IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Гигантски знамиња за подигање на национална свест
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Гигантски знамиња за подигање на национална свест

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 18>
Автор
Порака
Античкиот Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Поглавица Тешки Очи

Регистриран: 14.Ноември.2009
Статус: Офлајн
Поени: 186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Античкиот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2010 во 17:24
Originally posted by MyWay MyWay напиша:

Mene znaminjata mi se najubaviot del голема%20насмевкаголема%20насмевкаmnogu gi sakam, koga gi gledam ednostavno se custvuvam kako makedonec...

Ето видиш/// јас пак прост мислев, и без нешто да гледам или имам сум си македонец... ама видиш што палело за патриотизам...
ам ак решит грујо небоно да го исфарбат ко знамено - како ке се осеќаш тогаш??? Неможам да предпоставам/// епска екстаза со национал-романтичарски занес, во блаженства на нирваната - се дури некој гулаб не те посерит на чело - дур така зјапаш угоре...
тук што лупам бре... чекај да го опуљам јарболон... да ми се кренит малу...
моралов де....
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2010 во 19:21
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

На Трговскиот центар во центарот на Тетово се вее албанското знаме, а македонското до полицијата. не
газење%20од%20смеење...ami kako,...ako e barem desetina metri od nea,...ima da go snema  preku nokj !изненадување

...burleska  ,...газење%20од%20смеење
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2010 во 15:05
Originally posted by brza brza напиша:

Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

На Трговскиот центар во центарот на Тетово се вее албанското знаме, а македонското до полицијата. не
газење%20од%20смеење...ami kako,...ako e barem desetina metri od nea,...ima da go snema  preku nokj !изненадување...burleska  ,...газење%20од%20смеење

Со ова столбиштава некој ќе брцне некое денарче?.
А она знаме, па на цела територија - ова ги бележи само одредени територии?
Така ми личи кога одам низ Македонија.Се лажам?
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2010 во 16:25
"СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА"

sigurno?збунетост....pa,ne bi rekol bash,....sekade i taa ima granici,...osven tuka,...dabome!да
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2010 во 09:20
ПРАШАЊЕТО НЕ БИ ТРЕБАЛО ДА ГЛАСИ ДАЛИ ДА СЕ ВЕЕ ЗНАМЕ,
ТУКУ КОЕ ЗНАМЕ ТРЕБА ДА СЕ ВЕЕ?

ОВА (БЈРМ)                                                       ИЛИ ОВА (МАКЕДОНИЈА)

Изменето од LiDivio - 04.Јуни.2010 во 11:49
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2010 во 14:59
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

ПРАШАЊЕТО НЕ БИ ТРЕБАЛО ДА ГЛАСИ ДАЛИ ДА СЕ ВЕЕ ЗНАМЕ,
ТУКУ КОЕ ЗНАМЕ ТРЕБА ДА СЕ ВЕЕ?

ОВА (БЈРМ)                                                       ИЛИ ОВА (МАКЕДОНИЈА)

Се разбира АСНОМ-ското, под кое прв пат во историјата е формирана самостојна модерна и унитарна држава во склоп на федерација.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2010 во 16:04
Originally posted by marsovec marsovec напиша:

[QUOTE=LiDivio] ///////////

Се разбира АСНОМ-ското, под кое прв пат во историјата е формирана самостојна модерна и унитарна држава во склоп на федерација.
....iako,..mene mi e seedno shto bi se veelo( osven zivotot na lugjeto)...vo zemjava!
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2010 во 16:05
Ako e asnomskoto togas ke ni go nakalemat crvenoto so zolta petokraka na nego... ke licime na ex SSSR.... голема%20насмевка
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2010 во 16:07
zarem petokrakata e najmarkantna na nego,.збунетостизненадување.

...iako mene ...bash me zabole,...osven ,..koga se "vee" zivotot  na "zemjanivve"...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2010 во 16:10
Originally posted by brza brza напиша:

zarem petokrakata e najmarkantna na nego,.збунетостизненадување....iako mene ...bash me zabole,...osven ,..koga se "vee" zivotot  na "zemjanivve"...

Америка со 50 петокраки па никој тоа не го споменал а камо ли да го менува.Ќе менуваме се на секој 5-6 години, затоа и не не сметаат за сериозни.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2010 во 16:14
....that's right!да
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2010 во 18:00
Nacionalnata svest ne se podignuva so simboli, vo vreme koga lugjeto ne se najsrekjni so svojata segasnost i perspektiva za ponatamu. Ljubovta kon potekloto, svojot narod i drzavata e del mene, bez razlika kolku vo ovoj moment ne gledam mnogu svetli tocki vo sistemov.
A posle tolku razocaruvanja....koj kje se zadovoli so SIMBOLIKA?

Nam ni trebaat KONKRETNI resenija i AKCII....da se VIDIME sebesi, i DELATA nasi, namesto da si se vozbuduvame vo mislite.

Vsusnost, na tolku aktuelni debati i temi za identitetot, istorijata, korenite, sto da e, Makedonecot ima podgreana nacionalna svest preku nebo.

Samo mu nedostiga DRZAVNICKA ZRELOST
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2010 во 18:15
Секоја СЕГАШНОСТ си има и свое (неубаво во случајот) минато...
И ништо не се менува наеднаш...посебно... кога се поправа сето она ...што со децении што е расипувано..треба време..КАКО КОМУ..нелиголема%20насмевка
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2010 во 19:23
Originally posted by novace novace напиша:

Секоја СЕГАШНОСТ си има и свое (неубаво во случајот) минато...
И ништо не се менува наеднаш...посебно... кога се поправа сето она ...што со децении што е расипувано..треба време..КАКО КОМУ..нелиголема%20насмевка
намигнување

Mene mi e problematicno toa sto nemam vpecatok deka nesto se poprava aktuelno, naprotiv, tuku deka se povekje unistuvame... a od druga strana sum vosh*tena od toa kolku moze eden covek-eden narod da izdrzi, tolerira.

Samo se nadevam, ne povekje.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,187 секунди.