![]() |
|
ЕВН-Македонија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 891011> |
Автор | |
konan ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
|
![]() |
|
BellaGrandma ![]() Сениор ![]() Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Јас на пример прв пат слушам дека има можност да бидеш на средна тарифа
![]() ![]() И така секогаш кога има ефтина..нема никој дома, па ова би било исплатливо за сите што се вработени. Особено за тие што се од 9 до 5 ![]() |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
![]() |
|
konan ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
problem e vo evn sto ne go ingormira narodot dovolno za izborot na tarifni modeli.
jas koristam tarifen model sredna tarifa.
znaci ako koristime skapa i evtina struja MORA mnogu da se obrne vnimanie na toa koga i kako sto vklucuvame,
Vistina evtinata tarifa e za nesto poeftina, no skapata koja e mnogu po prisutna preku cel den, i koja e sekako dosta poskapa od normalnata.
moja preporaka e sekoj da si provere kolku ima na evtina , kolku KW na skapa struja, i sam da si prerachuna dali voopsto mu se isplakja da koriste evtina i skapa struja, ili da pobara od EVN da se smene tarufen model i da odberte SREDNO tarufiranje.
![]() |
|
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
|
![]() |
|
Santijago ![]() Сениор ![]() ![]() PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Има стручни лица за тоа брза ... можам да мерат на колку сакаат начини , не им е проблем тоа
![]() |
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
a, kako se napravila taa sporedba?
![]() ..edino validno bi bilo da se pushti struja istovremeno niz sigitalniot i i analognioit ,...pa, da vidish koj vishe troshi...ili pak,...neshto shto znaesh tochno kolku troshi,..za da vidish dali e stvarno taka ...meri odredeno vreme,... ne gledam na koj drug nachin... |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
Santijago ![]() Сениор ![]() ![]() PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Целиот проблем со повисоките сметки е во новите броила...Не знам како се подесени точно , после направена споредба покажуваат околу 15% повеќе киловати а со тоа нормално идат повисоки сметки...
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
![]() |
|
annaja ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
(цитат)ERKONSHN немам и не се ладам,тоа е за богатите,а јас не сум богата.Работа немам затоа што ме избркаааа
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
a be lugje!
![]() ![]() ![]() a , ako na nekoj po cel den i nokj mu "brmchi" erkonshnot,.....neka ne se chudi ,..zoshto ,..kako,... mesto da gubite vreme tuka so negoduvanje,...fatete se za rabota! ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
annaja ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Брза прошлиот месец платив 145о ден.и мислам дека тоа не е премалку нели.
|
|
![]() |
|
Е што е чудно кај мене на белешката нема скапа евтина,само разлика 925кwh а кај ОПИС активан БТ О ден. единична цена 3.34 и активан HT kwh925 цена 1.67.ова е лудост, само јасно 33,33% 514.87ден. Кај нас викаат важно е збунити непријатеља.Бар на старите сметки јасно се гледаше кој што потрошил.А толку пазев кога уклучувам.Ако овие киловати се помножат со таа цена од 1.67 се добива 1.544.75ден.а не 2600ден.како што гласи сметката.
|
|
![]() |
|
BellaGrandma ![]() Сениор ![]() Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
![]() ![]() Мене само еден месец ме почастија со пониска сметка за струја. Ама затоа сите наредни по 2 пати повеќе од вообичаено. И што направивме..отидовме во она..како се вика (мислам регулаторна комисија - кај Рекорд) и од таму не препратија во Ново Лисиче во ЕВН или што и да е. Од таму не препратија во Бутел. И после еден загубен ден и дневница од 1300 денари ни дадоа да напишеме приговор или жалба..што и да беше тоа и ни рекоа да чекаме. Од кога се изначекавме( можеби 2 недели) дојдоа двајца *професионалци* едниот во тренерки а другиот во ептен кратки шорцеви и блуза на прерамки и го видоа саатот и ни рекоа дека имаме преплатено ![]() ![]() Бегај бре... ![]() ![]() |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
![]() |
|
EVN...lopovi?!
![]() ![]() ![]() .. a, vi stigna li prethodniot mesec nevoobichaeno pomalku za plakjanje?....tie shto imaat premnogu vo poslednite smetki, naajverojatno e toa..... ...tuku , nishto polesno i odma da go prokontrolirash potroshenoto,..samo treba da imash nekoja minuta + na raspolaganje,...i visoka( najvisoka!) struchna sprema,...za da prochitash doma,...kolku stvarno si troshel! |
|
![]() |
|
![]() |
|
Вака..
Скоро сите во земјава се жалат на високите сметки за стрија. Не си ни прва нема да бидеш ни последна. На некои дури им стигнале сметки на кои пишува дека имаат заостанат долг од 30000-40000 денари. ![]() ![]() Изменето од zamislena - 30.Јуни.2010 во 09:28 |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 891011> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |