|
Дали растат палми на Македонска почва? |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
IggyK
Група Регистриран: 07.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 58 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 26.Мај.2010 во 15:30 |
По темава споревме со еден другар кој вели дека нема палми кај нас. Јас имам видено 2 мали палми во Скопје во еден приватен двор. Сум чул дека постојат и на други места во републикава. Дали наете каде? |
|
Помогнете и` на македонската википедија!
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa ....i vo skopje imashe dve,..preklani,...za nova godina.............
...mozebi i mozat da vireat tuka ponekade,..ama , za neshto pomasovno,...ne mi se veruva. |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
IggyK
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сум чул дека има и по други градови во Македонија. Се прашувам каде ги има. |
|
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро си чул...еве палми во Струмица
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dve palmi imam videno vo dvor vo naselbata kade sto ziveam, vo Gj. Petrov, i bas zborev so sopstvenikot na kukjata.
Mozat da vireat, ama baraat mn. nega... Zimno vreme zadolzitelno treba da se pokrivaat so najloni za da ne zamrznat korenjata i stebloto... Letno vreme ne treba mn. da se polevaat dovolno e samo da se poprskaat po listovite ili da se sozdade vlaga okolu niv za da se dolovi tipicnata mediteranska klima so pogolema vlaznost... |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имам видено во Струмица и Ресен.
|
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i jas imam videno i kokosov orev hihihihi
|
|
IggyK
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прекрасно!
Фала многу на информацијата. Едвај чекам и јас да ги сликам. Изгледаат многу убаво. Инаку и јас живеам во Ѓ. Петров во Скопје и таму планирам да засадам исто така и авокадо и магнолија кои имаат шанса да никнат и кај нас ако се внимава зимоска. |
|
|
|
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За магнолија не е проблем,многу дворови низ Скопјево ја имаат,таа е доста распространета и вирее на нашата клима,ама авокадо.....хммм..... не сум баш сигурна дека ќе опстане.
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа во Веро ,нели? |
|
|
|
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imam i jas videno palmi kaj mene u naselba.A shto se odnesuva do avokado probav da nasadam i uspeshno beshe porasna, no mi go urochija.
|
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како ма го урочија?
Па што не викна бајачка? |
|
|
|
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Viknav ama vika kasno e chedo.Sadi si palmi od sega
|
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи препорака до IggyK,да не сади авокадо или да проба да го заштити навреме од урокливи очи.
|
|
|
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |