2010 во 15:05 |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали некој знае да ми каже
рецепт за .... Адам Палачинки ....
|
|
Внеси реплика | страница <1 1011121314 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |