|
Преговори за името |
Внеси реплика | страница <1 5253545556 184> |
Автор | ||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А бе ајде па сега бугарски пасоши, живеалишта во Бугарија, растурање на Македонија...
Значи на сите што се против промена мора да им најдете некоја фалинка, само вие (што сте за промена) да сте во право?! А бе вие обичниот народ што не сака да си го смени името на државата (без никаква друга позадина) го есапите за нормален или не?! |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...ja da sum ,..bi im udril ban na site izdajnici shto se osmelile takvi da bidat !....mora da se ima nachin da se proveri koi se tie.....hohshtapleri
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Никого од овде не сум нарекла “издајник“ или предавник, без разлика на ставовите кои си ги имате.
Имајте во обзир и вие кога дискутирате, дека сите што имаат спротивни ставови од вашите не мора по дифолт да бидат улизувачи, со бугарски пасоши, ненормални и не знам какви уште!... |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па за да ни биде лесно ние се одлучивме за форум Ако сакавме да ни е “тешко“ ке се одлучевме за политика, ке се мачевме со ветувања, прошетки низ светот во име на некакви самити, договори, преговори и оп...додека се освестиш поминаа 4 години бубрегување во лој...контење на контата... Што мислите бре луге ако ние влеземе во ЕУ, вака ке може балак*рница да биде???? Само наивен човек верува дека патриотизмот е тој што не го менува името (секоја чест на исклучоците). Оваа слободија во трошење народни пари нигде ја нема. Сепак во ЕУ има некои закони кои мора да се почитуваат. Затоа живела неевропска Македонија. Прекин на преговорите |
||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па токму тоа ,на вакво прашање се чудам кој е за промена на името.Но тие исто така размислуваат за нешто друго што го имаат слушнато за истото прашање, можеби за последиците.Тврдам дека со две прашања вака комплексен проблем на може да даде релевантен одговор за анализа.Какво беше прашањето на референдумот за независност? Многу е битно како гласи прашањето.И тоа навистина многу. |
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На темава не разговараме или гласаме само за едно прашање, туку дискутираме за се што е поврзано со процесот на преговорите за името. |
||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Интересно е да се знае дека Вие госпоѓице го тврдите тоа, но тоа не е вистина. За да ви го докажам тоа јас ќе се послужам со факт, т.е. со Ваш цитат каде тоа сте го рекле, не директно, но вашите убаво „спакувани зборови“ го кажуваат токму тоа.
Значи според Вас, сите оние кои се промена на името, се со беден дух, со низок морал и недостоинствени, па дури и служат за потсмев на Европјаните, па уште и замислете, не се почитуваат себеси. Аферим гопоѓице Модератор, секоја чест. Изменето од Анастеа - 11.Јуни.2010 во 13:32 |
||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Немој да ми ги извртуваш зборовите! Нареков некого издајник или предавник?
Изменето од Анастеа - 11.Јуни.2010 во 13:32 |
||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ништо не е извртено, постот е цитиран како што е напишан, без никакви измени ни до запирка. Тоа можат да го видат сите членови па и Вие. BTW, можете да покажете повисок степен на култура (во што сум убеден дека ја имате) за Вас сум Господин Атеист Изменето од Анастеа - 11.Јуни.2010 во 13:33 |
||
|
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас прашав: нареков ли некого издајник или предавник? Изменето од Анастеа - 11.Јуни.2010 во 13:34 |
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ќе дојдеме и до тоа можеби и тоа сте го рекле. А и да не сте рекле, РЕКОВТЕ ДЕКА СИТЕ КОИ МИСЛАТ ПОИНАКУ ОД ВАС СЕ: со беден дух, со низок морал и недостоинствени, па дури и служат за потсмев на Европјаните, па уште и замислете, не се почитуваат себеси. ШТО СЕКАКО НЕ Е В РЕД Изменето од Анастеа - 11.Јуни.2010 во 13:34 |
||
|
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се извинувам Господине Атеист за покажаната некултура од моја страна! Ниту јас не сум госпоѓица.
Реков, не ми ги извртувајте зборовите извадени од контекст! Јас правам споредба, што е за мене полошо од она што го напиша Кали, бидејќи како и сите вие, и јас смеам да имам личен став. Зборувам општо, за ЧИНОТ на промена на името, а не за предавници и издајници. |
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Простете Госпоѓа Админ (не го знаев вашиот брачен статус)
Вака како што е напишано се однесува на луѓе, бидејки ЧИНОТ како таков нема ни дух, ни морал, ни достоинство, ниту почит. Тоа се човечки особини, значи се однесува на луѓе кои би го направиле ЧИНОТ. Ако сте мислеле нешто друго, имате можност да се дообјасните. Затоа и служи форумов, нели? Изменето од Ateist - 09.Јуни.2010 во 15:36 |
||
|
||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сега Back on Topic, Би ги запрашал оние кои што се за неменување на името неколку прашања
- Дали Господинот НГ, вети референдум за името во предизборната кампања? - Дали имаме референдум? Камо го? - Ако нема намера да го смени името, зошто ли преговара со Грците? Нека каже дека е за прекин на преговорите. - Дали е за влез во НАТО и ЕУ? Ако не сака, нека каже дека не ни се потребни и која е друга алтернатива. |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 5253545556 184> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |