IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - МИТИНГ на СДСМ на 27-ми Јуни
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МИТИНГ на СДСМ на 27-ми Јуни

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 26>
Автор
Порака
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Статус: Офлајн
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2010 во 21:23
Originally posted by MisterSk MisterSk напиша:

И јас на ова се изнасмеав пријателе, ама несакав да го коментирам. А кој протестираше? Кои се тие гладни и сиромашни?
Сакате да ви кажам што имаше вчера во Скопје пред влада?
Имаше театарска претстава-комедија во која во главна улога беше Б.Ц со двајца без тројца публика! И тоа Б.Ц го нарекува митинг? Хахаха само ќе се изнасмеам.

Koi se glasni i siromasni. Pa pola narod vo drzavava e na rabot na egzistencija.Zatoa  i se prodavaat za pasosi, za rabota, za glasanje...do toa vlasta go dovede narodot.
Inaku i Milosevi' im se smeese ( na opozicijata - a bese desetkratno pomoken od nasava vlast).

Изменето од Анастеа - 29.Јуни.2010 во 16:41
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2010 во 00:12
Од моја гледна точка... СДСМ според моја проценка донесе некаде 20-25 000 членови, симпатизери и сл.
Пак ќе повторам, не сум ни за едните ни за другите, но морам да признаам дека од сегашниве сум дебело разочаран, бидејќи економијата ја сведоа на -273 (превод апсолутна нула).
А пак опозиционерите гребат со сите сили, да се вратат на власт, и профитираат на грбот и на несреќата на народот.
Едните го соголуваат ионака соголениот народ, а другите само го потпалуваат.
Факт е дека притисоци се вршат насекаде. Но тоа само дополнително ја зголемува омразата кај народот.
Во едно сум сигурен. Дека оваа влада, го изгуби кредибилитетот пред народот, и дека ќе биде страшно казнета, но жал ми е што ќе се вратат исти такви како сегашниве на власт.
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2010 во 07:21
Ова ми е најсимпатично кога ке го прочитамголема%20насмевка
Масовниот собир заврши без какви било инциденти, а неколку десетици илјади учесници, како што е вообичаено на вакви протести, зад себе оставија купишта пластични шишиња и лименки, за чие отстранување многу брзо се погрижија екипите на „Комунална хигиена“.
 Инаку сега следуваат анализи од успешноста/неуспешноста на протестот. Човек само теба да слуша и да си се смешка за нашата прецизност од 8 000 до 50 000 и нема голема разлика  (не се криви во школите малку се учеше за проценувањенамигнување).
Црвенковски почна битка за предвремени избори
Јас пак ке речам- добро е што имаше протест- да видиме дека имаме опозиција, а позицијата да разбере дека малку фали да дојде до рокада и дека треба да се вратат на постапките од првата година на владеењето. Да си ги прочистат редовите од сите оние кои ја направија негативната слика. Колку и да е болно, операција остранување болно ткиво мора да има. Нека не им веруваат на тапкашите по рамења,на лепките кои само им делат комплименти и ги величат, оти не е се за величање,  нека слушнат што кажуваат тие кои им мислат добро и им ја кажуваат вистината во очи, им укажуваат каде забегаа.

Изменето од mamamd - 29.Јуни.2010 во 07:22
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2010 во 08:11
Ова го прочитав како комантар на веста на Алфа ТВ...
Веројатно се работи за член или барем симпатизар на СДСМ...
Мене ми се допадна...

Da priznaeme, gola voda sme
Објавено на 28.06.2010, од recenzent

Бране имаше време да покаже умешност, беше премиер вкупно 8 години и 5 години претседател. На митингот се обратија : 1.Ѓ.Оровчанец. Колку гласачи ни донесе ? Која е неговата улога во коалицијата ? Зошто па да се обрати на митингот ако е неважен. 2.Мирослав Грчев се докажа како кабинетски архитект, нема дела човекот.На партијата не и донесе објекти со кои би се пофалиле. Грујо има објекти со кои се фали наоколу, има дела. СДСМ нема, токму благодарение на Грчев. Он е професор, не е човек од акција. 3.Жарко Трајановски. Кој ? 4.Ивица Младенов. Кој ? Претседател на Хоризонт. На што ? 5.Дејан Гацев. Кој ? Поранешен портпарол на ФЗОМ. А бе што функција е тоа “поранешен портпарол“, не ме заебавајте. А во коалиција уште ги имаме: 1.Угриновски и неговата група пензионери.Тоа ли е иднината на СДСМ, во пензионерите ? Грујо ни ги собра младите, мореее. 2.Драгиша Милетиќ. Немам ништо лично против човекот, ниту против Србите, ама Бранко е изгледа Г-Л-У-П до коска

Изменето од којсумјас - 29.Јуни.2010 во 08:12
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2010 во 09:23
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Црвенковски почна битка за предвремени избори
Јас пак ке речам- добро е што имаше протест- да видиме дека имаме опозиција, а позицијата да разбере дека малку фали да дојде до рокада и дека треба да се вратат на постапките од првата година на владеењето. Да си ги прочистат редовите од сите оние кои ја направија негативната слика. Колку и да е болно, операција остранување болно ткиво мора да има. Нека не им веруваат на тапкашите по рамења,на лепките кои само им делат комплименти и ги величат, оти не е се за величање,  нека слушнат што кажуваат тие кои им мислат добро и им ја кажуваат вистината во очи, им укажуваат каде забегаа.

Убаво кажано ,но кој да разбере.?!збунетостзбунетост
Толкава прашина се дигна околу митингов,толку се испаничи позицијата, наместо од говорот на првиот човек на опозицијата да си ги согледаат грешките во работењето и конструктивно да поработат на нивна елиминација.
Со плукање ,навреди ,етикетирања не се решаваат проблемите,туку со нивно соочување .

Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
MisterSk Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 28.Јуни.2010
Поени: 38
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MisterSk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2010 во 11:11
ШТО кажа Б.Ц на митингчето на СДС? НИШТО! Дали неговите лаги и плукање по власта за ТОЈ да дојде на власт за да може да КРАДЕ сугерираат на некакви грешки на позицијата? Што да согледа позицијата? Што да види народотот? Лажни ветувања веќе видовме со она неговото познато НА 15 СЕПТЕМВРИ! Повторно Б.Ц? О не! Никогаш!

Да се потсетиме! 15 години Бранко Црвенковски, 15 години лаги!
Што зборуваше, а што направи Б.Ц во изминатите 15 години?

-На 15 септември, Македонија во која ќе нема ниту едно семејство без барем еден вработен

Дали знаете, дека за време на вашето владеење процентот на невработеност се искачи од 27% на 40%!? Односно бројката на невработени се зголеми за нови 150.000!

-На 15 септември, сиромаштијата ќе ја победиме пред се со создавање на нови работни места

Штрајкови на земјоделци и стечајни работници!

-На 15 септември, несмее во Македонија да има ни еден родител што ќе неможе да си го ишколува своето дете

А што е со 18.000 деца кои не биле вклучени во образовниот процес? И 100.000 лица над 15 години кои незнаеле да читаат и пишуваат за време на вашиот мандат!

-На 15 септември, во Македонија ќе нема ниеден човек кој ќе се плаши дали може да го плати своето лекување

Можеби не го исполнивте ова, но затоа министерот за здравство Владо Димов купуваше бисери за своите колешки, додека болниците завршија со долг од 2 милијарди и 400 милиони денари, а милионски суми наменети за лекови од позитивната листа завршуваа во непознат правец
КОРУПЦИЈА ВО ЗДРАВСТВОТО!

-Немам намера да се кандидирам на следните претседателски избори

Стана претседател 2004 година!

-Тие што мислат дека ова го правам и во ова учествувам заради власт, се лажат! Мојот мотив е многу посилен!

Можеби финансиски?

КАКО И СЕКОГАШ, БРАНКО СИ СТОЕШЕ НА ЗБОРОТ!

Изменето од MisterSk - 29.Јуни.2010 во 11:13
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2010 во 16:45
MisterSK и marsovec да престанат со расипување на темава со лични партиски препукувања и навреди.
Дискутирајте за митингот, не за вашите мозоци!
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2010 во 17:08
голема%20насмевка

Бранко не е глуп, ама је испуцана пушка што би рекле мудрите кумановци. Све чусмо, све видесмо, с’к пушти не да си гу терамо работу по свое, а ти грицкај си гу пензију, оди си на пазар, пишуј мемоари, целивај младе невесте. Само немој да ни се превиш голем мангуп више, тие финте више не палив. Има стаж у политику повише од године, време га гази...

голема%20насмевкаголема%20насмевка
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
MisterSk Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 28.Јуни.2010
Поени: 38
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MisterSk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2010 во 17:15
Јас немам лични препукувања со никој, не сум таков човек кој сака да се кара.
Дискусијата за политика може да биде понекогаш остра, но тука нема ништо лошо овде сме дојдени да дискутираме, секој во соодветниот за него форум.
Мојата култура не ми дава со некого да се карам, возрасни луѓе сме.

На темата.
Сакам само нешто да додадам на текстот што го напишав горе. Ја прочитав темава, поточно последните неколку страни. Не ми е јасно од каде 25 автобуси, од каде 80.000 народ кога тој простор не собира толку народ? На митингот имаше едвај, преку сила 8.000 митингаши. Тоа сите го знаеме и не мора сдсмовците да продаваат масло на форум. Дали тоа тие луѓе биле невидливи, та ние другите не сме ги виделе? Или сепак измислени? Да, да! Измислен народ.
Додека за автобусите можам да поверувам ако праќале по пет души во автобус. ХАХАХА!

Всушност бројката на луѓе кои отишле на митинг не е важна, важно е на избори, но кога толку цепидлачат сдсм, зошто да не ја изнесеме вистината на форум, а не броење на невидлив народ?!

И уште нешто да додадам. Една порака до сдсмовците:
Се гледа на избори и на прослави и митинзи, каде се гледа поддршката на партиите, исто така и со анкетите за рејтинг се гледа КОЈ има поголем рејтинг! СДСМ е историја која никогаш нема да стане сегашност или иднина! Со СДСМ веќе еднаш се изгоре Македонија, и никогаш повеќе!
Толку од мене на оваа тема, сметам дека дискусијата е завршена. А ако има некој противаргументи на ова, слободно нека ги напише, ќе дискутираме.

Изменето од Анастеа - 30.Јуни.2010 во 01:38
Кон врв
BoaVista Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 24.Ноември.2009
Поени: 124
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BoaVista Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2010 во 01:10
http://www.youtube.com/watch?v=DAFmzj29EW4

еве еден линк, предлагам МистерСК да го погледне и да ме убеди дека имало пази богати едвај 8000 народ! Но слободно тешете си се вие во ВМРО, до некаде и ве разбирам дека ви е тешко да ја прифатите вистината. Слушајте си го Латас, Миленко и пастирот, па ако утре таму во вмрото ви кажат и дека магарињата летаат, дојдете овде на форум и убедувајте не дека стварно летаат. Продолжете да живеете во илузии и фантазии. Позздрав

Изменето од Анастеа - 30.Јуни.2010 во 01:37
Кон врв
BoaVista Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 24.Ноември.2009
Поени: 124
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BoaVista Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2010 во 01:32
Originally posted by MisterSk MisterSk напиша:

Јас ќе ви кажам колку митингаши имаше. Имаше едвај 8.000 митингаши, ова ви го кажувам од доверливи извори.
Само Чак Норис можеше да изброи повеќе од 8000 луѓе на митингчето на СДСМ :-))

Јас само да напоменам дека стварно ова ви го кажува од довеерливи извори, а доверливиот извор му е ............................... па кој ако не ЛАТАС
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2010 во 06:52
И така на сред мака за неплатени сметки, неможност на повеке од пола народ да оди барем на 10 дена на одмор и да се тргне од пред телевизорот се дебатира за митингот и секој пак си ја кажува својата вистина. Смешно е што едните омаловажуваат/другите воздигнуваат. Во светот протестите се вообичаена работакаде народот (па нека е тоа и опозицијата кажува) а владата извршува.
Се смеам на анализава околу реакциите, ама не е за смеење  бидеји изгледа кај нас одамна ѓаволот ја однел шегата.
Симптоми
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2010 во 07:26
Ве читам цело време и се чудам... Но морам да признаам, дека водите премногу јака меѓу партиска битка... Се гледа дека семејствата (читај партиите) многу добро ве спремиле и потковале. НО за жал на вистината ќе би кажам на дека и двете партии смрдат, ко депонии... Пишувајќи во одбрана на вашите партии ќе почнете да се расправате и во делот која партија повеќе профитирала (читај украла). Пак ќе кажам, и двете партии мирисаат на расипано. И тоа премногу расипано.
Факт е дека и двете партии дебело го соголија народот. Претходните го почнаа трендот, и таман народот помисли дека ги казнил и ги смени од власт, дојдоа уште поголеми апаши, кои без трошка грижа на совеста, крадат, носат и изнесуваат од државава. Најтрагичното е што се однесуваат како да е нивна сопственост. Владеачката коалиција, максимално ја злоупотреби довербата стекната од народот. Казната ќе ги стигне, но за жал во оваа мала државичка единствени достојни кандидати за превземање на таа власт се иста таква партија, која претходно почна да го пљачкосува народот.
И сега некој ќе дојде и ќе ми каже, овие чинеле, претходните не и обратно... Сите се едно исто кафеаво.... Сите мирисаат, и сите си го гледаат својот личен профит, а не доброто на народот....
Секоја понатамошна одбрана на овие 2 партии е излишна....

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2010 во 10:45
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 26>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.