IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ВМРО-ДПМНЕ или СДСМ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВМРО-ДПМНЕ или СДСМ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3435363738 95>
Прашање: Vmro ili Sdsm ???
Одговор Гласови Статистика
104 [46,64%]
105 [47,09%]
14 [6,28%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Статус: Офлајн
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 20:21
Навистина среќниот партиски роб е најголем непријател на слободата на Македонија.Затоа нема демократија.
Така е!.

Изменето од Анастеа - 16.Јуни.2010 во 03:58
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 01:06
Една работа денес ми падна во очи. Имено сите поворки кои се движеа кон центарот на градот за да го слават роденденот на Ве Ме Ро То, беа под силно полициско обезбедување. Ако порано беше гордост да прошеташ по улица со знаме од Ве Ме Ро То, слободно без ниеден полицаец околу тебе, денес е обратната слика... Сите испопикани по коли, свират, а околу нив силна полициска придружба. Од кого тоа се плаши најголемата политичка партија? Дали се плаши заради тоа што голем дел од нејзините членови ги фрлаат партиските книшки, дека партијата на власт ја фрла државата во бездна, го уништи и она последно македонско што остана, го раздели народот целосно. Дали од тоа се плаши дека пак од другата страна ќе има двојно или тројно поголем број на неистомисленици? Дали сликата се преврте... ?
Зошто беше тоа силно полициско обезбедување?
Се прашувам? Дали некој може да ми даде одговор?

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 01:14
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

Една работа денес ми падна во очи. Имено сите поворки кои се движеа кон центарот на градот за да го слават роденденот на Ве Ме Ро То, беа под силно полициско обезбедување. Ако порано беше гордост да прошеташ по улица со знаме од Ве Ме Ро То, слободно без ниеден полицаец околу тебе, денес е обратната слика... Сите испопикани по коли, свират, а околу нив силна полициска придружба. Од кого тоа се плаши најголемата политичка партија? Дали се плаши заради тоа што голем дел од нејзините членови ги фрлаат партиските книшки, дека партијата на власт ја фрла државата во бездна, го уништи и она последно македонско што остана, го раздели народот целосно. Дали од тоа се плаши дека пак од другата страна ќе има двојно или тројно поголем број на неистомисленици? Дали сликата се преврте... ? Зошто беше тоа силно полициско обезбедување? Се прашувам? Дали некој може да ми даде одговор?

Тие се КАСТАТА на власт, која се оддалечува од народот и се плаши од народот, поради тоа и го дели на нејзини и останати.Не ќе да е на добро - и за двете страни!.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 01:19
Па јас и тоа се прашувам... од кого тоа се плаши владејачката партија... од сопствениот народ? од браќа, сестри, братучеди, роднини, пријатели кои не се истомисленици? Или сакаа да го ограничат своето членство да не почне да дивее од премногу радост, среќа и возбуда... бидејќи уште таквите останаа кај нив... нормално и алчните, апашите, криминалците и ним слични...
Ех ве ме ро, ве ме ро.... на кое дереџе падна.... а некад беше сила... а сега си и без сила и без ум... тоа ти е.... алчноста увек преовладува...

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 01:23

Па јас и тоа се прашувам... од кого тоа се плаши владејачката партија... од сопствениот народ? од браќа, сестри, братучеди, роднини, пријатели кои не се истомисленици? Или сакаа да го ограничат своето членство да не почне да дивее од премногу радост, среќа и возбуда... бидејќи уште таквите останаа кај нив... нормално и алчните, апашите, криминалците и ним слични... Ех ве ме ро, ве ме ро.... на кое дереџе падна.... а некад беше сила... а сега си и без сила и без ум... тоа ти е.... алчноста увек преовладува...

ЕГОИЗМОТ И АЛЧНОСТА им стана главната движечка сила.
Знаењето е сила, знаењето е моќ - е тоа за нив не важи.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 01:29
тотално разнебитување на македонскиот народ и македонската држава, требало да пишат во нивната преродба од 100 чекори... и тоа како прва точка... навистина им успева...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 01:43

тотално разнебитување на македонскиот народ и македонската држава, требало да пишат во нивната преродба од 100 чекори... и тоа како прва точка... навистина им успева...

Види на Хитлер преродбата во 25 чекори виде што донесеееее?
Ова Е ВО 100 ЧЕКОРИ, Како мислиш?Се разбира дека ќе донесе, но најмногу ќе однесеееее.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 06:38
Симпатичнозбунетост
Фактот дека довербата во СДСМ не расте, а во ВМРО-ДПМНЕ опаѓа, укажува дека народот нема доверба во политичките партии,
Збунувачки пораки од анкетата на ИРИ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 10:01
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

СимпатичнозбунетостФактот дека довербата во СДСМ не расте, а во ВМРО-ДПМНЕ опаѓа, укажува
дека народот нема доверба во политичките партии,
Збунувачки
пораки од анкетата на ИРИ

Тпкму така.Народот јавно само се произнесува- дека еве јас сум со победниците.Очекувам награда за лојалноста.
Властитутки колку што сакаш.
Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 10:17
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

СимпатичнозбунетостФактот дека довербата во СДСМ не расте, а во ВМРО-ДПМНЕ опаѓа, укажува
дека народот нема доверба во политичките партии,
Збунувачки
пораки од анкетата на ИРИ

Оф оф - „збунувачки“ биле пораките од анкетата. СДСМ-овскиот весник а и „експертот“ што е консултиран во написот, како и новинарката констатираат дека се „збунети“.

Од Септември лани само гракам дека Грујо направи катастрофална грешка со тоа што ги послуша религиозните занесењаци во ВМРО-ДПМНЕ и се изглупира со „Црквата на Плоштад“. Уште тогаш викав дека рејтингот ќе му опадне и дека треба да каже отворено на јавноста дека „Нема ни црква ни џамија да се гради на плоштадот!“.

Арно ама - „збунката“ кај СДСх е во тоа што и после толку жестоки напади ВМРО-ДПМНЕ има рејтинг од 29% според ИРИ, а СДСх само 12%. Дал је могуче?
А кога ќе наближат избори некаде 2011 (Јуни или Септември), ќе бидат уште по збунети и од рејтингот на ВМРО-ДПМНЕ и од рејтингот на Грујо.

Изменето од Анастеа - 17.Јуни.2010 во 01:20
Illegitimi Non Carborundum
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 16:31
историски гледано...
кој беше за независна Македонија...?
а кој за можност за стапување во федерација со другите бивши JU  републики...?

така...
сега некој е за зачувување на името...
друг за отстапки и промена на името...

континуитет на политиката...намигнување
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 17:47
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

историски гледано...
кој беше за независна Македонија...?
а кој за можност за стапување во федерација со другите бивши JU  републики...?

така...
сега некој е за зачувување на името...
друг за отстапки и промена на името...

континуитет на политиката...намигнување

историски или сега гледано.... има криза во идентитетот...и тоа токму од оние кои ...историски гледано..ги гледаменамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 18:02
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

историски гледано...кој беше за независна Македонија...?а кој за можност за стапување во федерација со другите бивши JU  републики...?така...сега некој е за зачувување на името...друг за отстапки и промена на името...континуитет на политиката...намигнување

Site partii bea za referendumskoto prasanje, moze da se vidi i od sostanokot na partiite vo toa vreme.Koj ne se sekava.
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2010 во 18:15
Губитниците..приклештени од сопствените .....сега (си) се прпелкаат..како риби на суво..и се исправени пред дилемата..каде и која ...да му ја „фатат„....голема%20насмевка.
Разврската за ним..се очекува на следните Избори...вакви или такви...

намигнување

Изменето од Анастеа - 17.Јуни.2010 во 01:22
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3435363738 95>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.