|
Гигантски знамиња за подигање на национална свест |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 18> |
Автор | ||
Античкиот
Сениор Поглавица Тешки Очи Регистриран: 14.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ето видиш/// јас пак прост мислев, и без нешто да гледам или имам сум си македонец... ама видиш што палело за патриотизам... ам ак решит грујо небоно да го исфарбат ко знамено - како ке се осеќаш тогаш??? Неможам да предпоставам/// епска екстаза со национал-романтичарски занес, во блаженства на нирваната - се дури некој гулаб не те посерит на чело - дур така зјапаш угоре... тук што лупам бре... чекај да го опуљам јарболон... да ми се кренит малу... моралов де.... |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...burleska ,... |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Со ова столбиштава некој ќе брцне некое денарче?. А она знаме, па на цела територија - ова ги бележи само одредени територии? Така ми личи кога одам низ Македонија.Се лажам? |
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА"
sigurno?....pa,ne bi rekol bash,....sekade i taa ima granici,...osven tuka,...dabome! |
||
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ПРАШАЊЕТО НЕ БИ ТРЕБАЛО ДА ГЛАСИ ДАЛИ ДА СЕ ВЕЕ ЗНАМЕ,
ТУКУ КОЕ ЗНАМЕ ТРЕБА ДА СЕ ВЕЕ? ОВА (БЈРМ) ИЛИ ОВА (МАКЕДОНИЈА) Изменето од LiDivio - 04.Јуни.2010 во 11:49 |
||
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се разбира АСНОМ-ското, под кое прв пат во историјата е формирана самостојна модерна и унитарна држава во склоп на федерација. |
||
|
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako e asnomskoto togas ke ni go nakalemat crvenoto so zolta petokraka na nego... ke licime na ex SSSR....
|
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zarem petokrakata e najmarkantna na nego,..
...iako mene ...bash me zabole,...osven ,..koga se "vee" zivotot na "zemjanivve"... |
||
||
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Америка со 50 петокраки па никој тоа не го споменал а камо ли да го менува.Ќе менуваме се на секој 5-6 години, затоа и не не сметаат за сериозни. |
||
|
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....that's right!
|
||
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nacionalnata svest ne se podignuva so simboli, vo vreme koga lugjeto ne se najsrekjni so svojata segasnost i perspektiva za ponatamu. Ljubovta kon potekloto, svojot narod i drzavata e del mene, bez
razlika kolku vo ovoj moment ne gledam mnogu svetli tocki vo sistemov.
A posle tolku razocaruvanja....koj kje se zadovoli so SIMBOLIKA? Nam ni trebaat KONKRETNI resenija i AKCII....da se VIDIME sebesi, i DELATA nasi, namesto da si se vozbuduvame vo mislite. Vsusnost, na tolku aktuelni debati i temi za identitetot, istorijata, korenite, sto da e, Makedonecot ima podgreana nacionalna svest preku nebo. Samo mu nedostiga DRZAVNICKA ZRELOST |
||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Секоја СЕГАШНОСТ си има и свое (неубаво во случајот) минато...
И ништо не се менува наеднаш...посебно... кога се поправа сето она ...што со децении што е расипувано..треба време..КАКО КОМУ..нели
|
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mene mi e problematicno toa sto nemam vpecatok deka nesto se poprava aktuelno, naprotiv, tuku deka se povekje unistuvame... a od druga strana sum vosh*tena od toa kolku moze eden covek-eden narod da izdrzi, tolerira. Samo se nadevam, ne povekje. |
||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |