IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Кога веќе не ти е гајле...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кога веќе не ти е гајле...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910>
Автор
Порака
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2010 во 17:19
Кога ќе почувствувам дека веќе не ми е гајле значи дека сум се ослободила од некаков емоционален товар и дека имам чиста позиција и дека немам потреба да се правдам никому и за ништо.
Не говорам, само се фокусирам на нешто сосема трето што мене лично ме интересира.

Изменето од Glenn - 22.Февруари.2010 во 17:21
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2010 во 14:26
koga veke ne mi e gajle...stavam se na off.....намигнување
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2010 во 15:49
како стареам...се повеќе ми е гајле!
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
osamen_1 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 10.Мај.2010
Поени: 6
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај osamen_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2010 во 16:11
Probuvam da ne mi e gajle ama ne mozam. So se se zamaram taka da ne mozam poveke. Moram da go izlecam toa od mene
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2010 во 17:36
S'e dodeka se vrzuvash za rabotite i s'e dodeka site raboti gi zemash lichno, kje patish.

Koga kje razberesh deka ovie neshta se iluzija kako tvoja intrepretacija na Svetot i ne s'e onoa shto se sluchuva okolu tebe, togash poleka kje zamira frustracijata, nezadovolstvoto i patenjeto.

Ne znam, mozhebi bi ti pomognalo ako prochitash nekoja kniga od Budizmot, Zen i Taoizmot... tie ne se religii, tuku zhivotni filozofii. Probaj, ne mozhaesh nishto da izgubish, osven onoa shto go chuvstvuvash sega.

Isto taka, bi ti ja preporachal i knigata "The Four Agreements" od Don Miguel Ruiz. Ja ima vo prevod i na makedonski jazik.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2010 во 20:44
Mesi,zosto imam vpecatok deka tvojata teorija na EDNO GOLEMO NISHTO pocnuva da bide izliteno klishe sto navistina ne e vkusno da go citame vo sekoja tema.
Pa,ako e taka zosto voopsto debatirame...ke si ziveeme kako amebi i ke si se razmnozuvame so prosta reprodukcija....abe ajdeсмеење
A koga veke ne ti e gajle skokni od 20 metra "bunjee" so 30 metra elasticno jaze i tropni se od zemja....ako ostanes ziv mozebi i ke ti tekne zosto TREBA DA NI BIDE GAJLEголема%20насмевка
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2010 во 21:02
нема таков момент- кога не ти е гаjле. апсолутна и тотална индиферентност не постои.

Изменето од pagane - 09.Јуни.2010 во 21:02
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2010 во 11:46
Originally posted by mmomirovski mmomirovski напиша:

Што ќе напишеш, што ќе кажеш, како ќе те разберат...

Кога веќе не ми е гајле - нема ни да пишувам, зборам.
А за тоа како ќе ме разберат - па не ми е воопшто гајле. Така да може да се каже дека најчесто и не ми е гајле за ништонамигнување
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2010 во 11:55
Ne moze da ne ti e gajle, vleguvas vo film i se obiduvas bar tuka da se dokazes
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2010 во 12:01
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Ne moze da ne ti e gajle, vleguvas vo film i se obiduvas bar tuka da se dokazes

Kaj si ti zbunet?голема%20насмевка
Mene mi beshe navistina gajle, shto te nema...големо%20гушкање
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2010 во 12:03
големо%20гушкање големо%20гушкање големо%20гушкање  ...si praam moj film i tamu se gubam 
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2010 во 15:17
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

Mesi,zosto imam vpecatok deka tvojata teorija na EDNO GOLEMO NISHTO pocnuva da bide izliteno klishe sto navistina ne e vkusno da go citame vo sekoja tema.Pa,ako e taka zosto voopsto debatirame...ke si ziveeme kako amebi i ke si se razmnozuvame so prosta reprodukcija....abe ajdeсмеењеA koga veke ne ti e gajle skokni od 20 metra "bunjee" so 30 metra elasticno jaze i tropni se od zemja....ako ostanes ziv mozebi i ke ti tekne zosto TREBA DA NI BIDE GAJLEголема%20насмевка

Pa, jas ne pishuvam onoa shto saka nekoj da slusha.   

A ako ne sakash da chitash shto pishuvam, togash nemoj da chitash.

Inaku nevrzuvanje za neshtata i za minatoto ne znachi nevrednuvanje i neuzhivanje vo niv vo segashnosta. Zboruvam za nesozdavanje zavisnost od neshtata.

Luigjeto mislat deka ako ne se vrzat za neshto, ako ne zavisat od toa, ako ne zhalat koga kje odmine, togash znachi deka ne se chuvstvitelni, deka ne sakaat, deka se amebi i t.n. Toa e potpolno nerazbiranje na sushtinata, potpolno pogreshno!

DA NE TI BIDE GAJLE e narodski kazhano za "da ne bidesh vrzan, zavisen".

A ti bidi kako shto miluvash, ne mi e gajle.

Изменето од Messenger - 10.Јуни.2010 во 20:47
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2010 во 22:11
Kako malku da si gi pomesal loncinjata Mesi.Sustinata vo debatiranjeto e iznesuvanje argumenti vo polza na svojot stav,ili prifakanje na tugiot.
Ne go gledam tvojot stav dokraj iskristaliziran,a koga nemas argumenti se povikuvas na tvoeto moto "se e iluzija".

Aj edno prasanje pa mozebi i ke mi objasnis:
Kako moze da ne ti e gajle?

Ne gledam pobeda vo stavot koga ke kazes deka ne razbirame.A za toa nerazbiranje jas imam i bancina krkanoсреќа
...pokusavam da bidam uctiv malku de,i da ne ti kazam deka povtoruvanje na eden ist stav po site temi te pravi malku....hmmmm....krut...krutite luge ne se za filozofijaголема%20насмевка

“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2010 во 23:19
Originally posted by mmomirovski mmomirovski напиша:

Што ќе напишеш, што ќе кажеш, како ќе те разберат...

Пијам пиво, ждригам и се смеам. Тогаш не ми е гајле.
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,680 секунди.