IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Преговори за името
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Преговори за името

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4748495051 184>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2010 во 14:42
dobro bre lugje.. ne e tuka prasanjeto opozicijata pa opozicijata... mene mi deluva kako da nemate osnovani argumenti, pa kako svoja odbrana go zemate toa sto rekla opozicijata... Opozicijata da bese dobra ke bese pozicija i vlast, ama ne se voopsto dobri pa si dremat kaj sto se...

Mene me interesiraat fakti, argumenti i odbrani so dokazi, a ne kontranapadi...
Sakam da mi kazete na koj nacin Gvujo go brani imeto.. So prolongiranje na periodot dodeka ne dojdat izbori, pa da izgubi i na drug da mu ja predade makata? Mene i te kako mi se cini deka e toa negovata prosvetlena ideoloska strategija...Drugo nemozam da vidam...
Ako ima nesto drugo sakam da cujam od negovite sledbenici, poddrzuvaci, simpatizeri i sl....

Изменето од Анастеа - 31.Мај.2010 во 15:34
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
computer Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Патриот

Регистриран: 25.Март.2010
Поени: 504
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај computer Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2010 во 14:45
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

dobro bre lugje.. ne e tuka prasanjeto opozicijata pa opozicijata... mene mi deluva kako da nemate osnovani argumenti, pa kako svoja odbrana go zemate toa sto rekla opozicijata... Opozicijata da bese dobra ke bese pozicija i vlast, ama ne se voopsto dobri pa si dremat kaj sto se...

Mene me interesiraat fakti, argumenti i odbrani so dokazi, a ne kontranapadi...
Sakam da mi kazete na koj nacin Gvujo go brani imeto.. So prolongiranje na periodot dodeka ne dojdat izbori, pa da izgubi i na drug da mu ja predade makata? Mene i te kako mi se cini deka e toa negovata prosvetlena ideoloska strategija...Drugo nemozam da vidam...
Ako ima nesto drugo sakam da cujam od vas negovite sledbenici, poddrzuvaci, agitatori, simpatizeri i sl....

Не постои закана која може да не натера да направиме штета на државните и на националните интереси, во однос на името и во однос на интегритетот. Не знам како да им објаснам дека во оваа држава, освен политичари и влада, има и два милиони живи души, кои размислуваат со своја глава, имаат свои потреби, имаат свои ставови и свои чувства и јас не знам што планираат со нив.

-Овој народ, а не политичарите и колумнистите или мисионерите, овој народ, каков, таков е господар на овој простор и тој одлучува за своето име и за својот идентитет“.

Ова се негови зборови. намигнување Не прочита погоре, или само се направи како да не прочита?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2010 во 14:47
go procitav... ne sakam citat.. ova e klasicen govor za pred narod, ne e strategija voopsto...
ako ova go smeta gvujo za strategija togas tesko na ostanatite raboti...marketing i strategija se totalno razlicni raboti...napravi malku razlika...

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Патриот

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај computer Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2010 во 14:51

go procitav... ne sakam citat.. ova e klasicen govor za pred narod, ne e strategija voopsto...
ako ova go smeta gvujo za strategija togas tesko na ostanatite raboti...marketing i strategija se totalno razlicni raboti...napravi malku razlika...

Очигледно не си го прочитал убаво. Не зависи се од Груевски, не зависи се од Македонија. Тука се и грците, дел од Европјаните кои притискаат. Ама, ќе се избориме! Ако треба и нема да влеземе, ама име и идентитет не менуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2010 во 14:58
Gruevski pred 2 godini dobi mandat da ja rakovodi drzavata... sto znaci ima pravo da odlucuva, no ne i bez da go prasa narodot... jas takvo prasanje postaveno od negova strana nemam cueno...

Se nadevam deka ke go realizira toa sto vi go kazal... samo edno znam.. pred da dojdat izborite ke go smeni imeto i toa bez da go prasa narodot, i posle site ke se slikame...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Патриот

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај computer Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2010 во 15:04

Gruevski pred 2 godini dobi mandat da ja rakovodi drzavata... sto znaci ima pravo da odlucuva, no ne i bez da go prasa narodot... jas takvo prasanje postaveno od negova strana nemam cueno...

Se nadevam deka ke go realizira toa sto vi go kazal... samo edno znam.. pred da dojdat izborite ke go smeni imeto i toa bez da go prasa narodot, i posle site ke se slikame...

Не постои закана која може да не натера да направиме штета на државните и на националните интереси, во однос на името и во однос на интегритетот. Не знам како да им објаснам дека во оваа држава, освен политичари и влада, има и два милиони живи души, кои размислуваат со своја глава, имаат свои потреби, имаат свои ставови и свои чувства и јас не знам што планираат со нив.

-Овој народ, а не политичарите и колумнистите или мисионерите, овој народ, каков, таков е господар на овој простор и тој одлучува за своето име и за својот идентитет“.

Погледни дали не е прашан или спомнат народот. намигнување
А јас сум уверена дека нема да го смени името!
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2010 во 15:11
Za sega edinstveno resenie e promena na imeto...
Toa i malite deca go znaat, vo son..
Ovaa Vlada ne spomna deka ima resenie, zosto nema da dozvoli da go smeni, zatoa neka se prasa narodot.Toa e naj dobro...

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2010 во 15:25
koj i koga e prasan? mene nikoj ne dosol da me prasa dali sakam da se smeni imeto.. isto taka nitu majka mi, tatko mi, ostanatata familija... moze e prasano clenstvoto na vmro i koalicijata, ama toa e edvaj 1/5 ili 1/6 od vkupnoto naselenie... toa ne e dovolen dokaz...

Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2010 во 15:48
Koj kogo prasuva za da se zadolzuvaat moite deca i vnuci i....Koj...
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2010 во 18:14
секоја влада е избрана од парламент...
парламентот е слика на добиените гласови од изборите...
значи избраните претставници донесуваат одлуки...
во име на оние кои ги избрале...
е сега...
ако владата за секој одлука оди од врата до врата и секого го прашува дали е за или против...
тогаш зошто воопшто има избори и влади...
сите у парламент...
и сите у влада...
ураа друговиии....
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2010 во 22:07
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Originally posted by Buggyman Buggyman напиша:

Во право си кога велиш дека треба прво да си го браниш својот интерес. Дали некој од актуелната влада објавил документ што точно се преговара?
Дали некој од актуелната власт има резервен план? Дали има одредница на целите и каде ако не во ЕУ? Дали ке мораме да ги користиме истите стандарди во трговијата кон ЕУ и нивните членки? Дали има начин за излез од овој "ќор-сокак" наречен преговори?

Ако сме за прекин на преговорите нека биде така, но нека биде транспарентно а не да се крие од граѓаните за да секој од нас размисли за свои алтернативи и за својата иднина, тоа е наше право да знаеме, затоа се избрани за да ни кажат во кој правец не водат а не да не залажуваат.

Дали на оваа или која било влада им е јасно дека се деструктивни кон општеството?

Ништо не барам сем да бидат транспарентни. Како и да е, мислам дека еден ден ке ни сервираат чинија, и ке речат дека нема ништо друго на менито!!
Ако за многу други работи Груевски не ми се допаѓа, по прашањето за името морам да признаам дека за решителноста и непопустливоста која ја покажа (барем досега) му оддавам признание, како и за одлуката да ги праша или консултира граѓаните за мислење.Во тој контекст, неговата изјава што пред малку ја прочитав:

Не постои закана која може да не натера да направиме штета на
државните и на националните интереси, во однос на името и во однос на
интегритетот. Не знам како да им објаснам дека во оваа држава, освен
политичари и влада, има и два милиони живи души, кои размислуваат со
своја глава, имаат свои потреби, имаат свои ставови и свои чувства и јас
не знам што планираат со нив.

-Овој народ, а не политичарите и
колумнистите или мисионерите, овој народ, каков, таков е господар на
овој простор и тој одлучува за своето име и за својот идентитет
“.Ако си достои на зборот.да

Ако сме за прекин на преговорите нека биде така, но нека биде транспарентно а не да се крие од граѓаните за да секој од нас размисли за свои алтернативи и за својата иднина, тоа е наше право да знаеме, затоа се избрани за да ни кажат во кој правец не водат а не да не залажуваат.

Homo homini lupus est...
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2010 во 23:00
ehh,изненадување..da se resheshe na vremeto,..sega ne ke mozeshe  da se sobere celiot,.....med!голема%20насмевка
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2010 во 00:23

Abre lugje, nemojte da mislite ako vlezeme vo EU Makedonija ke stane mnogu bogata zemja kako Svajcarija ......

Videte Romanija i Bugarija dali se srekni sto se clenki na EU. Prasajte gi nivnite gragjani sto mislat za nivnoto clenstvo tamu . Jas bev iznenaden od odgovorite na obicnite lugje koi velat deka zivotot im e polos sega.

Bugarite placat za vremeto na Todor Zivkov i velat deka togas site bile vraboteni. Ne mi se veruvase koga go slusav toaизненадување

Se razbira , ja sum za clenstvo na Makedonija vo EU i Nato, samo sakam da kazam kako sto veli brza pogore, nema da tece med vo Makedonija ako vlezeme tamu.

Vlezot vo Nato i EU ne e vlez vo Rajot среќа

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2010 во 00:45
paa,..e odi toa taka breизненадување...mozebi bednite zemji...i nema da stanat ponebedni preku nokj....ama , sepak...podobro e da si u drushtvo, osobeno na posilni od tebe , ,..otkolku sam da "skitash" niz svetot,...a,osobeno ako sam ne pa  ti odi nikako!..pa, treba da vidish dali mozebi ke ti trgne ako se pridruzish na nekoe po  "napredno' drushtvo..,...

rumunite i bugarite ne bile zadovolni a,?.збунетост..pa, koj gi drzi togash?.изненадување...nek se otkachat,...so sila nikoj nema da gi zadrzi !
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4748495051 184>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.