IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Преговори за името
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Преговори за името

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4142434445 184>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Статус: Офлајн
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Мај.2010 во 13:29
Originally posted by brza brza напиша:

<h2><span id="ContentContainer1_ctl01_labelTitle">Крајно
време е да се реши
името-порачува заменикот на Клинтон</span>
</h2>i epten e vo pravo toj ,...zamenik na klinton!да...samo nekoj ne saka ili ne moze da go razbere toa.изненадување

За некој ден ќе го разбереме сите.Тоа е гарант така.Така беше и со рамковниот договор, со Кумановскиот договор и со судбината на Милошевиќ ( однапред решена ) и.т.н.
Патриотите после ова ќе го решат проблемот - ако се сложат сите на казан прв го прифаќам тоа, но не со народни пари и привилегии да се к*рчат.Срамно под плаштот на патриотизмот да ги користите привилегиите од вовлекувањето на властите ма кои да се и кога и да биле.ДОЛУ ВЛАСТИТУТКИ!!!!!!!!

Изменето од marsovec - 14.Мај.2010 во 13:29
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2010 во 17:52
Цццц затоа јас никого не навредувам,,,и не давам навредливи изјави...не знаеш животот кај ќе те однесе и што ќе станеш..па после да те цитираатголема%20насмевка Каков ли ке му е ставот сегазбунетост

„Поранешна Отоманска Територија Грција“. Став на Британскиот премиер Дејвид Камерон во колумна на „Гардијан“

Кон врв
Polaris Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2007
Локација: Turkey
Поени: 1514
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2010 во 01:22
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Цццц затоа јас никого не навредувам,,,и не давам навредливи изјави...не знаеш животот кај ќе те однесе и што ќе станеш..па после да те цитираатголема%20насмевка Каков ли ке му е ставот сегазбунетост

„Поранешна Отоманска Територија Грција“. Став на Британскиот премиер Дејвид Камерон во колумна на „Гардијан“

Rabotata e sto poranesna Otomanska teritorija ne bese samo Grcija,,,tuku i cel balkanголема%20насмевка
Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2010 во 13:05
i bivshata nasha ne beshe samo taaзбунетост,...bivsha,...pa, ete , na kraj i i ostana samo toa ,...deka e bivsha!изненадување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
dras Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2007
Поени: 858
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2010 во 22:55
....преговорите за името не напредуваат!?.... „два чекори напред еден назад“......
дали во јуни Македонија пак ќе добие единица?.........и за крај дали ќе има дополнителна сесија за поправен испит,...........има ли некој во РМ да го предвиди ова,..... или!?.....
Кон врв
Maznik Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 03.Декември.2009
Поени: 72
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maznik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2010 во 23:48
Ako pogledneme nazad vo istorijata treba sovrseno jasna da ni bide idninata (Aristotel). Pa taka , NIKOJ i NITU EDNA VLAST VO POSLEDNIVE 1000 god. NE USPEAL DA GO OBEZLICHI I IZBRISHE OD KARTATA NA NARODI, MAKEDONSKIOT NAROD. VPROCEM PO TOA I SME UNIKATNI VO SVETOT SO OGLED NA NASHATA BROJNOST ( SEKOJA CHEST I ZA DRUGITE BALKANSKI NARODI ).
E, TOA NEMA DA IM USPEE (DA NE OBEZLICHAT I ,,IZBRISHAT,,)VO DENESHNO VREME, NITU NA EDNITE ODNADVOR NITU NA DRUGITE ODVNATRE.
Zatoa shto i da se sluchi toa (a nema) utredenta ke se organizira sobiranje potpisi za izmena na donesenata odluka i vo najmala raka i da nevazhat sobranite potpisi vo sudot za chovekovi prava vo Strazburg najmalku 400 000 lugje od Makedonija ke pobaraat zashtita na nivnite ,,malcinski,, i etnichki prava so shto celata ,,rabota,, bi se vratila na pochetok.
E, zaradi sevo ova celiot sluchaj so problemot shto Grcija go ima so nasheto ustavno ime, ednostavno e bessmislen i pravno neodrzhliv i PREGOVORITE VEDNASH TREBA DA SE PREKINAT i za takvata odluka imame odlichno alibi a toa e deka Grcite ja prekrshija vremenata spogodba od 1995 god.

BOG DA JA BLAGOSLOVI MAKEDONIJA I NEJZINITE ZHITELI

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Мај.2010 во 01:10
Originally posted by Maznik Maznik напиша:

Ako pogledneme nazad vo istorijata treba sovrseno jasna da ni bide idninata (Aristotel). Pa taka , NIKOJ i NITU EDNA VLAST VO POSLEDNIVE 1000 god. NE USPEAL DA GO OBEZLICHI I IZBRISHE OD KARTATA NA NARODI, MAKEDONSKIOT NAROD. VPROCEM PO TOA I SME UNIKATNI VO SVETOT SO OGLED NA NASHATA BROJNOST ( SEKOJA CHEST I ZA DRUGITE BALKANSKI NARODI ).
E, TOA NEMA DA IM USPEE (DA NE OBEZLICHAT I ,,IZBRISHAT,,)VO DENESHNO VREME, NITU NA EDNITE ODNADVOR NITU NA DRUGITE ODVNATRE.
Zatoa shto i da se sluchi toa (a nema) utredenta ke se organizira sobiranje potpisi za izmena na donesenata odluka i vo najmala raka i da nevazhat sobranite potpisi vo sudot za chovekovi prava vo Strazburg najmalku 400 000 lugje od Makedonija ke pobaraat zashtita na nivnite ,,malcinski,, i etnichki prava so shto celata ,,rabota,, bi se vratila na pochetok.
E, zaradi sevo ova celiot sluchaj so problemot shto Grcija go ima so nasheto ustavno ime, ednostavno e bessmislen i pravno neodrzhliv i PREGOVORITE VEDNASH TREBA DA SE PREKINAT i za takvata odluka imame odlichno alibi a toa e deka Grcite ja prekrshija vremenata spogodba od 1995 god.

.........веројатно го мислиш и го чувствуваш тоа што го зборуваш!.......но дали е тоа вистина така?........ако искреноста е вистинска!? ,.....треба да се запрашаш,.....кој тоа во Бук*решт за првпат кумуваше на поделбата на Македонија,.... кој при расцепот на СФРЈ ги оценуваше народите во Југославија и која оцена даде за единствените две републики од СФРЈ,......дури и денес го почитуваме Бадентер-овото правило во македонскиот парламент,......зошто мораше да се споредуваат,... и што остана од споредбата меѓу двете републики,.....кој ја фингираше војната во 2001г!?,...,и го наметна „Охридскиот Договор“......, и да не должам,....кој во 2008 пак во Бук*решт ни даде единица!?......можеш и да прочиташ по нешто од историјата секако од средниот и новиот век,.......не само да ја гледаме античката историја,....како и Сам велиш Македонија била и останала низ вековите,....но важи првилото,....„историјата ја пишува победникот“,....оној кој остане!?..........прашањето е: што очекуваат од Нас оние што ни ја кројат капата,....а тоа мислам дека не се грците!?... или се!?,...кој тоа да го зане ..... дали Ти мислиш дека го познаваш противникот против кој МИСЛИШ да се бориш за твоите ЧОВЕКОВИ ПРАВА во Стразбур!?....
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Мај.2010 во 12:18
значи , бадијала све кога сепак ќе биде онака како што мора да биде а поради тоа што нашата држава се обврза да го стори како предуслов за интегрирање во евро - атланските структури ......... како и да е , некој добро се “ омрси “ последниве години благодарејќи на квази патриотизмот враќајќи и уназадувајќи е земјата и народот ........ не
Кон врв
Maznik Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 03.Декември.2009
Поени: 72
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maznik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2010 во 02:09

Se slozhuvam deka istorijata sekogash ja pishuvaat pobednicite, NO SEKOGASH JA RASKAZHUVAAT UCHESNICITE !!!
Onoj shto istorijata ja uchi napamet, sekogash uchi od pobednikot, no onoj shto istorijata ja opejuva , e toj ja znae istorijata od uchesnikot.
Makedoncite sekogash ja peele svojata istorija iako sekogash bile na vistinskata strana (na stranata na pobednicite) za razlika od mnogute komshii koi niz istorijata skoro sekogash bile na pogreshnata (gubitnichkata) strana. Nemozhnosta da pishuvaat istorija, makedoncite ja zamenile so epski i narodni pesni.
Jas nemam potreba da ja povtoruvam veke nauchenata istorija na mojot narod opeana niz vekovi, i isto taka nemam potreba da se somnevam vo istata. Jas sum Makedonec i nishto poveke ili pomalku. Toa bile i moite predci koi za zhal davajki gi svoite zhivoti za nezavisna Makedonija, ne dozhiveeja istata i da ja dochekaat (poslednite dvajca pod mnogu nerazjasneti konspirativni okolnosti) no makedonskiot (mojot) narod gi opeal vo pesni.
Shto se odnesuva do ,,edinica vo Buk*resht,, TAKVO NESHTO NEMASHE. Makedonija dobi odlichni otcenki za ispolnuvanjeto na kriterijumite za priem vo NATO, no beshe sprechena preku ,,iznudeno,, veto, ili kako sakate narechete go, od Grcija.
Mnogumina bi sakale da ni ja ,,krojat,, kapata no toa mozhe da se sluchi samo ako nie dozvolime. No vreminjata se smenija. Makedonija poveke ne e toa shto beshe do 2001 i po potpishuvanjeto na ramkovniot dogovor. Sega vo ,,igra,, se i nekoi dechki koi togash bea mali teenageri. E tie razmisluvaat poinaku i nemaat drugi opcii sem Makedonija. Tie sakaat Evropski zhivot i standard; kvaliteten obrazoven system; rabota; socialni prava; slobodno dvizhenje; kvalitetno zdrastvo, i t.n. tuka vo Makedonija, a administrativnata pripadnost kon Evropskata Unija ne gi interesira.
Makedonija imala, ima i ke ima svoi megjunarodni poddrzhuvachi od 1893-4 god. pa do dendenes.
Fala mu na BOG, shto nekoi od nash*te podrzhuvachi (stranci) imaat pogolemo chustvo za Makedonija(da ne recham nacionalno poradi toa shto, po nacionalnost se drugo), za razlika od mnogu nashi javno eksponirani lichnosti - Makedonci (nekoi politichari; kulumnisti; analitichari; profesori; tv voditeli i.t.n.), a i da ne zboruvame za drzhavjanite na R. Makedonija od druga etnichka pripadnost - razlichna od Makedonskata.
Lichno poznavam barem 5-6 vlijatelni svetski diplomati (megju koi i civilni) na koi blago recheno Makedonija im e vo srcata. A kako drzhavi toa go pokazhaa poveke od 125, koi ne priznaa pod ustavnoto ime. Zatoa predlagam :
VEDNASH DA SE PREKINAT BILO KAKVI PREGOVORI SO R. GRCIJA PO PRASHANJETO ZA NASHETO USTAVNO IME PORADI PREKRSHUVANJETO NA VREMENATA SPOGODBA OD 1995 GOD OD STRANA NA R. GRCIJA.

Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2010 во 15:42
Originally posted by Maznik Maznik напиша:

VEDNASH DA SE PREKINAT BILO KAKVI PREGOVORI SO R. GRCIJA PO PRASHANJETO ZA NASHETO USTAVNO IME PORADI PREKRSHUVANJETO NA VREMENATA SPOGODBA OD 1995 GOD OD STRANA NA R. GRCIJA.

Пусти сни...

Кого залажуваме, нека смее да излезе и да го каже тоа нашиов ни голем маж (хехе, маж) , лопатарот, ќе му прави друштво на сопартиецот му (Б.Т. бог да го прости) .

Изменето од Ateist - 19.Мај.2010 во 15:43
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2010 во 02:19
< ="Content-" content="text/; charset=utf-8">< name="ProgId" content="Word.">< name="Generator" content="Microsoft Word 11">< name="Originator" content="Microsoft Word 11"><>

..... NO SEKOGASH JA RASKAZHUVAAT UCHESNICITE !!!”....за жал не познавам денес ниту во Македонија ниту во светот некој современик на Александар !? да ни опее некоја епска песна!?....  da ni ja ,,krojat,, kapata .........samo ako nie dozvolime“.....дали чувствуваш или мислиш дека не ни ја кројат капата,......за жал изгледа ни ја кројат капата и советниците однадвор и советуваните од внатре,......се однесува  за капата на обичните македонски граѓани,... Sega vo ,,igra,, se i nekoi dechki koi togash bea mali teenageri“.....тинејџерите не се воопшто криви што се од времето на силиконските чипови,....но би требало да излезат од игрите од компјутерскиот виртуелен свет затоа што касата од буџетот на „опцијата Македонија“ е веќе празна, имиџот за кредито способна држава изгледа прсна како меур од сапуница,....но можеби со некој ребаланс може да се спаси работата да тинејџерите „не банкротираат“ заедно со веќе банкротираните граѓани,.... Tie sakaat Evropski zhivot i standard“.....тоа веќе за жал ни некои држави од ЕУ неможат да си го дозволат,...на пр. јужниот сосед!?....исто и председавачот со ЕУ можеби тргнал во лош правец!?... „kvaliteten obrazoven system“.....хм....професорите пред неколку дена добија единица со плус,....ниту информатичката преродба, ниту „бесплатните учебници“, кои не стигнаа во оваа учебна година нема образовниот систем да го подобрат,....освен што ќе се продуцираат безброј многу „не квалитетни“ дипломи за кои за жал во Македонија неможе да се обезбеди работа!?... „socialni prava“....како на пр за социјалците на кои им ја исплаќаат ионака малата социјална помош со неколку месечно задоцнување,...стечајците тие немаат социјални потреби,.... старите и лицата со потреба за куќна нега.... кои комисиите ги посетуваат кога ќе отидат од другата страна!?..., „slobodno dvizhenje;“..... се плашам дека во последниве три години тешко беше да се патува и низ Македонија,...а сега со биометриските пасоши и лични карти не може "слободно" да се движиш ниту во родниот град... бидејки истите ниту по пет до шест месеци неможеш да ги добиеш од МВР....а без патна исправа не може во ЕУ!?...

..... да не преминеме во критизерска опција,....... ако силиконските тинејџери помалку мислат на својот џеп и благосостојба,.... и ако се осврнат околу себе можеби ќе забележат и по некои постари дечки кои нудат некакви реални и остварливи решенија
за успорување на пропаста наречена банкрот на системот,.....

.....но темата беше за ИМЕТО,...а договор за име веројатно ќе нема до завршување на летните одмори,....така да јунската единица ќе ја решаваме на поравен во есен,....хм ако не не избркаат од Европското училиште!?....

......нека е благословена Македонија а нејзините граѓани господ нека ги чува од силиконските тинејџери.....

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2010 во 03:26
dras  што си направил: ем цел пост е офтопик ем оди па разбери кое од кого е кажано?!

Изменето од Анастеа - 21.Мај.2010 во 03:27
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2010 во 13:31
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

dras  што си направил: ем цел пост е офтопик ем оди па разбери кое од кого е кажано?!

....хм... можеби за околината малку неразбирливо, ....но Мазник можеби ќе го свати одговорот,.....хм...конфузно но мислам дека е доста точно,.....за името секако се однесува последниот дел од пасусот,...
Кон врв
computer Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Патриот

Регистриран: 25.Март.2010
Поени: 504
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај computer Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2010 во 19:53
Според мене подобро да не влеземе во нато и еу, но да си останеме Македонија, Македонци, Македонско! Само тоа прифаќаме!

А грците можат слободно да одат во 300 ...
gayreece - банкротирана држава! голема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4142434445 184>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.