|
ХЕДОНИЗАМ......ЗА ИЛИ ПРОТИВ.... |
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Автор | ||||||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
1 .Најмалку нормален , МОРА . |
||||||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Малку само , малку да ти ѕирнам под гласурата , да видам што тоа криеш од мене , дозволи ми . ДАЈ МИ АРГУМЕНТ !!! |
||||||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
KOLKU DEGUTANTNO IZGLEDA OVA SO REPLIKA NA REPLIKA....
ZAREM NE MOZETE DA NAPRAVITE SUBLIMAT I DA SI NAPISETE TOA STO IMATE? ....nikojpat ne gi citam...pffffffffff gluposti zivi |
||||||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Hahaha, kakvi argumenti sakas prijatele? Vo vrska so sto ? |
||||||
Hedonistka
Сениор Shapeshifter Регистриран: 17.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
ili jas sum hedonist a ti mojot potencijalen alat moze i taka samo shto koga kazav deka si mi interesen toa ne znacheshe deka si potencijalen kandidat...ti ne se izjasnuvash kako shto treba i se nalozuvash...
i nz za wikipedijata zatoa shto toa e tvoja oblast ti od tamu crpish materijali a ne jas |
||||||
If you are reading this, get a life!
|
||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Dobro, zarem MORA da si nemoralen da uzhivash vo ubavo jadenje i ubav pijalok? |
||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Така нека биде , само ти немој да се нервираш |
||||||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Па мислам дека одговорот е да . Некој живее за добро да јаде , некој јаде за да живее , или така нешто беше . |
||||||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Какви аргументи сакам ?
Епа , во врска со темата , за почеток . |
||||||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Живеам за да јадам-тоа е чиста хедонистичка реченица(потрага по личното задоволство).
|
||||||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||||||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
јас мислам дека хедонизам не е прејадување...или ете едноставно јадење на нешто што го обожаваш......тоа е обично задоволство во граница на секое нормално друго задоволство........ јас мислам дека хедонистот кој како гурман се прејадува...тој не размислува колку му треба храна да организмот нормално му функционира т.е. здраво.....тој едноставно неговото претерано задоволство велиме хедонистички се однесува кон храната го ,,украсува,, со јадење .....со рака , џвакање со отворена уста цедејќи му се по лицето , со грокање и уздригнување со силна желба за музика дури и играње додека се јаде....расфрлување на храната насекаде тој е прав хедонист во јадењето!! сега што ќе каже околината за такво негово однесување?? дали тој има морален однос ?? јок..... Изменето од bijonse1 - 22.Јуни.2010 во 17:37 |
||||||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Има и една друга . Се враќаат одмор и демек - “ Глупиот за тоа што јадел , паметниот за тоа што видел “ , а видел дрво , добро наредени цигли или камења , различен тоалет и сл. |
||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Bidejki mene ne mi e poznat nekoj koj ne uzhiva vo ubavo jadenje i ubav pijalok, spored ova shto go mislish ti, izlaga deka site se nemoralni. I shto ima moralot so uzhivenjato vo dobroto jadenje i dobriot pijalok? |
||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Па редно е да научиш што е “ морал “ . |
||||||
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |