IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Технологија > Интернет
  Активни теми Активни теми RSS - Кабловски интернет Телекабел(моби/Роби)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кабловски интернет Телекабел(моби/Роби)

Внеси реплика Внеси реплика
Автор
Порака
index.html Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 09.Февруари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај index.html Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Кабловски интернет Телекабел(моби/Роби)
    Испратена: 14.Мај.2010 во 18:12
Епа сакам само да кажам што интернет е интернетот и услугите кои ги добивате од овај интернет оператор во Македонија познат под Имињата Телекабел/Моби/Роби сите 3 имиња се од истиот газда и истиот интернет оператор.
Јас како нивни корисник од 3 години и повеќе не сум задоволен ич од услугите.
Секој ден мора по 2-3 сати да нема интернет а да им се јавуватена телефон кога има пад од 2-3 сати нема да ви кренат, а доколку ви кренат единствено што ке ви речат е дека имало дефект и работеле на случајот!
Покрај тоа што секој ден по 2-3 сати нема интернет на секој 3 ден интернет нема и по 24 сати со тоа што интернет снемува во 14:00 часот а они работат до 19:00 часот кеве остават без интернет и цела вечер а да им се јавувате навечер стражарот ке ви рече ке се среде во утрешниот ден.

Јас како нивни корисник трпев се додека пред 6 дена на 8 Мај 2010 останав без интернет и цели 5 дена се до вчерашниот ден кога бев принуден да одам кај нив во канцелариите и да се испокарам.

Уште првиот ден кога немаше интернет јас му се јавив во 18:00 часот и они ми рекоја ке го ресетирале модемот , и ке се среди интернетот но јас чекајки да го ресетираат модемот останав без интернет и цела вечер. Наредниот ден му се јавувам пофторно и му викам пријатели што бидна* а од нивна страна добив одговор дека е до видноусот мој! Јас лично зедов дома и го преинсталирав виндоусот но немаше никаков ефект интернет пак немаше, Пофторно му се јавувам и послем 1/2 сати објаснување на телефон од нивна страна ми викаа оди control panel/network sharing и други работи интернетот не се среди! Потоа ми викаат дека они ке прателе луѓе да видат што е работата но и тој ден ни пратија ни се јавија. Другиот ден кога му се јавив ми рекоја дека имале проблем со центрите на телекабел кои се во скопје и дека работеле на случајот да го поправат, но и тој ден не средија ништо! Наредниот ден ми рекоја дека до вечер ке биде средено но ништо дури 6 тиот ден кога бев со сметките во нивните канцеларии му текна до вечер да ми го пуштат интернетот мене не ми сметаше толку тоа што немаше интернет а исто така лажат на цените евеја сметката јас плаќам за интернет месечно 1800 денари што е премногу за интернет од 4Mb/s а преку ден брзината не крева над 1Mb/s

И бев принуден ова да го напишам со цел да не се заебе некој нов кориснбик кој планира да се приклучува на интернетот телекабел/моби/роби
А исто така и сликата на телевизијата од овај кабловски оператор е за никаде!
Мене лично ова ми е последен месец што ке им ги користам услугите. на telekash*t

Кон врв
kume Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Ноември.2009
Локација: Macedonia
Поени: 46
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kume Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јуни.2010 во 13:33
Originally posted by index.html index.html напиша:

Епа сакам само да кажам што интернет е интернетот и услугите кои ги добивате од овај интернет оператор во Македонија познат под Имињата Телекабел/Моби/Роби сите 3 имиња се од истиот газда и истиот интернет оператор.
Секој ден мора по 2-3 сати да нема интернет а да им се јавуватена телефон кога има пад од 2-3 сати нема да ви кренат, а доколку ви кренат единствено што ке ви речат е дека имало дефект и работеле на случајот!
Покрај тоа што секој ден по 2-3 сати нема интернет на секој 3 ден интернет нема и по 24 сати со тоа што интернет снемува во 14:00 часот а они работат до 19:00 часот кеве остават без интернет и цела вечер а да им се јавувате навечер стражарот ке ви рече ке се среде во утрешниот ден.

Јас како нивни корисник трпев се додека пред 6 дена на 8 Мај 2010 останав без интернет и цели 5 дена се до вчерашниот ден кога бев принуден да одам кај нив во канцелариите и да се испокарам.

Уште првиот ден кога немаше интернет јас му се јавив во 18:00 часот и они ми рекоја ке го ресетирале модемот , и ке се среди интернетот но јас чекајки да го ресетираат модемот останав без интернет и цела вечер. Наредниот ден му се јавувам пофторно и му викам пријатели што бидна* а од нивна страна добив одговор дека е до видноусот мој! Јас лично зедов дома и го преинсталирав виндоусот но немаше никаков ефект интернет пак немаше, Пофторно му се јавувам и послем 1/2 сати објаснување на телефон од нивна страна ми викаа оди control panel/network sharing и други работи интернетот не се среди! Потоа ми викаат дека они ке прателе луѓе да видат што е работата но и тој ден ни пратија ни се јавија. Другиот ден кога му се јавив ми рекоја дека имале проблем со центрите на телекабел кои се во скопје и дека работеле на случајот да го поправат, но и тој ден не средија ништо! Наредниот ден ми рекоја дека до вечер ке биде средено но ништо дури 6 тиот ден кога бев со сметките во нивните канцеларии му текна до вечер да ми го пуштат интернетот мене не ми сметаше толку тоа што немаше интернет а исто така лажат на цените евеја сметката јас плаќам за интернет месечно 1800 денари што е премногу за интернет од 4Mb/s а преку ден брзината не крева над 1Mb/s

И бев принуден ова да го напишам со цел да не се заебе некој нов кориснбик кој планира да се приклучува на интернетот телекабел/моби/роби
Мене лично ова ми е последен месец што ке им ги користам услугите. на telekash*t

Jas sum na Telekabel i nema nikakvi problemi,ja koristam uslugata veke sedum meseci!!!
Кон врв
Phantomlord Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ThrasheR

Регистриран: 11.Септември.2008
Локација: Битола
Поени: 434
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Phantomlord Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 22:15
Веќе 2 години сум корисник на Телекабел/Моби и досега немам никакви проблеми ни со интернетот ни со сметките.
\m/>.<\m/ Thrash' till death \m/>.<\m/
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 22:20
Јас имам проблем само со сметките.
Никогаш не стигнуваат
Скапана кабловска Среќа што немам и интернет од таму
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Pavaroti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Експерто нумеро 2

Регистриран: 03.Април.2009
Поени: 441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pavaroti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2010 во 18:42
Originally posted by index.html index.html напиша:

Јас користам интернет од ТЕЛЕКАБЕЛ и сум многу задоволен , иначе сум ги користел скоро сите провајдери и од ТЕЛЕКАБЕЛ сум посебно задоволен, едино летоска додека бев на одмор конк*рентите ми ја исекле жицата, па види такви работи д а не се случуваат.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2010 во 19:38
Originally posted by ФорумскаБаба ФорумскаБаба напиша:

Јас имам проблем само со сметките.
Никогаш не стигнуваат
Скапана кабловска Среќа што немам и интернет од таму
toa namerno go pravat......./ama kkoga im se moze....

za da soberesh godina dve,..pa posle koga ke im kazesh da te iskluchat , ti vikaat prvo isprchi 10-tina iljadarki pa ke te iskluchime,..mameto nivno !лутина

..i ako ne im platish togash ,..posle ushte godina dve ke ti kazat,..pa, isprchi se 3-esetina iljadi pa ke te iskluchiimw,..mameto nivno neprokopcano...лутина

...namesto da te iskluchat posle nekolku neplakjanja , ovie najnamerno ti gi gomilaat smetkite , smetajki deka ima mnogu zaboravni...ovci...лутина

...a raka na srzce ...toa i se ,..nema ljutish !
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2010 во 20:35

брза ... како и секогаш ..си во право...

Не од немање пари, туку од немање сметки, немаме платено веќе 3-4 месеци. Па добро бе, ме мрзи да се кренам преку три населби да одам за да им платам една смотана сметка. Не ми е слободното време за теле---кабелот
А во зградава има некои што немаат платено по 14-15 сметки и никому ништо...не се исклучени.

А еднаш кога бев да плаќам ги прашав дали можам да им платам за 5-6 месеци однапред....и ми рекоа дека не може
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Сениор
Сениор

Експерто нумеро 2

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pavaroti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2010 во 22:39

Не од немање пари, туку од немање сметки, немаме платено веќе 3-4 месеци. Па добро бе, ме мрзи да се кренам преку три населби да одам за да им платам една смотана сметка. Не ми е слободното време за теле---кабелот
А во зградава има некои што немаат платено по 14-15 сметки и никому ништо...не се исклучени.

А еднаш кога бев да плаќам ги прашав дали можам да им платам за 5-6 месеци однапред....и ми рекоа дека не може

Јас плаќам по една сметка однапред и немам никаков проблем. Сега се должни да достават сметки на секој потрошувач секој месец, кај мене стигнуваат но јас ги плаќам во пункт на телекабел. Некои очигледно имаат проблем со брзината на интрернетот кај мене е ок
Кон врв
Сениор
Сениор

Експерто нумеро 2

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pavaroti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2010 во 22:45
Originally posted by Pavaroti Pavaroti напиша:

Јас плаќам по една сметка однапред и немам никаков проблем. Сега се должни да достават сметки на секој потрошувач секој месец, кај мене стигнуваат но јас ги плаќам во пункт на телекабел. Некои очигледно имаат проблем со брзината на интрернетот кај мене е ок

Заборавив да напоменам ако не сте задоволни со услугата или ако не Ви стигнуваат сметки обратете се до пазарен инспекторат, неможе некој да наплаќа за лоша услуга..
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,282 секунди.