IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - МИТИНГ на СДСМ на 27-ми Јуни
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МИТИНГ на СДСМ на 27-ми Јуни

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 26>
Автор
Порака
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2010 во 16:20
Lilica kje ide Zoki da si go vidi, a bogami ko naroden heroj e, so narodni pari намигнување
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2010 во 16:47
Originally posted by marsovec marsovec напиша:

Што мислите за најавениот митинг на СДСМ, за 27 јуни.Дали ќе биде почеток на крајот на ваквото владеење, дали значи почеток на припрема на изборите кои се најавуваат или мерење на мускули со ДПМНЕ?
Дали очекувате поисполнет митинг и пораки кои ќе ги прифати македонскиот народ.Дали со него очекувате обединување на опозицијата.И на крај колку граѓани ќе присаствуваат со оглед на одморите и распустот на учениците?
Дали ќе понуди надеж за Македонија и спас од оваа власт? 

Ништо нема што да се мисли. Се е толку прозирно што очитое е дека желбите и целта им се исти и на власта и на опозицијата. Се е договорено.
Зар не гледате: ,,Една недела едните, друга недела другите прават некакви митинзи и трошат народни пари, а ваму велат ,,РЕЦЕСИЈА,,.....само таа важи само за народот додека за политичарите било од која политричка опција нема РЕЦЕСИЈА,,.     А, избори или немири секако ќе има, затоа што така посакува Али Ахмети. 

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2010 во 17:42

Originally posted by marsovec marsovec напиша:

Што мислите за најавениот митинг на СДСМ, за 27 јуни.Дали ќе биде почеток на крајот на ваквото владеење, дали значи почеток на припрема на изборите кои се најавуваат или мерење на мускули со ДПМНЕ?
Дали очекувате поисполнет митинг и пораки кои ќе ги прифати македонскиот народ.Дали со него очекувате обединување на опозицијата.И на крај колку граѓани ќе присаствуваат со оглед на одморите и распустот на учениците?
Дали ќе понуди надеж за Македонија и спас од оваа власт? 

...jas mislam deka treba da se iskoristi momentot,...dodeka seushte ima razgranati drvja naokoluда ....

...pa,...pushtete si mashtata na volja ,...shto saka da kaze,..pisatelot!...(za onie shto ,...teshko sfakjaat!)намигнување

....i , na sledniot ( od konk*rentite)mitng,...istoto...да
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
depo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Февруари.2009
Поени: 501
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај depo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2010 во 20:25
Originally posted by milomoe milomoe напиша:

So ovoj miting SDSM ke go najavi pocetokot na krajot na vladeenjeto na tiranijata sto ja sproveduva Gruevskki nad makedonskiot narod.
Site sto ja sakaat Makedonija da dojdat na ovoj miting sto ke se odrzi na 27 juni vo 20.00 casot.

Па многумина ја сакаат Македонија. Грци, Бугари, Македонци што кумуваа на ФИРОМ и нивни следбеници денеска итн. Завиден број ќе соберете ако се одзоват на апелите.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2010 во 20:53
auuu..pa toa utre da ti bilo be!изненадување

bidejki sum vo blizina,..jas samo ke pominam pokraj,...црвенеење

...ne za drugo ,..tuku samo za da gi prebrojam,....za posle da ne se nategaat rivalite,...ovie ,...100 000...a ovie pak,...samo desetina ...kako shto znaat po obichaj...
..vaka ke imate  edinstveno, objektivna brojka,...голема%20насмевка

Изменето од Анастеа - 28.Јуни.2010 во 02:19
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
milomoe Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 21.Јули.2009
Поени: 23
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај milomoe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 00:48
Vie go zgresivte denot    dnevnici se davaa pred nekoj den koga partijata koja e na vlast slavese rodenden.
Sega nema da se davaat dnevnici, toa nee stil na SDSMzatoa sto ovoj protest nee protest samo na clenstvoto na SDSM tuku na celiot makedonski narod koj ja krenal glavata i ne gleda veke vo zemja.

Изменето од Анастеа - 28.Јуни.2010 во 02:19
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 03:11
Originally posted by milomoe milomoe напиша:

Vie go zgresivte denot    dnevnici se davaa pred nekoj den koga partijata koja e na vlast slavese rodenden.
Sega nema da se davaat dnevnici, toa nee stil na SDSMzatoa sto ovoj protest nee protest samo na clenstvoto na SDSM tuku na celiot makedonski narod koj ja krenal glavata i ne gleda veke vo zemja.

Интересно, после 20 години, македонскиот народ повеќе не гледа во земја. Алал нека му е! Сега сигурно ќе тргне на подобро.

Ако не сега, после 20 години сигурно.да

Изменето од Anarchy - 27.Јуни.2010 во 03:11
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 07:04

Право да ви кажам никогаш не сум гледал во земја и не ми треба некој да ми ги отвори очите.Така да она за гледањето во земја сеопшто искажано не држи вода.

А за ова...состојбите?...и слеп да си ...ќе видиш дека полоши не можат да бидат...
Ова...ооопс... може,може ...доколку овие останат на власт.Ќе ги надградат чекорите...и перењето...во илјада чекори...и...пералници...исто така.Само им требе овчички...за ..ова волната,...за...стрижењето.вонземјанин
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 08:56
Се прашувам, која категорија на луѓе би дошле на митингот на СДСМ...??
односно би дале поддршка на тоа што таа партија го нуди...
ако воопшто нешто нуди освен критики за сегашнава власт...
студенти...
       па нема логика кога сегашнава власт отвори еден куп факултети низ државата за буквално секој да може да се образува...
земјоделци...
       зошто кога денешнава власт вложи големи пари за субвенции и развој на земјоделството...
пензионери...
       зошто кога оваа власт им ги зголеми пензиите...
работници...
       зошто кога оваа власт донесе закон со кој сите работодавачи мораат да ги платат давачките кон државата, што не беше случај...
докторска фела...
       зошто кога оваа власт со приватизацијата на матичните лекари за 5 пати им ја зголеми платата, а на клиника им овозможи легална дополнителна дејност...
родители...
       зошто кога, како така, децата ни имаат бесплатни учебници...
администрација...
       зошто кога платите им се зголемени од оваа власт, додка претходната со години тоа го немаше направено...

навистина која група на луѓе би имале корист од доаѓањето на повторна власт на СДСМ...???
претпоставувам сите оние кои се научени да ловат во матно и оваа власт им ги ускрати привилегиите од тоа да си на функција и да земаш екстра пари...сите кои беа научени на мито и корупција...
а да...
и оние кои идејата за социјализмот и жалта за минатите времиња...
по инерција ја бараат во Социјал демократите...
иако мене никако не ми јасно...
што СДСМ има заедничко со Социјал демократијата...
што...???

Изменето од којсумјас - 27.Јуни.2010 во 09:01
Кон врв
bingo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јануари.2010
Поени: 2522
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bingo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 09:13
Еве 25 автобуси од Битола ќе тргнат за митингот на сдсм, ви посакувам супер митинг, а на ВМРО-ДПМНЕ им посакувам уште многу многу години да останат на власт
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 09:15
СДСМ со Социјал-демократијата има врска исто како Магаре и Музика.

Кој сум јас постави добро прашање.-Кој ќе оди на митингот?

Одговорот е едноставен,партиските војници и членови кои го црпеа и ставаа во своите џебови она што сегашните властодршци го даваа на народот.

Да се разбереме,не дека сегашниве се многу заслужни за нешто и треба да им ставиме ловорики,но тоа што овозможиле за различни делови од народот е наведено во постот на Кој сум јас,па може да се прочита.

Имам еден куп пријатели и познаници што се закоравени  поддржувачи и членови на СДСМ,и за чудо никој од нив не е сиромашен или пак нема добро платена работа од која секој месец си кешира многу добро платиче,има автомобил прилично нов,среден дом и вишок на парички.
За бифшите директорчиња и функционери муабет да не правиме.

Еднаш пред неколку години една долгогодишна членка на СДСМ кога ја прашав како може да гласа за член на СДСМ кој е докажан арамија и пробисвет ми рече вака.
-Магарено да го кандидираат за пратеник од СДСМ јас ќе гласам за него.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 09:51
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

Се прашувам, која категорија на луѓе би дошле на митингот на СДСМ...??
односно би дале поддршка на тоа што таа партија го нуди...
ако воопшто нешто нуди освен критики за сегашнава власт...
E tuka lezi zajakot- Kritiki za segasnata vlast
студенти...
       па нема логика кога сегашнава власт отвори еден куп факултети низ државата за буквално секој да може да се образува...
Pa da vidis ima logika- ima studenti/nema prijaveni nevraboteni/fatamorgana i ima studenti vo sekoj grad a se iznagledavme ucilnici /predavalni bez nikakvi slovi. Imase mebel i nastavni sredstva dodeka se seceshe lenta a posle dzom/magla.
-Kade se studentskite krediti, stipendii. Znae li nekoj deka za ovaa ucebna godina ne se isplateni? Kade se vaucerite za kompjuteri? Zosto ova generacija ne dobi? (Ako e za krizata-ne vidovme deka mnogu si skratija gospodata funkcioneri oti bilo kriza od nivnite benificii)

земјоделци...
       зошто кога денешнава власт вложи големи пари за субвенции и развој на земјоделството...
Ako vo ova veruvash togash navistina neznam shto da kazam. Prosetaj malku niz zemjodelskata ni fela pa vidi koj dobi subvencii. Ili kolku im e plateno proizvedenoto
пензионери...
       зошто кога оваа власт им ги зголеми пензиите...
Za niv nema zbor, edinstveni se koi gi dobija site privilegii i seuste dobivaat)
работници...
       зошто кога оваа власт донесе закон со кој сите работодавачи мораат да ги платат давачките кон државата, што не беше случај...
I so plakanje davacki za eden mislish deka na site im plakjaat-abe ajde- pa gi vrabotuvaat kako volonteri, gi obucuvaat i po mesec dva im se zablagodaruvaat deka ne se snashle vo strukata.
докторска фела...
       зошто кога оваа власт со приватизацијата на матичните лекари за 5 пати им ја зголеми платата, а на клиника им овозможи легална дополнителна дејност...
E tuka mnogu ja pogodi benifitta koja ja dobija lekarite-a kutrite pacienti te plakja, doplatuvaa, smeeja da izdavaat ogranicen broj upati, ogranicen broj recepti...te molam tuka ne r`kaj oti ima golemo promasuvanje . Bolnicite se haos, posebno so ona 2 direktora.
родители...
       зошто кога, како така, децата ни имаат бесплатни учебници...
Mislam deka znaesh deka akcijata besplatni ucebnici prv ja sprovede Branko Crvenkovski (tocno so generacijata koja sega se studenti). Mislam deka gi citash denovive reakciite na roditelite kade direktorcinjata gi zgaznaa na vrat nastavnicite da gi pritisnat roditelite da si platat besplatnite ucebnici oti nema svidetelstvo. Morase licno ministerot da reagira za da ne se vulgarizira akcijata BESPLATEN UCEBNIK
I ne gi spomna kompjuterite!!! Kade se? Znaes li dek direktorite gi cuvaat zakluceni vo podrumi, posebno laptopite za maleckite od I do III odd pod razni izgovori, te nema soodvetna struja, te nema soodvetni trezori za cuvanje. A decata izbraa predmet Informatika, pa od polugodie se premenuvaa na Tvorestvo. (Ne do vladata- do direktorite e, ama direktorite vladata gi izbra, zaradi rodnisko partiski vrski, isto ko sto pravese i SDSM)
администрација...
       зошто кога платите им се зголемени од оваа власт, додка претходната со години тоа го немаше направено...
Zgolemuvanjeto zamina kaj onie koi si se naznacija sebesi za rakovoditeli..na rakovoditeli...drzavni sekretari...podsekretari,,,podministri..nadministri...sekretarki na site ovie nabrojani. Ona kutra vistinska administracija dobi onolku kolku na vremeto im dade is SDSM (shipki vareni)

навистина која група на луѓе би имале корист од доаѓањето на повторна власт на СДСМ...???

претпоставувам сите оние кои се научени да ловат во матно и оваа власт им ги ускрати привилегиите од тоа да си на функција и да земаш екстра пари...сите кои беа научени на мито и корупција...
а да...
и оние кои идејата за социјализмот и жалта за минатите времиња...
по инерција ја бараат во Социјал демократите...
иако мене никако не ми јасно...
што СДСМ има заедничко со Социјал демократијата...
што...???

Nikoj (osven onie koi gi glasaa vo prvite mandati-negde okolu 400 000 iljadi) i koi i sega za vreme na VMRO si ziveeja dobro.kako i onie koi glasaa za VMRO.
Maka macat onie koi nemaat partiska knishka, koi se neopredeleni, koi smetaat deka  obrazovanie, zdravstvo , sudstvo, policija treba da ima depolitizacija.Znaes li kolkumina od neopredelenite gi glasaa tokmu VMRO tokmu zatoa sto veruvaa vo niv (i navistina vo prvata godina na prviot mandat bea super).
Potoa- potop, ista slika kako sdsmovskoto vladeenje. Zatoa nemoj molimte da prasuvash koj ke odi? Verojatno nikoj, verojatno onie koi se nadevaat deka ovie ke padnat a onie nema da stanat. Redno e ednas da sme bez vlada, bez pratenici, bez bubrezi vo loj.
I mozesh da me demantirash do utre sabajle, ama vistinata nema da ja pobiesh, zatoa shto jas sum dolu, so narodot, onamu kaj se trpi i se gleda kako si gi vrabotuvaat nivnite (i ednite i drugite), ti pretat ako im se sprotivstavish i ednite i drugite) I ne zboruvam za onie 12 tmina ministri, zboruvam za ona sto e pod niv, sto im se dade vlast za da vidime kakov se gad.

Vprocem za Gruevski pak ke glasam, ama ako vladee sam. Ako ne im dade mokj na ovie koi mene i namoeto semejstvo mi ja krojat kapata, a za sebe si natrupaa bogatstvo. Toa shto glasav za Gruevski ne me sopira da kritikuvam koga ne rabotat kako sto treba.
I treba da ima mitinzi, da ne se zalazuvaat deka so 21 % rejting treba da vladeat. Malku treba da se zamislat. Imaat vreme za na popraven.

Изменето од mamamd - 27.Јуни.2010 во 09:53
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 10:02
Originally posted by fiks fiks напиша:

СДСМ со Социјал-демократијата има врска исто како Магаре и Музика.

I sega ziti leb uste ubedime deka Ljubco Georgievski i negovite koi ja formiraa VMRO DMNE i ovie koi sega vladeat imaat mnogu zaednicko so onie prvite DEJCI na VMRO! збунетост
Znaes li deka prvite DEJCI bea taka reci site daskali i rabotea na prosvetluvanje, ucenje na narodot?
Kaj se deneshnite daskali? Izmrcvareni, izmaltretirani od polupismeni stvorovi naznaceni tokmu od partijata na vlast? Zatoa ne prasuvaj kolku ima socijaldemokratija kaj sdsmovcite, zatoa sto ke dobies kontraprashanje-kolku ima ideali na podobruvanje na zivotot na obicniot covek kaj segashnive vmrovci.
Isti se site, zatoa i ne im e sveta knishkata koja ja zemaat i ja menuvaat ko nie corapite. Isti, ama do korenot na kosata.
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2010 во 11:19
На митингот би требало да дојдат сите кои се против целосната партизација на државата,оние кои се против расипништвото на владата, оние кои бараат еднаков третман на секој граѓанин,оние кои иако способни се заменети со партиски војници ( без знаење и квалификации),оние кои не добиле вработубање бидејќи немале партиска книшка,оние кои согледале дека Македонија незапирливо пропаѓа на дното на Европа.....
Сите би требало да дојдат, за да и новата власт (која ќе дојде)знае дека ако  продолжи како сегашниве и кај неа тогашната опозиција ќе се собере во огромен број.Ако тоа не се случи и понатаму ќе имаме сведната глава сабја не ја сече.
Но газот е повисоко издигнат од главата.
Тоа ќе е да се размисли!.
Да се мисли на иднината.
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 26>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.