|
Скептицизам ! |
Внеси реплика | страница <1 45678 9> |
Автор | ||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Morash da imash ideja kade odish za da se pridvizhish. Inaku, kade kje lutash?
|
||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хм , не верувам дека “ идејата “ не води низ животот . Мислам , верувам дека во најголем дел е тоа ПОТРЕБАТА . |
||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A shto e potrebata, bez konkretna ideja za nejzino zadovoluvanje? Na primer, postoi potreba ( edna od najprimarnite) za sigurnost, i povisoka za samoaktuelizacija. Tie dve se zdruzhuvaat na primer, vo izborot na profesija, ili ushte povekje vo izborot na realizacija na kariera. Dali kje odgovorish na ovoj ili onoj oglas? Dali kje pochesh svoj privaten proekt? Dali kje zaminesh vo stranstvo ili tuka? Dali voopshto kje go rabotish ona shto ti e profesija? itn. Toa se konkretni idei, za da se realiziraat, se gradi ideja vo glava kako toa kje izgleda-kade sakame da stigneme. Pa, shto veli renatax, pravish tri pati meri, ednash sechi:) |
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Без идеја, нема да имаш ниту потреба да направиш нешто. Нема водилка без идеја. |
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Професијата не е плод на идеја , она се раѓа како потреба за егзистенција .
|
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мотивот или потребата ,се факори од кои се раѓаат идеите.
|
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не, се раѓа како плод на креативноста во нас. Што ми треба мене моментално? Ништо, се имам што ми е потребно за егзистенција и за многу други работи.
Ама, тоа не ме спречува да мислам, да створам идеја. |
||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Profesijata samo kako profesija ne e, nejziniot izbor za lichnosta, i nejzinata realizacija za lichnosta e. Pa da, toa e najosnovnata potreba-potreba za sigurnost, materijalna, egzistencijalna. Shto bi bilo dokolku site bi funkcionirale samo zadovoluvajkji ja samo taa, primarna potreba? Kade e povisokata potreba niz profesijata da se realizirash sebesi, svoite potencijali i sposobnosti..i ushte povekje, da se ostvarish sebesi? Poentata e, potrebite se zaednichki...kako kje gi zadovolime, e prasanje na lichen izbor. Изменето од Kali - 20.Јуни.2010 во 14:06 |
||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Некои се толку затворени во својата глувчешка дупка, од која толку малку се гледа, што дури и кога ќе го видат крајот на раскрсницата, мислат дека го виделе целиот свет.
|
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сега пишувам според личното искуство . Немало човек кој имал повеќе идеи од мене , ама буквално опседнат со “ практични решенија “ , “ начин за добра заработка “ и сл. Реалниот живот ми покажал дека не е се како што сум замислил , дека треба да се престане да се “ ФАНТАЗИРА “ , дека треба да се насочиш во една област , да наоѓаш решенија кога за тоа ќе имаш потреба , кога ќе имаш конкретен проблем . Еуфоријата ( оптимизмот ) е погубна , не практична . Скептицизмот е по реален , подоходовен Изменето од eptendosadno1 - 20.Јуни.2010 во 14:14 |
||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Лошо е кога ентузијазмот ќе го изгуби некој човек.
Не ми е битно колку идеи ќе се покажат погрешни, нереализирани, битно ми е една (или повеќе ) да ја реализирам, ама да вреди. |
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Уф , погрешно . Не се јавува проблемот во исправноста на идејата туку во реализацијата , ДАЛИ ТАА Е ОСТВАРЛИВА . Изменето од eptendosadno1 - 20.Јуни.2010 во 14:29 |
||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да , заборавив кој си .
Извини ! Не ми е битно колку идеи ќе се покажат погрешни, Изменето од eptendosadno1 - 20.Јуни.2010 во 14:35 |
||
Внеси реплика | страница <1 45678 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |