|
Заборавени од господ 2 |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 09.Јуни.2010 во 21:15 |
мислам дека е време да се активира ова тема
всушност е круцијална расправе меѓу атеистите и верниците Originally posted by Messenger Ili... da pretpostavime deka nekoj se rodil na nekakvo ostrovche na sredinata na Pacifikot, nikogash ne slushnal za Isus i Hristijanstvoto, normalno ne e krsten, nitu mozhe da veruva vo neshto za sto ne bil nikogash zapoznaen... kako moze da neslusne??? neli ima BOG kako moze da ne e svesen???? neli ima BOG i kako moze da ne veruva ??? Neli ima Bog neli ima????? koj e kriv so neslusnal, nepocustvuval i ne veruval,, ostrovjanecot ili samiot BOG?????????? тој е сега ЗАБОРАВЕН И ОД САМИОТ ГОСПОД koj kje mi odgovori na ova prasanje????? KRUCIJALNO E , ZA celokupnata veronautika ај да ве слушнам сега, кој е виновникот ???? |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jас не се осекjам така...кога наj многу патиш и страдаш , наj силно го осекjаш Божиот прст , коjто те бутка по грбот.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ти не си сама на ПАЦИФИКОТ како шо рече меси
твоето на ова тема неважи зборуваме за заборавените од господ не за тебе |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
е, убу, де. во ред.
ипак тоа е моето мислене, значи не сум офтопикдемек имам мислене по темава. Изменето од pagane - 09.Јуни.2010 во 21:25 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кој е виновникот????? е прашањето
Изменето од anakin - 09.Јуни.2010 во 21:25 |
|
|
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
леjjjj...се искомпрометирав...не дочитав докраj...
па вака, всуштност верата сама по себе си цивилизира... не слушнал оти неговата верата му оди во друг смер , во чисто природен смер. Изменето од pagane - 09.Јуни.2010 во 21:29 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кој е виновникот што не знае за Господ ???? тој или господ???? кој е виновникот шо отишол во друг смер???? кој кој де???? |
|
|
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
е па, не е Господ , оти тоj прифакjа сите свои димензии.
ако нашата е 4D, неговата е прво темелно нивоа... нема виновник...има вера---дали монотестичка/ разбираj цивилизована/ дали политеистичка, дали анимистичка...нема кривец. има само различни димензии. |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
значи
заборавениот од господ што не добил од самиот господ прилика да постане свесен за него, према тебе не е виновен за тоа, но ниту господ не е виновен што заборавил на него и ич не му е гајле за него епа лепо лепо |
|
|
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па по убаво ли е да се каже:
криви се колонистите и конквистадорите??? тогаш каде отиде и островитjанинот и Господ??? |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ete kje okrivite site drugi samo ne toj so treba shejm on ju Изменето од anakin - 09.Јуни.2010 во 21:51 |
|
|
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па тоа е логика.
не ме е срам. |
|
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nikoj ne e zaboraven od Boga , kade i da se naoga! |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za vakvi deklarativni paroli nema mesto tuka |
|
|
|
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |