IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Зошто луѓето не се искрени
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зошто луѓето не се искрени

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6061626364 74>
Автор
Порака
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 23:29
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Originally posted by pagane pagane напиша:

амии...мене на друго ми текна сега---ако приjателката ми се облече во сите бои на Божилакот---ке бидам сурово и краjно искрена, истото важи и во случаj да си сложи блуза на флеки.плазењеголемо%20гушкање

Da, poarno e da mu kazes na prijatelot vo oci ako nesto ne e kako sto treba, otkolku posle da te obvinuva oti ne si mu kazalда

Ama, toa so doza na diplomatija , kako sto veli anakin среќа

сакам дипломатски да ми го изjасните моментот со флеките!забава
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 23:37
а,да....ракот е реална животна ситуациjа за некои...на жал.
и што? треба искреност или не треба.
знам и во двата случаjа каква е реакциjата...на просветлениот и на непосветениот.
Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 23:37
Зошто луѓето не се искрени?

....Водат дипломатски односи...на тоа се темелат денешните социјални врски...дипломатија , создадена од егоизмот , кој ги трупа дневните потреби на прва листа , и животните цели ги заменува со суетен алгоритам...
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 23:38

Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

амии...мене на друго ми текна сега---ако приjателката ми се облече во сите бои на Божилакот---ке бидам сурово и краjно искрена, истото важи и во случаj да си сложи блуза на флеки.плазењеголемо%20гушкање

Da, poarno e da mu kazes na prijatelot vo oci ako nesto ne e kako sto treba, otkolku posle da te obvinuva oti ne si mu kazalда

Ama, toa so doza na diplomatija , kako sto veli anakin среќа

сакам дипломатски да ми го изjасните моментот со флеките!забава

Hahaha, ke i kazes vaka: Prijatelke, mnogu ti e ubava bluzata, ama mislam deka imas fleki na nea, pogledni tuka среќа..... i to намигнување
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 23:42
Originally posted by Џо Џо напиша:

....Водат дипломатски односи...на тоа се темелат денешните социјални врски...дипломатија , создадена од егоизмот , кој ги трупа дневните потреби на прва листа , и животните цели ги заменува со суетен алгоритам...

ne e sekogas egoizmam vo prasanje
bash naprotiv humanosta i obzir kon drugiot
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 23:57
Originally posted by anakin anakin напиша:

Originally posted by Џо Џо напиша:

ne e sekogas egoizmam vo prasanje
bash naprotiv humanosta i obzir kon drugiot

Mnogu e vazno ako vekje mora da ne bides iskren, kako sto sum imal jas slucki, toa da bide za dobroto na licnosta koja ja sakas za da ne ja povredis.

Inaku, navistina nevozmozno e za eden covek potpolno da bide iskren, definitivno. Koj e takov, prv neka frli kamen po mene ...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2010 во 20:55
site sto mislat deka iskrenost po sekoja cena vredi vo zivotot
im go preporacuvam filmot

http://www.imdb.com/title/tt1058017/

The.Invention.of.Lying.

Изменето од anakin - 29.Мај.2010 во 20:58
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
ПодВодно Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 7391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2010 во 10:11
хахахаха, а зошто би биле искрени? па баш овде!? ова е форум. искреноста овде може да ти расипе се` .

често ми текнува на една реплика што редовно се користи во пдф рубриките од типот „Со кого сакате да сте сега?“: Си знае таа (тој). демек ... разбираш Блажо. Тоа ти се вика one-size-fits-all.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2010 во 20:48
mnogu poucen film za negativnosta na iskrenosta

http://lodim.files.wordpress.com/2009/08/the-invention-of-lying.jpg

Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2010 во 13:51
Да се биде паметен значи да се разликува вистината која треба да се каже од онаа која треба да се премолчи..........

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2010 во 13:56
Мислам дека МајВеј даде една поуспешна дефиниција за ‘Мудрост‘.
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2010 во 14:52
Originally posted by MyWay MyWay напиша:

Да се биде паметен значи да се разликува вистината која треба да се каже од онаа која треба да се премолчи..........

Да се биде искрен значи да не се разликува вистината која треба да се каже од онаа која треба да се премолчи..... оваа е моја изрека
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2010 во 15:03
Originally posted by ПодВодно ПодВодно напиша:

често ми текнува на една реплика што редовно се користи во пдф рубриките од типот „Со кого сакате да сте сега?“: Си знае таа (тој). демек ... разбираш Блажо. Тоа ти се вика one-size-fits-all.

хаххахаха, големо%20гушкање, демек искрено, поискрено здравје :))))))

Секогаш се чудам зошто, нашиве па и странскиве ѕвезди и ѕвездички кога ќе ги прашаат, кажете нешто за себе?, или, како би се опишале себеси?, овие одговараат:
Јас сум многу чувствителна/емотивен човек, искрен/а, и отворен/а.

И сега, I can not help but wonder, дали во клишето навистина се состои ’’вистината’’....и сето она што им е битно на луѓето, па така и се претставуваат?
Е, кои се тогаш луѓето кои се нечувствителни, неискрени и затворени, ако сме сите чувствителни, искрени и отворени?
Или...прашањево не чини? збунетост

Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2010 во 15:10
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

Originally posted by MyWay MyWay напиша:

Да се биде искрен значи да не се разликува вистината која треба да се каже од онаа која треба да се премолчи..... оваа е моја изрека

да........pocituvam...sepak jas se drzam do mojataсреќа

Изменето од MyWay - 09.Јули.2010 во 15:10

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6061626364 74>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,199 секунди.