IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Преговори за името
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Преговори за името

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5253545556 184>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2010 во 12:48
А бе ајде па сега бугарски пасоши, живеалишта во Бугарија, растурање на Македонија...
Значи на сите што се против промена мора да им најдете некоја фалинка, само вие (што сте за промена) да сте во право?!

А бе вие обичниот народ што не сака да си го смени името на државата (без никаква друга позадина) го есапите за нормален или не?!

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2010 во 12:52
.да..ja da sum ,..bi im udril ban na site izdajnici shto se osmelile takvi da bidat !....mora da se ima nachin da se proveri koi se tie.....hohshtapleri изненадување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2010 во 13:18
Никого од овде не сум нарекла “издајник“ или предавник, без разлика на ставовите кои си ги имате.
Имајте во обзир и вие кога дискутирате, дека сите што имаат спротивни ставови од вашите не мора по дифолт да бидат улизувачи, со бугарски пасоши, ненормални и не знам какви уште!...
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2010 во 13:49
Originally posted by aLbaneso aLbaneso напиша:

Mnogu e lesno da se zboruva tuka na forum od tipot na "prekinete so pregovorite, ne ni treba EU i NATO" no rabotata se cini e mnogu pokompleksna na teren za sporot so IMETO zatoa ke vidime kako ke bide SLEDNIVE MESEC DENA

Па за да ни биде лесно ние се одлучивме за форумнамигнување
Ако сакавме да ни е “тешко“ ке се одлучевме за политика, ке се мачевме со ветувања, прошетки низ  светот во име на некакви самити, договори, преговори и оп...додека се освестиш поминаа 4 години бубрегување во лој...контење на контата...
Што мислите бре луге ако ние влеземе во ЕУ, вака ке може балак*рница да биде????
Само наивен човек верува дека патриотизмот е тој што не го менува името (секоја чест на исклучоците). Оваа слободија во трошење народни пари нигде ја нема. Сепак во ЕУ има некои закони кои мора да се почитуваат. Затоа живела неевропска Македонија.
Прекин на преговоритенамигнување
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2010 во 13:50
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

А бе ајде па сега бугарски пасоши, живеалишта во Бугарија, растурање на Македонија... Значи на сите што се против промена мора да им најдете некоја фалинка, само вие (што сте за промена) да сте во право?!А бе вие обичниот народ што не сака да си го смени името на државата (без никаква друга позадина) го есапите за нормален или не?!

Па токму тоа ,на вакво прашање се чудам кој е за промена на името.Но тие исто така размислуваат за нешто друго што го имаат слушнато за истото прашање, можеби за последиците.Тврдам дека со две прашања вака комплексен проблем на може да даде релевантен одговор за анализа.Какво беше прашањето на референдумот за независност?
Многу е битно како гласи прашањето.И тоа навистина многу.
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2010 во 13:54

На темава не разговараме или гласаме само за едно прашање, туку дискутираме за се што е поврзано со процесот на преговорите за името.
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2010 во 14:00

Никого од овде не сум нарекла “издајник“ или предавник, без разлика на ставовите кои си ги имате.
Имајте во обзир и вие кога дискутирате, дека сите што имаат спротивни ставови од вашите не мора по дифолт да бидат улизувачи, со бугарски пасоши, ненормални и не знам какви уште!...

Интересно е да се знае дека Вие госпоѓице го тврдите тоа, но тоа не е вистина.

За да ви го докажам тоа јас ќе се послужам со факт, т.е. со Ваш цитат каде тоа сте го рекле, не директно, но вашите убаво „спакувани зборови“ го кажуваат токму тоа.

Самосогласување на промена на државното име и се она што ќе следува потоа, за мене спаѓа во уште поголема беда на духот, низок морал и недостоинство, од она што ти го опишуваш. Како такви може да и служиме само за потсмев на Европа. Европјаните се почитуваат прво самите себеси, па потоа другите. Зошто ние да одиме обратно и притоа да очекуваме почит од нивна страна?

“Почитувај се самиот себеси, ако сакаш да те почитуваат и другите.“

Значи според Вас, сите оние кои се промена на името, се со беден дух, со низок морал и недостоинствени, па дури и служат за потсмев на Европјаните, па уште и замислете, не се почитуваат себеси. Аферим гопоѓице Модератор, секоја чест.

Изменето од Анастеа - 11.Јуни.2010 во 13:32
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2010 во 14:05
Немој да ми ги извртуваш зборовите! Нареков некого издајник или предавник?

Изменето од Анастеа - 11.Јуни.2010 во 13:32
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2010 во 14:12

Немој да ми ги извртуваш зборовите! Нареков некого издајник или предавник?

Ништо не е извртено, постот е цитиран како што е напишан, без никакви измени ни до запирка. Тоа можат да го видат сите членови па и Вие.

BTW, можете да покажете повисок степен на култура (во што сум убеден дека ја имате) за Вас сум Господин Атеист

Изменето од Анастеа - 11.Јуни.2010 во 13:33
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2010 во 14:18

Јас прашав: нареков ли некого издајник или предавник?

Изменето од Анастеа - 11.Јуни.2010 во 13:34
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2010 во 14:22

Јас прашав: нареков ли некого издајник или предавник?

Ќе дојдеме и до тоа можеби и тоа сте го рекле.
А и да не сте рекле, РЕКОВТЕ ДЕКА СИТЕ КОИ МИСЛАТ ПОИНАКУ ОД ВАС СЕ:
со беден дух, со низок морал и недостоинствени, па дури и служат за потсмев на Европјаните, па уште и замислете, не се почитуваат себеси.

ШТО СЕКАКО НЕ Е В РЕД

Изменето од Анастеа - 11.Јуни.2010 во 13:34
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2010 во 14:48
Се извинувам Господине Атеист за покажаната некултура од моја страна! Ниту јас не сум госпоѓица.

Реков, не ми ги извртувајте зборовите извадени од контекст!
Јас правам споредба, што е за мене полошо од она што го напиша Кали, бидејќи како и сите вие, и јас смеам да имам личен став. Зборувам општо, за ЧИНОТ на промена на името, а не за предавници и издајници.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2010 во 15:35
Простете Госпоѓа Админ (не го знаев вашиот брачен статус)

Вака како што е напишано се однесува на луѓе, бидејки ЧИНОТ како таков нема ни дух, ни морал, ни достоинство, ниту почит. Тоа се човечки особини, значи се однесува на луѓе кои би го направиле ЧИНОТ.

Ако сте мислеле нешто друго, имате можност да се дообјасните. Затоа и служи форумов, нели?

Изменето од Ateist - 09.Јуни.2010 во 15:36
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2010 во 15:51
Сега Back on Topic, Би ги запрашал оние кои што се за неменување на името неколку прашања
- Дали Господинот НГ, вети референдум за името во предизборната кампања?
- Дали имаме референдум? Камо го?
- Ако нема намера да го смени името, зошто ли преговара со Грците? Нека каже дека е за прекин на преговорите.
- Дали е за влез во НАТО и ЕУ? Ако не сака, нека каже дека не ни се потребни и која е друга алтернатива.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5253545556 184>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.