IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Ништо не е онака како што изгледа
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ништо не е онака како што изгледа

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617>
Автор
Порака
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2010 во 22:29

Дури и во реалниот свет е така... а да не зборуваме за виртуелниот...

Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2010 во 19:11
...Ako sakash neshto da sokriesh...stavi go na vidlivo mesto! намигнување
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2010 во 20:34
Ne ja gledaj mojata slika vo photoshopголема%20насмевка....poubav sumсмеење
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
lotus flower Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Септември.2008
Поени: 6937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lotus flower Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2010 во 22:48
Se e taka kako sto izgleda
~Live the life you love, love the life you live~
Кон врв
Феникс Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46

Регистриран: 12.Март.2010
Поени: 8143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Феникс Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Август.2010 во 11:06
... nekogash  e onaka  kako shto posakuvame da izgleda....bar taka go gledame....

Изменето од gazela - 20.Август.2010 во 18:19
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Август.2010 во 17:22
Originally posted by lotus flower lotus flower напиша:

Se e taka kako sto izgleda

Za sekoj od nas posebno... ili za site od nas samo spored zaednichki dogovor.

Nishto ne izgleda podrugo od onoa kako shto toa nam ni izgleda, bidejki nam nemozhe podrugo da ni izgleda od onaka kako shto ni izgleda.

Изменето од Messenger - 20.Август.2010 во 17:22
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Август.2010 во 18:13
Nisto ne e onaka kako sto izgleda dodeka jas ne se uveram vo sprotivnoto...a potoa i mojata okolina dabomeсреќа

dogovorite se izmisleno sredstvo za manipulacija i upravuvanje so okolinata.

....toa kako carot ruski koga gi pratil po svetot sovetnicite da go krojat noviot ustav... koga se zavrsila rabotata na krajot od ustavot samo dopisal..

ILI KAKO KE KAZE CAROTголема%20насмевка
Кон врв
Hedonistka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Регистриран: 17.Јуни.2010
Поени: 282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2010 во 19:30

Ништо не е онака како што изгледа..илузијата си ја создаваме ние самите без разлика дали е тоа за среќа или нешто друго..едноставно не треба површно да гледаме на работите за да ни се изјаснат треба да се навлезе во суштина и во длабочината на работите,на привидната среќа..
зад сето тоа стојат вистинските нешта т.е ние голи само со својата една единствена душичка.... барем јас така мислам

If you are reading this, get a life!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2010 во 19:36
Ti ne si bila samo hedonistka, tuku i budista, iako mozhebi ne si znaela.

Patem, potpolno se slozhuvam so onoa shto go kazha.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2010 во 19:43
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Ti ne si bila samo hedonistka, tuku i budista, iako mozhebi ne si znaela.

Patem, potpolno se slozhuvam so onoa shto go kazha.

Знаев дека нешто ме влечат религиите но нај мирољубивата за мене е будизмот и има многу работи кои што би можеле да научиме од тоа само штета луѓето станале толку злобни кон себе си и другите што не ги согледуваат вистинскиот правец за оздравување на нашата ранета и фрагилна душа.

благодарам на подкрепата

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2010 во 20:05
nie sme deca na kosmosot jeeeeeeeeeeeeeголема%20насмевка

jaki na usta,no siromasni vo dusa
dobri za propoved,no ne i za vera
ubavi i odrzuvani kako tela,no prazni vnatre
znaeme da slukame i da se raduvame,no ne znaeme istoto da go napravime koga nekoj ke ni ja pokaze nasata vistinska slika
mnogu sakame i vo tolkav zar od sakanje gorime i nie sami
empatijata kon nasiot rod deklarativno kako pamflet ja nosime vo race,a plukame na se sto e covecko
ja unistuvame prirodata i se ona sto ne odrzuva vo zivot za da dokazeme deka sme DOMINANTNA VRSTA NA PLANETAVA...

....a na kogo li samo toa mu dokazuvame?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2010 во 20:11
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

nie sme deca na kosmosot jeeeeeeeeeeeeeголема%20насмевка

jaki na usta,no siromasni vo dusa

dobri za propoved,no ne i za vera

ubavi i odrzuvani kako tela,no prazni vnatre

znaeme da slukame i da se raduvame,no ne znaeme istoto da go napravime koga nekoj ke ni ja pokaze nasata vistinska slika

mnogu sakame i vo tolkav zar od sakanje gorime i nie sami

empatijata kon nasiot rod deklarativno kako pamflet ja nosime vo race,a plukame na se sto e covecko

ja unistuvame prirodata i se ona sto ne odrzuva vo zivot za da dokazeme deka sme DOMINANTNA VRSTA NA PLANETAVA...

....a na kogo li samo toa mu dokazuvame?

Ова самиот си се опиша нели или целата човечка раса ја опишуваш?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2010 во 20:12
slobodno e tumacenjeto...vo filozofija sme neli?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2010 во 20:17
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

slobodno e tumacenjeto...vo filozofija sme neli?

Точно ..е сега ти ако гледаш на луѓето како слабаци не значи дека сите гледаат така со тој песимизам има и мн убави работи што заслужуваат да се пронајдат и што се длабоко скриени во нас..

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.