|
Референдум за името-како би гласале? |
Внеси реплика | страница <1 323334 |
Автор | |||
Milica.B
Сениор Регистриран: 25.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 355 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kao i da glasam dzabe e imeto e vece promeneto
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Имаш некои информации повеќе? |
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
имево е веќе толку извртена и изјаловена работа што не знам ни како да гласам кога би гласал
а и да гласате господа политичари пак ќе ја укакаат работата, така да... |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еве да те потсетам како си рекол дека ќе гласаш...
|
|||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Навистина?! Нешто подетално да елаборираш. |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не сфаќате дека ние сме ФИРОМ. И да биде кое друго име па дури и ова Република Македонија, и тоа е промена.Ние секаде сме воведени под привременото име ФИРОМ.Значи промена е се што не е ФИРОМ, значи мора нешто друго па макар и РМ. Изменето од marsovec - 11.Јуни.2010 во 14:36 |
|||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Немојте со вакво извртување тези и не се самофиромизирајте, аман!
Уставното име ни е Република Македонија, Фиром е само привремена референца која не е задолжителна за секаде. Доказ се 120 и неколкуте земји низ светот кои не имаат признаено под Уставното име и билатерално соработуваат со Република Македонија, не со фиром. |
|||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ха, Југославија се распадна со привремена химна...
Што ќе го мењаме, тамам си се навикнавме на ФИРОМ. Очекувам (beeeeeeeeeeeeeeeeeeeep-unedited version after midnight) во Македонија да почне да им го дава тоа име на своите деца, па може почесто ќе го слушаме и во домашна употреба. Фи-ром, Фи-ромка - и не звучи така лошо.
Изменето од Polar Bear - 11.Јуни.2010 во 16:09 |
|||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ете и според постот се гледа дека ми е стар околу година дена, а секој ден доаѓаме до нова ситуација |
|||
|
|||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не гледам ништо лошо во постот, напротив... затоа и те цитирав
|
|||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
зошто да се развива државата по секоја цена и според нечии барања и услови, кога може самата цврсто да се постави во светот на политиката и економијата и своите ставови да ги наметнува, а не да потклекнува на туѓите интереси и не знам зошто сите мислат дека не сме доволно моќни за такво нешто е сега, на нас ни фали една многу битна работа, а тоа се солидни лидери , а не некој што ми попува дека сум требал да бидам патриот и некој што ме убедува дека по секоја цена мора да влеземе во ЕУ или НАТО ни треба и некој кој ќе ја развива државата одвнатре, а не некој кој троши пари на своите комплекси |
|||
|
|||
DameMak
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Делавек*рас: Ако треба Македонија ќе го смени и уставот
Забележувате ли како гејциве стануваат се полакоми и се побезобразни во своите барања? Сега се засилија и дотаму да кажуваат дека ако треба, и уставот ќе сме го сменеле. Од кај им е таа засиленост, самодоверба и безобразлук незнам (ама претпоставувам дека засилената активност на соросоидите е една од добрите подлоги на таа зголемена грчка лакомост и безобразие). А ако сами си го смениме уставот - на пример да се прекрстиме во Република Северна Македонија - тогаш сами сме си го смениле идентитетот во Северно-Македонци. Затоа за мене тоа е неприфатливо. После ваквиот развој на настаните се поприфатлив за мене е компромисот Македонија да не го менува уставот, и онака како што е запишана на кирилица во уставот - така да се запише и на латиница во регистерот на Обединетите Нации: „Republic of Makedonija“. За ова решение има стравување дека таквиот запис: „Republic of Makedonija“ енглезите ќе почнат да го изговараат како „Рипаблик оф Македониџа“, арно ама јас не би стравувал од такво нешто (а ете демек и ние ќе направиме компромис, а нема да го смениме уставот). Дали San Jose за американците е Сан Џозе или Сан Хозе? Дали Lady Gaga во песната Alejandro вика Алеџандро или Алехандро? |
|||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
токму од ова се плашам и јас, барањата не застануваат кај името, затоа треба уште на почеток да ставиме крај на ова лудило!
|
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 323334 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |