|
Сродна душа |
Внеси реплика | страница <1 2223242526 74> |
Автор | |||||
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Љубовта е слепа и покрај неа не успеваме да ја стекнеме или најдеме сродноста.. Со текот на годините кога ке се освестат и кога ке почне да мањкаат многу работи се доага до степен на одбивност.. Никој никого не прашува кога е заљубен, затоа и љубовта со текот на годините изумира кога ќе сватат дека сродноста ја нема.. со сродноста понекогаш не треба многу моабет едноставно правиш како се*е да ти одговара, а фактички му опговара и на пратнерот..
Со сродноста кај партнерот имаш љубов што е најважно, па компромис па разбирање и почитување.. тие ставки се добиваат кога има љубов во текот на целиот живот.. а не само преживување и барање начин да се помине денот со почит и разбирање... |
|||||
|
|||||
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Барањето начин да се помине денот со почит и разбирање е многу тешко. Тоа не се случува секогаш и затоа кога ќе се постигне човек треба да биде задоволен од се*еси и од партнерот А што е сродна душа? Тоа е релативен поим и секој има различно разбирање за него. Kако што реков: Ако некого сакате, а и тој/таа ве сака, направете да ви биде сродна душа. Се' што треба да сторите е да го смените критериумот |
|||||
|
|||||
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Значи пак се базираме на основата се менуваме драстично према партнерот несвесно или свесно надвор од нашите критериуми сакајки да биде наша сродна душа.... ??? Малку нелогично.. Читајки ги коментарите на љубов никој не признава дека се менуваме спрема партнерот..Никој не искажа проблем при љубовтљ.. Сите ја бараат сродната душа.. Наеднаш сродна душа стана комромисот разбирањето менување критериум......???? Не можам да се сложам.. Сродна душа се знае што е.. До сега само Маја беше блиску до дефиниција за сродност..Го искажа двосмислено но точно.. Да ве слушнам што е сродност....? |
|||||
|
|||||
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Не се менуваме драстично према партнерот, но факт е дека се менуваме, а и партнерот се менува во однос на нас. Кој тврди дека не може да се смени или дека не е изменет, се лаже.
Е што е де сродна душа? Тоа е релативен поим... За некого е партнерите да се компатибилни (да се надополнуваат), за некого е да се сосем исти или барем слични, да сакаат исти работи и да имаат слични интереси... За друг па е критериум да се сосема различни, да сакаат различни работи и да имаат различни интереси, да се по природа различни, а сличноста да се протега само на една особина на партнерот (некој преферира да има смисла за хумор, друг да е искрен, трет да е вреден, .... секој различно). Некој ќе рече дека со сродната душа може да се постигне идеално согласување, со поглед или слично, со мисла, како телепатија, но тоа може да се постигне и со некој што и не ти е толку "сроден". Нечија сродна душа може да биде на пример некаде на Гренланд и никогаш да не ја сретне и цел живот може да ја бара без резултат, а барајќи ја да ги пропушти сите добри момци/девојки коишто до некоја мера и би можеле да се квалификуваат до сродна душа, само нешто им фалело. Идеалниот тип на личност во нашата глава скоро никогаш не може да се најде во реалноста. Но затоа пак, и некој што е помалку идеален може да го збогати нашиот живот и да ни отвори нови видици... |
|||||
|
|||||
Julija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Јас и Мојот Мил, за кого сметам дека ми е сродна душа, се разликуваме скоро во се', а заеднички карактерни особини ни се смислата за хумор и трудољубивоста. Ние така си одговараме. Изменето од Julija - 29.Мај.2006 во 17:00 |
|||||
|
|||||
blue
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5922 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
сродната душа мислам дека на секого му е судено да ја сретне во животот и тоа не се опишува, се чувствува....јас го гледам како безусловна доверба и љубов испреплетени со неизмерна желба да се биде заедно и во добро и во зло |
|||||
natalija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Периноси и Блу мила добро сте ја сватиле сродната душа.. Браво за вас..
|
|||||
|
|||||
Julija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Сродната душа нема врска со љубовта...Таа има врска со припадноста... Скоро сите се изјаснија дека тоа едноставно го чувствуваш кога ќе ја сретнеш, дури и оние што не ја сретнале. Значи што чувствуваш? Љубов? Се сомневам, освен ако не е љубов на прв поглед...Арно ама, нешто во држењето на човекот ви кажува - На овој човек јас му припаѓам...
Според мене ова е начинот да се најдат
На крајот на краиштата, тоа е мое мислење Изменето од Julija - 29.Мај.2006 во 17:46 |
|||||
|
|||||
natalija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ти благодарам што успеа цела тема да ја прочиташ мила тогаш сигурно разбра што мислев на овие реплики...Јас точно знам што е сродна душа ме интересираше вашето искуство.. Во секој случај убава беше твојата дискусија.
|
|||||
|
|||||
Julija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Па да, This is a good conversation што би рекол Последниот самурај И btw не ја прочитав цела тема, немав време Изменето од Julija - 29.Мај.2006 во 18:05 |
|||||
|
|||||
natalija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Штета.. Ке сватеше што е Сродна душа.
|
|||||
|
|||||
Julija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
На оваа тема мислењата ни се разијдуваат... Но тоа не значи дека јас не сфаќам што е сродна душа, ниту пак значи дека треба да ги прифатам туѓите мислења на таа тема ... Ова е полемика во која секој го изложува своeто мислење или го пренесува своето искуство, се надевам, без да им го наметнува на останатите... Изменето од Julija - 30.Мај.2006 во 00:34 |
|||||
|
|||||
natalija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Никој не може да ми наметне мислење нити па сакам да наметнам..Секој во се се разминува.. освен кај сродната душа.. која е дефиниција за сите а не како сте ја вие сватиле.. Кога ке ја сретнете тогаш ке знаете која е.. Не наметнувам, искуството и гледаноста на околината се подлабоко ми ја потврдува дефиницијата што е сродна душа.....
|
|||||
|
|||||
Julija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
За сродна душа не може да се даде дефиниција како што може да се даде на пример за тоа што е правоаголник.
За тој поим нема дефиниција, зашто е релативен за секого и секој интуитивно го сфаќа... Сите чувствуваат што е, но секој различно го искажува тоа... Мислам дека не зборувам на памет, зашто мојата сродна душа ја најдов одамна...тој е секогаш со мене и секогаш ќе биде со мене. |
|||||
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 2223242526 74> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |