|
Руски јазик |
Внеси реплика | страница <1 89101112 13> |
Автор | ||||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
а, да...и тоа за францускиот......оти бе?
вуле ву дансе вуле ву куше...и тоа е тоа... |
||||
zverka_
Сениор Регистриран: 11.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
И јас да дополнам темата со нешто од великиот Пушкин
АНЧАР
В пустыне чахлой и скупой, На почве, зноем раскаленной, Анчар, как грозный часовой, Стоит — один во всей вселенной. Природа жаждущих степей Его в день гнева породила И зелень мертвую ветвей И корни ядом напоила. Яд каплет сквозь его кору, К полудню растопясь от зною, И застывает ввечеру Густой прозрачною смолою. К нему и птица не летит И тигр нейдет — лишь вихорь черный На древо смерти набежит И мчится прочь, уже тлетворный. И если туча оросит, Блуждая, лист его дремучий, С его ветвей, уж ядовит, Стекает дождь в песок горючий. Но человека человек Послал к анчару властным взглядом: И тот послушно в путь потек И к утру возвратился с ядом. Принес он смертную смолу Да ветвь с увядшими листами, И пот по бледному челу Струился хладными ручьями; Принес — и ослабел и лег Под сводом шалаша на лыки, И умер бедный раб у ног Непобедимого владыки. А князь тем ядом напитал Свои послушливые стрелы И с ними гибель разослал К соседам в чуждые пределы. |
||||
zverka_
Сениор Регистриран: 11.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
emile
|
||||
Maja994
Нов член Регистриран: 01.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Дали некој знае која е разликата меѓу руските зборови "лишь" и "только"? Во речник пишува дека и двата збора значат "само", но мора да постои некоја разлика, бидејќи сепак се два различни збора, нели?? Ако некој знае, ве молам да ми кажете. Многу ми е треба во моментов бидејќи го учам рускиот јазик. Поздрав
|
||||
E...
Нов член Регистриран: 19.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Фала на сите кои дадовте мислење за рускиот јазик и без разлика кој што мисли, дали е или не е перспективен во нашата мала државичка јас веќе стигнав трета година на руски јазик и книжевност
позз! |
||||
Все невозможное – возможно, знаю точно!
|
||||
zanes35
Нов член Регистриран: 31.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
I jas go ucev ruskiot jazik z interesen mozebi i e ama za perspektiven ne mi se veruva.
|
||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А кој ти е втор јазик? или искључитељњаја само руски учиш? Изменето од Majkl - 01.Септември.2010 во 23:18 |
||||
E...
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
македонски ми е втор заради немање поголем избор |
||||
|
||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
E...
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
германски |
||||
|
||||
Maja994
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Јас мислам дека рускиот јазик е еден од најинтересните (ако не и најинтересен јасик во светот). Имам огромна желба да го научам, бидејќки многу ја сакам Русија и се што е поврзано со неа: руски јазик, руска култура, руска музика итн. Дали рускиот јазик е перспективен или не, тоа и не ми е толку важно. Единствено нешто што ми е важно е дека најголема желба во животот ми е да го научам, и дефинитивно наредната година ќе се запишам на факултет за руски јазик и книжевност, баш како тебе E...
Btw, Е..., ако не се лажам, твојот потпис (Все невозможное – возможно, знаю точно!), е дел од една песна на Дима Билан, нели? Мислам дека се викаше Невозможное возможно |
||||
Maja994
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Еве го текстот на песмата Невозможное возможно од Дима Билан:
Я знаю точно - Невозможное возможно, Сойти с ума, Влюбиться так неосторожно. Найти тебя, Не отпускать ни днём ни ночью, Всё невозможное возможно - Знаю точно. А где тебя искать, Прошу, ты мне ответь. В какие города Мне за тобой лететь. Я готов на край земли, Я всё должен объяснить, Пойми, что без тебя Я не умею жить. Я знаю точно - Невозможное возможно, Сойти с ума, Влюбиться так неосторожно. Найти тебя, Не отпускать ни днём ни ночью, Всё невозможное возможно - Знаю точно. На на на на на Ага ага На на на на на Ага ага Всё готов делить С тобой я пополам, Ты только мне поверь, Я сделал выбор сам. Дай же мне последний шанс, Я всё должен объяснить, Пойми, что без тебя Я не умею жить. Я знаю точно - Невозможное возможно, Сойти с ума, Влюбиться так неосторожно. Найти тебя, Не отпускать ни днём ни ночью, Всё невозможное возможно - Знаю точно. На на на на на Ага ага На на на на на Ага ага Я знаю точно - Невозможное возможно, Сойти с ума, Влюбиться так неосторожно. Найти тебя, Не отпускать ни днём ни ночью, Всё невозможное возможно - Знаю точно. На на на на на Ага ага На на на на на Ага ага Песната е одлична Ја обожавам Еден од најголемите хитови на Дима Реализирана е во 2006 год. но сепак се уште е голем хит во Русија и бившиот Советски Сојуз |
||||
russia
Сениор Регистриран: 22.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 120 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ајде малку активација на темава!!!
|
||||
Внеси реплика | страница <1 89101112 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |