|
Бумбар и слободата на говорењето |
Внеси реплика | страница <1 1011121314> |
Автор | ||||||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Околу слободата на говорот
- па има слобода на говорот штом едни исти луѓе си се јавуваат - едни исти си се одомакиниле па дури и водителката си ги знае и уште да почне да ги прашува што готват денеска?! Милина една, една интима, едно блискост, па секој ден си се слушаат. Јас кутрата со мајка ми не се слушам толку колку нашите граѓани со Тањичка што се слушаат. |
||||||||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
ме интересира во кој дел би можело да се стави нешто вакво ? ....... во слобода на говорот , медиумите или на умноболните кои поради познатите причини со душевните болници некој ги ставил да работат во некој медиум
Неделковски: Следен чекор е ликвидација на предавниците
Од измамник до ликвидатор. По низата закани и навреди, Неделковски сега во мисија да ликвидира предавници. Водителот што презентира прислушувани снимки јавно во емисијата Зебра повика на ликвидација на сите предавници. Од каде му е правото на Неделковски да одредува кој е предавник, а кој патриот тој нема одговор. „Кон предавник, неможе да има друг говор, освен омраза. А кој одредува кој е предавник? Миленко Неделковски и пет луѓе? - Не, не Миленко, ни пет луѓе. Кои се тие пет луѓе? Предавник заслужува говор на омраза. А зошто не формирате здружение за ликвидација на непријатели? - Тоа е следно“, рече Миленко Неделковски во емисијата Зебра. Јавниот обвинител сериозно треба да размисли како ќе постапи со ваквиот повик и закани за линч од Неделковски. Во какво општество живее Македонија, доколку водител што се заканува дека ќе ликвидира неистомисленици добива медиумски простор, а Премиерот и министрите се негови најчести гости? Дали овој човек што се заканува со ликвидации а истовремено ги брани и промовира ставовите на владата е под нивна контрола или власта планира конечно да се огради од неговите изјави и настапи во медиумите? Дали е случајна безрезервната поддршка на Неделковски кон владината политика? „Да го кажел Премиерот својот став, и на крај им го н....а“, рече Неделковски во емисијата Јади бурек. Заканите за ликвидација стигнаа ден по објавувањето на снимката на која е прислушуван сопственикот на А1 телевизија Велија Рамковски. Ниту од МВР ниту од обвинителството засега нема одговор како оваа снимка стигнала кај Неделковски, ниту пак како е направена. Од таму упатуваат на обвинителството кое пак функционира само во работни денови. Сопственикот и новинарите на А1 во последно време се постојана мета на сериозни закани, за Рамковски кој во неколку наврати беше следен, стасуваат пораки дека даночниците му тропаат на врата, дека има предмет и ке биде спакуван, дека зградата во која е сместена телевизијата и куќата во која живее се дивоградби. За новинарите дека се предавници, грчки платеници и помагачи на тероризмот. Серијата лаги, закани и навреди секогаш се пренесуваа од истите владини пропагандисти кон А1 како медиум кој не потпадна под било чија партиска контрола. Изменето од МАРШАЛ - 18.Мај.2010 во 09:29 |
||||||||||
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
samo odredena grupa na luge se javuvaat na bumbar,
Ljubov -od jug cico Mitre tetka neam poim kojaaaaaaa,se nekoi tetkiiiii......... i to......... |
||||||||||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Seto toa e eden vid marketing kampanja, kade tocno se znaat odnapred prasanjata, i lugjeto se prethodno podgotveni da se javuvaat. Za taa cel, se koristat partiskite stabovi, centralata na partijata, i se davaat pari za tel. smetki....
Mnogu providna rabota... samo steta sto Tanja dozvoluva da potpadne pod vakvo vlijanie..... Ustvari jas mozam da kazam samo SE ZA TV SLAVA.... |
||||||||||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||||||||||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Regrutirani se od nekoja svadba se nekoi cickovci i tetki i tetinci i za site niv lubeznost od bumbarkata - nedaj boze nekoj da se provne od drugite, mars od eterot.
Zatoa ne gi gledam bumbarite - frustrirani i zaslepeni. Do tuka sme stasale zatoa imame najlo[i mediumi na balkanot - samo sporedete gi so HTV pa i drugi ( HTV namerno ja posociv - bidejki e drzavna - javna). |
||||||||||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||||||||||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
|
||||||||||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
||||||||||
Ruse
Нов член Регистриран: 21.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Јас нема многу да коментирам на темава туку само ке казам дека многу сум вртел да се вклуцам и да дадам мислење,и никако да добијам,вртев па скоро 5 месеци секоја емисија и не успеав да добијам.А еден чичко од битуше секоја емисија добива,па се запрашав да не има чичево некој посебен телефон.Да се чудиш................ццццццццццц
Значи јас мислам дека не само што темите се селектирани на едена таков начин да се збуни јавноста,уште поригорозно е тоа што и јавувачите се селектирани.Значи резултатите од овие бумбари тотално неприфатливи,бидејки не ја кажуваат правата ситуација во државата и дека тоа не е автентичната волја на народот. |
||||||||||
Ruse
Нов член Регистриран: 21.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Манипулација на народот е лоша работа
Бумбар |
||||||||||
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
..Каква манипулација на народот...???
Кој го тера народот ..да се јавува ..и да го гледа...бумбарот ... ???
|
||||||||||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Па целиот народ не е доволно едуциран да свати дека некој со инка му тура во умот бумбарски размисли и слични итроштини ...како и рекламите од типот ...ТИ СИ МАКЕДОНИЈА...и др. дрн.дрн.дрн...А јас знам дека сум само двемилионити дел од Македонија... Инаку и нема да има преваранти, ако некој не наседнува...еве со Миленко и вработувањата..и еден куп измамници...Советот за радио дифузија ...каде е и што требе да надгледува..?. |
||||||||||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||||||||||
zamislena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Марсовец..остај го сега Миленко и рекламите...
муабетот е за емисијата Бумбар и слободата на говорењето.. Велиш..народот не бил едуциран...па затоа гледа Бумбар и емисии слични на неа.... е па наши си се и има можност секој да си се јави па да си каже што му лежи на душата..... иако нема да му помогне тоа..сепак на некој начин си се ..олеснува..... На странските канали и во странските емисии ја нема таа можност..... |
||||||||||
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Емисијава толку ме нервира. Се едни исти луѓе се јавуваат. Не знам како некои луѓе не приметуваат колку е провидно сето тоа, па ја оценуваат емисијава како добра.
Замислена: не знам дали имаш приметено дека "народот" за кој што збориш, се всушност 30-40 исти луѓе. |
||||||||||
zamislena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Ф. Бабо...зошто да се нервираш без потреба ... смени канал и ...решен проблем....
Но баш ме интересира ...што е тоа ... што те ..тера да гледаш и да се
..... нервираш ....
|
||||||||||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
30 - 40 луѓе во БУМБАР... Турбо демократија |
||||||||||
Внеси реплика | страница <1 1011121314> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |