IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Скептицизам !
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Скептицизам !

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 9>
Автор
Порака
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 13:23
Morash da imash ideja kade odish za da se pridvizhish. Inaku, kade kje lutash?намигнување
Кон врв
eptendosadno1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Регистриран: 30.Март.2010
Поени: 1149
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 13:37
Originally posted by Kali Kali напиша:

Morash da imash ideja kade odish za da se pridvizhish. Inaku, kade kje lutash?намигнување

Хм , не верувам дека “ идејата “ не води низ животот .
Мислам , верувам дека во најголем дел е тоа ПОТРЕБАТА .
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 13:46
Originally posted by eptendosadno1 eptendosadno1 напиша:

A shto e potrebata, bez konkretna ideja za nejzino zadovoluvanje?
Na primer, postoi potreba ( edna od najprimarnite) za sigurnost, i povisoka za samoaktuelizacija.

Tie dve se zdruzhuvaat na primer, vo izborot na profesija, ili ushte povekje vo izborot na realizacija na kariera.
Dali kje odgovorish na ovoj ili onoj oglas?
Dali kje pochesh svoj privaten proekt?
Dali kje zaminesh vo stranstvo ili tuka?
Dali voopshto kje go rabotish ona shto ti e profesija?
itn.

Toa se konkretni idei, za da se realiziraat, se gradi ideja vo glava kako toa kje izgleda-kade sakame da stigneme.
Pa, shto veli renatax, pravish tri pati meri, ednash sechi:)
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 13:47

Без идеја, нема да имаш ниту потреба да направиш нешто. Нема водилка без идеја.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 13:52
Професијата не е плод на идеја , она се раѓа како потреба за егзистенција .

Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 13:54
Мотивот или потребата ,се факори од кои се раѓаат идеите.
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 13:54
Не, се раѓа како плод на креативноста во нас. Што ми треба мене моментално? Ништо, се имам што ми е потребно за егзистенција и за многу други работи.

Ама, тоа не ме спречува да мислам, да створам идеја.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:00

Profesijata samo kako profesija ne e, nejziniot izbor za lichnosta, i nejzinata realizacija za lichnosta e.

Pa da, toa e najosnovnata potreba-potreba za sigurnost, materijalna, egzistencijalna.

Shto bi bilo dokolku site bi funkcionirale samo zadovoluvajkji ja samo taa, primarna potreba?
Kade e povisokata potreba niz profesijata da se realizirash sebesi, svoite potencijali i sposobnosti..i ushte povekje, da se ostvarish sebesi?

Poentata e, potrebite se zaednichki...kako kje gi zadovolime, e prasanje na lichen izbor.

Изменето од Kali - 20.Јуни.2010 во 14:06
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:05
Некои се толку затворени во својата глувчешка дупка, од која толку малку се гледа, што дури и кога ќе го видат крајот на раскрсницата, мислат дека го виделе целиот свет.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:14

Profesijata samo kako profesija ne e, nejziniot izbor za lichnosta, i nejzinata realizacija za lichnosta e.Pa da, toa e najosnovnata potreba-potreba za sigurnost, materijalna, egzistencijalna.Shto bi bilo dokolku site bi funkcionirale samo zadovoluvajkji ja samo taa, primarna potreba?Kade e povisokata potreba niz profesijata da se realizirash sebesi, svoite potencijali i sposobnosti..i ushte povekje, da se ostvarish sebesi?Poentata e, potrebite se zaednichki...kako kje gi zadovolime, e prasanje na lichen izbor.

Сега пишувам според личното искуство .

Немало човек кој имал повеќе идеи од мене , ама буквално опседнат со “ практични решенија “ , “ начин за добра заработка “ и сл.
Реалниот живот ми покажал дека не е се како што сум замислил , дека треба да се престане да се “ ФАНТАЗИРА “ , дека треба да се насочиш во една област , да наоѓаш решенија кога за тоа ќе имаш потреба , кога ќе имаш конкретен проблем .

Еуфоријата ( оптимизмот ) е погубна , не практична .
Скептицизмот е по реален , подоходовен

Изменето од eptendosadno1 - 20.Јуни.2010 во 14:14
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:17
Лошо е кога ентузијазмот ќе го изгуби некој човек.

Не ми е битно колку идеи ќе се покажат погрешни, нереализирани, битно ми е една (или повеќе голема%20насмевка) да ја реализирам, ама да вреди.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:28
Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Лошо е кога ентузијазмот ќе го изгуби некој човек.Не ми е битно колку идеи ќе се покажат погрешни, нереализирани, битно ми е една (или повеќе голема%20насмевка) да ја реализирам, ама да вреди.

Уф , погрешно .

Не се јавува проблемот во исправноста на идејата туку во реализацијата , ДАЛИ ТАА Е ОСТВАРЛИВА .

Изменето од eptendosadno1 - 20.Јуни.2010 во 14:29
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:32

Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Лошо е кога ентузијазмот ќе го изгуби некој човек.Не ми е битно колку идеи ќе се покажат погрешни, нереализирани, битно ми е една (или повеќе голема%20насмевка) да ја реализирам, ама да вреди.

Уф , погрешно .

Не се јавува проблемот во исправноста на идејата туку во реализацијата , ДАЛИ ТАА Е ОСТВАРЛИВА .

Читај добро, не спомнав никаде дали е исправна некоја идеа. Исправност нема во моите реченици.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:33
Да , заборавив кој си .

Извини !

Не ми е битно колку идеи ќе се покажат погрешни,

Изменето од eptendosadno1 - 20.Јуни.2010 во 14:35
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.