IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Зошто луѓето не се искрени
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зошто луѓето не се искрени

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5960616263 74>
Автор
Порака
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 22:35
Originally posted by емил емил напиша:

Не со искрени понекогаш затоа што  е подобре да не кажувааш целата вистина во дадениот момент,но со тоа да спечелиш време и да ги средиш(или барем направиш обид)работиве.

потоа ке бидат??изненадување
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 22:39

А зошто да не кога си средат работиве ?Што им пречи да не бидат потоа ?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 22:39
оти очигледно се дипломати...
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 22:41

Lugjeto ne se iskreni zatoa sto sakaat da ja teraat vodata da im tece na nivnata vodenica , taka im odgovara.

Изменето од KINGDAVID - 27.Мај.2010 во 22:42
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 22:49
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Lugjeto ne se iskreni zatoa sto sakaat da ja teraat vodata da im tece na nivnata vodenica , taka im odgovara.

brate ne e bash taka
debelo kje razmislam dali da bidam iskren
pogotovo kon nekoj sto mi e vazen i sakan
poarno laga nego povreda

edna devojka rece tuka na forum

iskrenosta po sekoja cena vodi kon okrutnosta.... taka nekako ... da ne upotre*am jas zbor sadizam

Изменето од anakin - 27.Мај.2010 во 22:50
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 23:04
Originally posted by anakin anakin напиша:

brate ne e bash taka
poarno laga nego povreda

iskrenosta po sekoja cena vodi kon okrutnosta.... taka nekako ... da ne upotre*am jas zbor sadizam

Brate anakine, vo pravo si....ponekogas ne moze da si potpolno iskren kon nekogo, posebno ako ti e nekoj vazen i sakan.

Me potseti na edna tazna slucka, koga morav da lazam eden covek na umiranje deka se ke bide vo red.............................................................сршено%20срцеплачење

Ponekogas zivotot  e surov.................................................................тага
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 23:10
super so go iskoristi toj zbor

mislata na devojkata vo orginalot bese

iskrenosta po sekoja cena vodi kon surovosta

i milo mi e deka , nekoj svatil deka ISKRENOSTA NE E BASH NEKOJA COVECKA VRLINA SEKOGAS... nego mudrosta, tolerancijata , ljubov i sozaluvanje

Изменето од anakin - 27.Мај.2010 во 23:11
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 23:13

brate ne e bash taka
poarno laga nego povreda

Brate anakine, vo pravo si....ponekogas ne moze da si potpolno iskren kon nekogo, posebno ako ti e nekoj vazen i sakan.

Me potseti na edna tazna slucka, koga morav da lazam eden covek na umiranje deka se ke bide vo red.............................................................сршено%20срцеплачење

Ponekogas zivotot  e surov.................................................................тага

а, те тоа етиката и моралот го нарекува благородна лага...

сега...кога станува збор за човековиот живот нештата стоjат по инаку- современната наука и психлогиjата исто така , акцентират на тоа дека ако болниот од рак знае  диагнозата си, наjасно е со самата болест, знае начините за смируване на таа болест и за продолжеток на животот...организмот на просветлениот има по големи шанси да се бори сам со болестта, оти наj важна е психата и тоа е вистина.
...
а инаку, во чистото битие  и обичното секоjдневие искреността обично не помага...да, тоа го кажувам jас трагачот по вистини...
но сфатив дека не секоjа вистина е потребна.
искреността не не прави по срекни.

Изменето од pagane - 27.Мај.2010 во 23:14
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 23:14

super so go iskoristi toj zbor

mislata na devojkata vo orginalot bese

iskrenosta po sekoja cena vodi kon surovosta

i milo mi e deka , nekoj svatil deka ISKRENOSTA NE E BASH NEKOJA COVECKA VRLINA SEKOGAS... nego mudrosta, tolerancijata , ljubov i sozaluvanje

mudrosta, tolerancijata , ljubov i sozaluvanjeда

malku se rastaziv , mi tekna za sluckata....сршено%20срце

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 23:17
AMI odite predaleko, bolest rak itd
nemora tolku daleku

zarem na vasiot prijatel slikar koj dojde da se pofali so svojata nova slika
kje mu kazete... PRIJATELE PREMA MENE SLIKATA TI E OBICNO SRANJE, SO TI STANA... ene toa go mislite, ne vi se dopagja ic,,, no neveruvam deka kje bidete iskreni bash vaka

znam i ubeden sum deka kje primenite kolicina na diplomatija pravoproporcionalna so znacenjeto na covekot za vas

Изменето од anakin - 27.Мај.2010 во 23:18

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 23:20

AMI odite predaleko, bolest rak itd
nemora tolku daleku

zarem na vasiot prijatel slikar koj dojde da se pofali so svojata nova slika
kje mu kazete... PRIJATELE PREMA MENE SLIKATA TI E OBICNO SRANJE, SO TI STANA... ene toa go mislite, ne vi se dopagja ic,,, no neveruvam deka kje bidete iskreni bash vaka

znam i ubeden sum deka kje primenite kolicina na diplomatija pravoproporcionalna so znacenjeto na covekot za vas

Za ova im kazuvam na lugjeto iskreno, mozebi malku diplomatski, ama ako nesto ne mu cini na prijatelot ke mu kazam.

Se smetam sebesi za iskren covek, no ete, i mene mi teknuva kako nekogas sum kazuval kako sto veli pagane " blagorodni lagi" ...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 23:20
амии...мене на друго ми текна сега---ако приjателката ми се облече во сите бои на Божилакот---ке бидам сурово и краjно искрена, истото важи и во случаj на облеката да има флеки.плазењеголемо%20гушкање

Изменето од pagane - 27.Мај.2010 во 23:22
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 23:23
Originally posted by pagane pagane напиша:

амии...мене на друго ми текна сега---ако приjателката ми се облече во сите бои на Божилакот---ке бидам сурово и краjно искрена, истото важи и во случаj да си сложи блуза на флеки.плазењеголемо%20гушкање

Da, poarno e da mu kazes na prijatelot vo oci ako nesto ne e kako sto treba, otkolku posle da te obvinuva oti ne si mu kazalда

Ama, toa so doza na diplomatija , kako sto veli anakin среќа

Изменето од KINGDAVID - 27.Мај.2010 во 23:24
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 23:28
да

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5960616263 74>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.