IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Посетување психолог или психијатар
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Посетување психолог или психијатар

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 9>
Автор
Порака
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2009 во 11:51
Kaj nas gatackite seuste se popularni
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2009 во 12:02
.....i bajaçki te......da ne zaboravimeсмеење
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2009 во 14:03
smizli4ka psiholog bidi si sama na svojot um ,,ne gi sfakaj tolku tragicno nekoi raboti a i raboti nesto ...i bidi pozitivna
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2009 во 14:06
.......zavisi od problemot so koj se sooçuvame.....ima problemi za koi navistina ni e potreben sovet od psiholog ili uste poubavo od psihoanalist......i nema nisto loso vo toa sto ke si priznaame deka ne sme dovilno silni da se spravime so nekoi raboti.......sepak sme samo luge....
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2009 во 15:59
kutriot psiholog ne moze na nikogo da mu pomogne,
toj samo moze da vi kaze deka tuka e dozvoleno vozenje so 60, drugoto e vase
Кон врв
EjLien Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Мај.2010
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EjLien Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2010 во 21:14
Кои се вашите гледања на посетата на психијатар или психолог кај нас во државава? Дали е тоа уште табу тема и срамота од тоа што ке кажат другите или е нешто што можеби во вакво време на живеење е потребно да се направи нормално нели доколку чуствуваме потреба за тоа?
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2010 во 21:18
не бе...нема се джеб за ово...нели затоа се приjателитезбунетостголема%20насмевка

Изменето од pagane - 26.Мај.2010 во 21:18
Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2010 во 21:45
нашите гледања...
немам установено некоја разлика помеѓу психолог и психијатар...
само знам дека психијатар беше оној шо ти дава апчиња...или грешам...
засега сам си ја лечам психата , ми севнало неколку пати да отидам да побарам помош , ама си го најдов сигурносното ќоше...
да зборам со пријателите , тешко , немам пријатели кои би ме разбрале , освен двајца со кои се гледам ретко...
кратки црти...Би сакал на следната олуја да посетам...психијатар или психолог?трепкање

Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2010 во 22:23
Originally posted by Џо Џо напиша:

нашите гледања...
немам установено некоја разлика помеѓу психолог и психијатар...
само знам дека психијатар беше оној шо ти дава апчиња...или грешам...
засега сам си ја лечам психата , ми севнало неколку пати да отидам да побарам помош , ама си го најдов сигурносното ќоше...
да зборам со пријателите , тешко , немам пријатели кои би ме разбрале , освен двајца со кои се гледам ретко...
кратки црти...Би сакал на следната олуја да посетам...психијатар или психолог?трепкање

значи кога доjдеш каj мене---имаш проблемчич
кога одеш каj психиатар---веке немаш ама никакви проблеми.плазење

Изменето од pagane - 26.Мај.2010 во 22:23
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2010 во 22:28

Ako prijatelite bea dovolni togash nemashe da postojat ovie struchni disciplini. Za zhal, stigmata od steknuvanje epitet "ludak" gi sprechuva lugjeto da najdat soodvetna struchna pomosh.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2010 во 22:30
Originally posted by pagane pagane напиша:

не бе...нема се джеб за ово...нели затоа се приjателитезбунетостголема%20насмевка

Prijatelite moze da te sakaat , da ti ljubomorat , da ne te sakaat ili da imaat razno razni chuvstva kon tebe t.e. da bidat pristrasni .
Psihijatarot ili psihologot za razlika od niv nema chuvstva kon tebe i sekoj sovet e nepristrasen....mnogu bitna rabota .

Prijatelite se za kafe muabet ili za nekoja druga druzba , barem za mene :))

[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2010 во 22:31
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

Prijatelite moze da te sakaat , da ti ljubomorat , da ne te sakaat ili da imaat razno razni chuvstva kon tebe t.e. da bidat pristrasni .
Psihijatarot ili psihologot za razlika od niv nema chuvstva kon tebe i sekoj sovet e nepristrasen....mnogu bitna rabota .

така и треба Зен...само ние сме Балкан Експрес.
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2010 во 22:57
Јас имам посетено психолог,се подобрив многу после еден разговор претрпував лоши луќе тој период и навеќе се одрази на училиштето......
Бев малечка но после тоа се е полесно.
Денес се се извитопери,не си ни сигурен дали ќе најдеш добар психолог или психијатар
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
EjLien Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Мај.2010
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EjLien Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2010 во 23:15
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

Баш така...пријателите ни се утеха во безброј ситуации но понекогаш ти треба да чуеш сосема поинакво гледиште на работите што можеби и повеке ке ти ги отвори очите и појасно ке согледаш што се случува.
А за тоа дека кај нас можеби и нема добри психотерапевти немам доволно информации за да потврдам ама све некако мислам дека тоа е точно
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,500 секунди.