|
МАКЕДОНСКИ ТОП ЛИСТИ |
Внеси реплика |
Автор | |
maestro13
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 428 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 06.Август.2008 во 11:50 |
Дали мислите дека треба да се направи официјална македонска топ листа и дали им верувате на овие постоечкиве (како на пр. Мак планет) ???
|
|
samir_sneijder
Сениор Мадридиста Регистриран: 24.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 155 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за прво место би ја наредил Итно ми требаш ти (јован & ламбе & тони зен) а за другите 9 места одлучите вие
|
|
OooOooOoOOooПразно..ОооОоОоОоООоО
|
|
maestro13
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 428 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
2. место Ристо од припор - сети се на мене
|
|
WhizKid
Група Регистриран: 13.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 82 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Македонскиот медиумски етер врие од разноразни топ листи кои се специјализирани за различни видови музика (македонска: Мак Планет, Антена Мак Топ 5, Фортуна Мак Топ 8, МММ Топ 7; Светска: Антена Хит Парада, Канал 77 Топ Плеј; Екс Ју: Бубамара Топ Листа) но ретко кои најискрено го покажуваат музичкиот вкус на Македонците бидејќи се базирани на некакво “гласање“.
За официјална Македонска Листа е тешко бидејќи кај нас нема продажба на синглови за да се направи таква каква што е Американската и Британската. Треба прво да се справиме прво со пиратеријата зошто кај нас ни албумите не се купуваат со усул, а камо ли синглови. |
|
hanna4ever
Сениор Регистриран: 22.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 239 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se e biznis decki.. slusajte ja muzikata sto ja sakate toa e najdobriot kriterium, a ne nekoja top lista!
|
|
maestro13
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некој ги мести музичките листи!
http://moby.blog.com.mk/node/175458 http://kimi.blog.com.mk/node/175382 |
|
WhizKid
Група Регистриран: 13.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 82 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Го кажав на една друга тема, ќе го кажам и сега.
Ниедна од Македонските топ листи не е искрена, направени се само за пропаганда. Музичката индустрија не ни е развиена, и невозможно е да се издаваат синглови на носачи на звук за продавање па по ниваната продажба да се знае колку некоја песна е популарна. Што и да покажуваат топ листите, ние нека продолжиме да си ја слушаме музиката која вистински ни се допаѓа. |
|
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekoj si gi pravi listite po svoj terk , taka da bidejci nema opsti kriteriumi po koi treba da se napravi nekoja lista ne stanuva zbor za mestenje na muzicki listi....ako za toa stanuva zbor...a za festivalite e druga prikazna....
|
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се замарате за небитни ствари луѓе.
|
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |