IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мистерии и астрологија
  Активни теми Активни теми RSS - Духови
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Духови

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3435363738 42>
Автор
Порака
Charmedgirl18 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Мај.2009
Статус: Офлајн
Поени: 868
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Charmedgirl18 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2010 во 12:13
Originally posted by Tiggy Vicious Tiggy Vicious напиша:

kay... дедо ми почина пре извесно време. Пред 30тина дена.    now what?

ништо!со оглед на тоа што ти е дедо, не верувам дека сте биле во лоши односи, така да, нема да ти направи ништо.можеби само сака да се осигура дека се е ок, пред да си „отиде“...
I'm not afraid to take a stand
Everybody come take my hand
We'll walk this road together, through the storm
Whatever weather, cold or warm
Just let you know that, you're not alone
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2010 во 13:09
duhot na pokojnikot seuste luta na zemjata - 40 dena po smrtta. Zasto se dava pomen od 40 dena. Se pretpostavuva deka togas dusata si go naogja svoeto mesto, dali e toa vo rajot ili pekolot.

Nemas potreba od grizi. Sigurno e samo dedo ti. Ako prethodno pred negovata smrt ne se slucuvale takvi raboti, togas uzivaj si... среќа
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Hedonistka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Регистриран: 17.Јуни.2010
Поени: 282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2010 во 06:48

И не ми се едитира постот, само ќе кажам дека станувам параноична (мразам параноја) поради овие работи.

Време: негде накај 3-4...
Место: кај мене во соба...
1.Се затресува завесата..
2.Се слупуваат прозорците... поточно, се слуша мавање по нив... беа затворени.
3.Ми се затресува фустанот од п.матура што е закачен на закачалка на надворешната страна на мојот плакар.

И претходно ми се имаше ужасна работа десено. Мајка ми вели сум имала луциден сон.

Плус, се има дешавано да падне пепелник од маса, да се запали/изгасне сијалицата, да ми пристуди без причина и на мене и на моите.
П.С: се ежам дур го пишувам ова, ќе биде некој повторно толку фин да ми даде РАЦИОНАЛНО објашњење на ова?

Objasnuvanjeto od gledna tochka na duhovnosta toa naezuvanje i red drugi raboti shto ti se slu4ivaat se deka postojat duhovi i tie se okolu nas koga eden duh pomine niz tebe togash se naezuvash,osekash leko veterce ili pochuvstvuvash deka ne si sama vo sobata..ne e strashno no sepak ne treba da se plashish dovolno e da zemesh malku temjan i da postoi vo tvojata soba zapalen ako i toa nema efekt i rabotite prodolzuvaat bi bilo dobro da povikate crovno lice da ja blagoslovi kukata ili stanot vo koj shto ziveete.
Od nauchna gledna tochka toa se dolzi na samata psihika na lugeto ili na nekoi vibracii okolu nas na koi shto nie reagirame bez da sme svesni za toa..
No sepak spored tvojot sluchaj mislam deka e podobro na prvoto normalno e da se pocuvstvuva naezuvanje no kaj tebe malku e po strashnichko i bi te sovetuvala taka da postapish daj boze da sum ti pomognala po nekakov nachin
If you are reading this, get a life!
Кон врв
aleksg Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 19.Јуни.2010
Поени: 15
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aleksg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2010 во 19:57
Не постојат духови, се си има рационално објаснување.

На сите ни се имаат случено некои необични нешта, но сите си имаат свое рационално објаснување.

Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2010 во 20:18
Аууу страв ми етага
Може не постојат духови, ама некои работи се случуваат. До пред месец дена чувствував дека некој се движи по собите. Додека јас сум во една соба, во другата нешто се слушаше како некој да одизагриженост
Ќе полудев од страв. Починати во скоро време (лично во моето потесно семејство) немаше во тој период. Ама сепак........загриженостзагриженостзагриженостзагриженостзагриженост
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2010 во 22:41
A na mene mi se sluchija dosta neobjasnivi raboti i veruvam deka ima duhovi koi shto ne mozat da preminat vo drugiot svet i po nekakva prichina se zadrzani tuka sum slushala i stapki i teshko dishenje no koga izlegov nemashe nikoj
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2010 во 22:47
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

duhot na pokojnikot seuste luta na zemjata - 40 dena po smrtta. Zasto se dava pomen od 40 dena. Se pretpostavuva deka togas dusata si go naogja svoeto mesto, dali e toa vo rajot ili pekolot.Nemas potreba od grizi. Sigurno e samo dedo ti. Ako prethodno pred negovata smrt ne se slucuvale takvi raboti, togas uzivaj si... среќа

Леле, НРГ уште ова ми фалеше... Сеа нема шанси да заспијам...
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2010 во 23:06

Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

duhot na pokojnikot seuste luta na zemjata - 40 dena po smrtta. Zasto se dava pomen od 40 dena. Se pretpostavuva deka togas dusata si go naogja svoeto mesto, dali e toa vo rajot ili pekolot.Nemas potreba od grizi. Sigurno e samo dedo ti. Ako prethodno pred negovata smrt ne se slucuvale takvi raboti, togas uzivaj si... среќа

Леле, НРГ уште ова ми фалеше... Сеа нема шанси да заспијам...

de be nemash gajle zemash eden luk i 5-6 krsta i molitvi i se e ok
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2010 во 23:17
Не е тоа суеверие?
Како што имам читано, а и гледано, лукот се верува дека е “погоден“ за истерување/заштитување од вампири.
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Shapeshifter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hedonistka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2010 во 23:44

Не е тоа суеверие?
Како што имам читано, а и гледано, лукот се верува дека е “погоден“ за истерување/заштитување од вампири.

Da be malku se zafrkavam no za krstot sum sigurna i za molitvata i ako sepak chuvstvach pak neshto temjan mu e majkata seriozno..ili pop da ja blagoslovi kukata..
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2010 во 06:25
Духови на бензинска во Бугарија

Духовите, вештерките и злите сеништа се главна атракција во светот, а по сè изгледа и во нашето блиско соседство. Видеото од една сигурносна камера на бензинска пумпа во Бугарија се најде на YouTube како своевиден „доказ“ за постоењето на овие натприродни сили.

Фамозното видео прикажува црна сенка која наликува на замаглен човек како се движи низ просторијата, а потоа се искачува по ѕидот и исчезнува. Сепак, првичниот впечаток на секој кој не верува во вакви појави е дека станува збор за некаква монтажа или игра со сенки.

http://www.youtube.com/watch?v=bO8c9rAqw1c

Но и да е така останува прашањето што е она што го гледаме на видеото. Дали имате идеја што би можело да биде?

Изменето од емил - 22.Јули.2010 во 06:26
Кон врв
Charmedgirl18 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Мај.2009
Поени: 868
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Charmedgirl18 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2010 во 14:41
не верувам многу во духови, но има ситуации во кои нема друго објаснување, освен тоа дека постојат...ми се чини дека имам дома духови, ама мене не ми направиле ништо лошо,...сеуште
I'm not afraid to take a stand
Everybody come take my hand
We'll walk this road together, through the storm
Whatever weather, cold or warm
Just let you know that, you're not alone
Кон врв
gonzo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Мачкозил

Регистриран: 04.Декември.2008
Локација: У дневну
Поени: 3137
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gonzo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2010 во 15:20
Ne sum sretnal nitu eden duh....duhovi pretpostavuvam postojat samo vo glavata na toj sto gi gleda...намигнување...Se dodeka ne se sretnam oci u oci so doticnite tie za mene ne postojat...да
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2010 во 02:42
postojat................
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3435363738 42>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.