|
Македонска народна музика-By mariovec |
Внеси реплика | страница <1 3738394041 58> |
Автор | ||
dimigor
Сениор Регистриран: 02.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 102 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vedes
Сениор Регистриран: 26.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
TRIO MAKEDONKI - Pesni od Pirinska Makedonija
01 - Crno mi oko ergence.mp3 02 - Goce, Goce gizdavo devojce.mp3 03 - Johane more Johane.mp3 04 - Kupi si konce na vera.mp3 05 - Libe prvo libe.mp3 06 - Milo mi e.mp3 07 - Momce mome budi.mp3 08 - Proklet da e toz ergenin.mp3 09 - Rosa rosi mome.mp3 10 - Sl'nce se slega.mp3 11 - Sto me dade mila mamo.mp3 12 - Temna e magla padnala.mp3 http://rapidshare.com/files/395797143/Trio_Makedonki_by_Vedes.rar.html Изменето од vedes - 06.Јуни.2010 во 09:13 |
||
Низ цела Македониjа песна се пее, оро се вие...
|
||
ljupcebgd
Група Регистриран: 16.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Od mojih drugara sa MK trackera malo etno muzike:
Makedonska etno muzika 01. Jordan Mitev - Ezgija (Moja Makedonijo) 02. Aneta Eftimova - Zajdi, zajdi, jasno sonce 03. Ilija Ampevski - Neka prodolzi 04. Nora - Ajde slusaj, slusaj kales Ango 05. Pece & Jasna - Uci me majko, karaj me 06. Aneta Eftimova - Niknalo cveke sareno 07. Fokus - Oj ti pile 08. Nora - Jano mori 09. Jordan Mitev - Kalajdzisko 10. Viktor & Super Nova - So maki sum se rodil jas 11. Aneta Eftimova - Eleno kerko, Eleno 12. Ilija Ampevski - Blagoevo oro 13. Nora - Ogrejala mesecina 14. Aneta Eftimova - Da li dumas libe 15. Ilija Ampevski - Polnokna fantazija 16. Aneta Eftimova - Sudbo moja Pozdrav |
||
Gorky
Нов член Регистриран: 07.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Поздрав до сите пријатели на форумов, а највеке до Мариовец. Прекрасен начин за поддршка на Македонските културни и национални вредности.
Има ли некој ова : Жељо Дестановски Малешевски мотиви на зурла |
||
vedes
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zeljo Destanovski MALESEVSKI SPLET I DRUGI http://www.youtube.com/watch?v=ENgUon1E6rU Изменето од vedes - 07.Јуни.2010 во 16:04 |
||
|
||
vedes
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pozdrav do site
Kaj ste bre forumci http://www.youtube.com/watch?v=Iwj-4-LgJOo Изменето од vedes - 09.Јуни.2010 во 20:01 |
||
|
||
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
cane nikolovski koj ja mati vodata...www.youtube.com/watch?v=_ZmrqEMORsA |
||
ljupcebgd
Група Регистриран: 16.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Grupa Serenada - Tetovske starogradske pesme Grupa Serenada - Blagunjo dejce Grupa Serenada - Bog da bie adzi Zora Grupa Serenada - Cukav, cukav male Grupa Serenada - Dzan dzinger, Magdo Grupa Serenada - Kazi Epso Dimuseva Grupa Serenada - Ogrejala mesecina Grupa Serenada - Otisla Ljuba kaj tetka e Grupa Serenada - Sakam da si samo moja Grupa Serenada - Sekerino, maloj mome Grupa Serenada - Srce me boli za Trpana I mala molba: treba mi ova pesma (imam je ali preskace na jednom mestu) Vaska Ilieva - Zore, Zore licno mome Pozdrav svima na Forumu |
||
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 310 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sestrite Mavrovski - Pesna za Skopje.mp3 Sestrite Mavrovski - Razgrani granka.mp3 Sestrite Mavrovski - Si zaljubiv edno mome.mp3 Sestrite Mavrovski - Snosti si mamo mori pominav.mp3 http://rapidshare.com/files/398725172/Sestrite_Mavrovski-Pesna_za_Skopje-Upload_by_mariovec.rar П.С. Се извинувам на сите што не сум доволно присутен,ама летово ми донесе многу работа по дома,која ми одзема премногу време така да многу малку време останува за музика...Се надевам дека наскоро ќе се вратам во нормала...Поздрав на сите |
||
Небојша
Група Регистриран: 04.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 50 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во последно време форумов забега од темата.
Мариовец, те молам преземи нешто. |
||
jonceodbucin
Нов член Регистриран: 15.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Здраво на сите!
Форумот е навистина супер, одлично функционира, и стварно вистински раритети можат да се најдат на истиот, благодарение на mariovec, а и на другите корисници. За почеток, еве нешто и од мене! Tracklist: 01. За Македонија 02. Ти требам 03. Мачо мен 04. Хит 05. Ти ми требаш за да живеам (дует со Благоја Грујовски) 06. Ѓаволица 07. Бели друмови 08. Било поминало 09. Како се викаш 10. Денес тој рече да 11. Во тага сум облечена 12. Добро ми дојдовте ОВДЕ ЗА DOWNLOAD!!! Пријатно слушање и поздрав до сите! :) П.С. Поради некоја грешка во скриптата изгледа, линкот не сака да биде прикажан како што треба, па јавува error. Во името на линкот кај што пишува "Aneta_Nakovska_-_Ti_tre*am" онаа ѕвездичка само заменете ја со буквата 'b' и се ќе биде ОК! Изменето од jonceodbucin - 15.Јуни.2010 во 14:02 |
||
vedes
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Neli e forumot za Makedonska NARODNA muzika... |
||
|
||
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Здраво Јонче Добредојде на форумот и во темава...Знам каков љубител на македонската музика си,и затоа ми е извонредно драго што се појави на нашиве страници,Верувам дека твојот придонес во оваа тема ќе биде голем... Поздрав |
||
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Поздрав момци.... Најискрено немам никаква функција на форумов и не можам да влијаам на тоа кој што поставува и коментира во темава, и секако дека можам да зборувам само за моите постови... Но,можам да дадам коментар и насоки во кои што би сакал да се развива темава,а тоа е дека би сакал првенствено да се шири македонската изворна и староградска музика,да се оживеат сите стари плочи до кои може да се дојде,со помош на моите пријатели од целиот свет,а посебно од просторите на некогашната ни бивша држава Југославија,кај некои од тие луѓе се наоѓаат извонредно ретки снимки на некои од македонските пејачки легенди. Ведес, немам никакви предрасуди према македонската музика од било кој регион,но верувам дека на некои членови од форумот можеби им смета односот на некои од нашите соседи према македонската народна музика. Пред се мислам на тоа што многу од македонските народни песни се препејани на други јазици и потоа присвоени како изворни народни песни во земјата во која се препеани,но тоа е секако е само лош фалсификат,секогаш може да се дознае кој е оригиналот, и многу може да се полемизира на таа тема,со тоа што би завлегле во политички теми, на кои не им е местото овде. Затоа,не би сакал да појдеме во други води,за мене оваа тема секогаш ќе го носи насловот МАКЕДОНСКА НАРОДНА МУЗИКА. Самиот наслов доволно кажува за мојот однос према оваа тема. Без никаква намера да навредам никого,однапред се извинувам доколку некого ненамерно сум навредил Огромен другарски поздрав на сите |
||
Внеси реплика | страница <1 3738394041 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |