|
Македонска народна музика-By mariovec |
Внеси реплика | страница <1 3536373839 58> |
Автор | |
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 310 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Малку сум зафатен деновиве....Се нема доволно време....Ке ти ја поставам вечер Баклава Поздрав |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Повели нинџа,извонредниот албум на Баклава
Малку информации за Баклава Албумот „Калемар“ е снимен во јуни 2008 година во студиото „Кларион“ во Скопје, во продукција на членовите на групата, а како извршен продуцент е потпишан Оливер Белопета. Групата „Баклава“ постои од 2003 година, а првиот концерт го одржаа во 2005 година во киното „Фросина“, по излегувањето на првиот запис „Баклава“. Неодамна снимија и документарец, кој беше најава за концертот што го одржаа во Универзалната сала, а во кој се раскажува зошто токму „баклавата“ ја одбраа како совршена форма што најчесто се сретнува во македонските ракотворби, од носиите до килимите. 01. Tvoite Ochi (Traditional) 02. Zmej Gorjanin 03. Glas 04. Den 05. Dusha 06. Pileto 07. Oblache 08. Psalm 09. Chekor 10. Sevda 11. Javore (Traditional) 12. Zvezda 13. Izvor 14. Oj Devojche (Traditional) [bonus track] http://rapidshare.com/files/162511622/Baklava-Kalemar.rar Поздрав |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога веќе сум овде,,еве уште нешто старо
V.Ilieva i A.Sarievski - A bre makedonce kade li ke odis.mp3 V.Ilieva i A.Sarievski - Ogin gori vo seloto.mp3 V.Ilieva i A.Sarievski - Pokaraj si Dimitrija.mp3 V.Ilieva i A.Sarievski - Snosti si mila mamo otidov.mp3 http://rapidshare.com/files/386237391/Duet_Sarievski_Ilieva-Upload_by_mariovec.rar Поздрав на сите што ќе навратат |
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фала другар...
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
Небојша
Група Регистриран: 04.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 50 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Одамна ја немам слушнато една стара песна која оди вака (отприлика):
Прошета се мома низ нова градина китка да набрере, китка да мирисне ми ја уапала една лута змија, ем ја уапала, ем ја завиткала... Ако некој ја има оваа песна го молам да ја постави на форумов. Поздрав |
|
Небојша
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога сум веќе тука еве нешто за љубителите
на нашата убава изворна музика: http://rapidshare.com/files/386485344/Vaska_originalni_ploci.rar Голем поздрав |
|
vedes
Сениор Регистриран: 26.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕБОJША,
ПОВЕЛИ БАРАНАТА ПЕСНА ПОЗДРАВ http://rapidshare.com/files/386529972/Vasil_Vulkanov_i_Zoica_Lazova-Proseta_se_moma.mp3.html Фала за плочата на ВаскаИзменето од vedes - 12.Мај.2010 во 19:59 |
|
Низ цела Македониjа песна се пее, оро се вие...
|
|
Небојша
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фала ти, Ведес
|
|
vedes
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Muntasho,
Vidi go prvo forumot i sto e postaveno... Stojka Germanova i ovoj album e na 34 strana... Pozdrav do tebe i site forumci Изменето од vedes - 12.Мај.2010 во 21:59 |
|
|
|
Небојша
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мунташо, и јас можам да го извадам крцкањето од плочите, ама тоа не е тоа.
Мене ми се поубави оригинални, без разлика колку крцкаат и шумат. Еве ти пример, па ти споредувај. http://rapidshare.com/files/386818092/Daj_mi_ja_babo_tvojata_Rada.mp3 Поздрав |
|
vedes
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve 30 pesni del od moja kolekcija so narodna muzika od Egejska Makedonija
01. Abre, baj Postole 02. Cupce od onaka 03. Cupi Kosturcanki 04. Da ti pukne najmiloto 05. Dimitrija more 06. Dojde vreme, Jano 07. Ej baj Nikolo (Snosti otideh) 08. Ela Liko 09. Elka mole Boga 10. Izlegov da se prosetam 11. Jano Janovice 12. Ka mi izpadnala moma Katerina 13. Ka se zaljubile 14. Kaj majka na gosti 15. Velikinata 16. Ko ke ti dojde... 17. Leveno Mome 18. Majka ti Tinke 19. Ne sedi Dzemo 20. Neli storivme Cveto... 21. Oj ti Velo 22. Pominuvam zaminuvam 23. Se svalila Mita 24. Snosti mi dojde 25. Stani Milkano 26. Stojno le mori 27. Todorkinata 28. Turi majko turi 29. Tvojte oci Leno 30. Vrba izniknala http://rapidshare.com/files/386839390/Pesni_od_Egejska_Makedonija.rar.html Изменето од vedes - 13.Мај.2010 во 15:13 |
|
|
|
vedes
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali nekoj znae nesto za vokalna grupa GERGEV ?
Videl sum ja samo vo eden album NARODNI PESNI OD EGEJSKA MAKEDONIJA i pesnata KE POMINE TANO Ama go nemam nitu albumot nitu pesnata... |
|
|
|
ljupcebgd
Група Регистриран: 16.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Adam Good - Dances of Macedonia and the Balkans Adam Good - tambura, kaval Matt Moran - tupan, dumbek Jerry Kisslinger - tupan Timothy Quigley - dumbek, def Jeff Fine - kaval Jodi Hewat - vocals Ramy al Aasar - dumbek Adam Good - Baba Djurdja Adam Good - Baj Georgi cocek Adam Good - Berance Adam Good - Eleven eight Adam Good - Idi da go sakas mamo Adam Good - Kopanica Adam Good - Malesevsko DOWNLOAD Part.1 Adam Good - Maskoto Adam Good - Oro Tale Ognenovski Adam Good - Pajdusko Adam Good - Rajkos Adam Good - Rucenica Adam Good - Sandansko Adam Good - Topansko Adam Good - Velesko DOWNLOAD Part.2 Pozdrav |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Неколку песни од извонредниот мал оркестар на радио Скопје кој што веќе долго време не постои...снимкиве се вистинска реткост,уживајте малку во минатото....
Dragica Nikolova- Teknuva Li Ti Ludo.mp3 Mali Orkestar Radio Skopje- Brzo Makedonsko Oro.mp3 Nada Makelarska I Grozdanka Danilova- Uci Me Mila Mamo Karaj Me.mp3 Olga Sican- Ajde Da Li Znaes.mp3 Vaska Ilieva- More Maksim Ima Losa Zena.mp3 Velko Trpcevski- Snosti Dojdov.mp3 Vera Filipova I Dragica Nikolova- Da Mi Kupis Dervis Bajram.mp3 http://rapidshare.com/files/388151195/Mal_orkestar_na_radio_Skopje-Upload_by_mariovec.rar Поздрав на сите |
|
Внеси реплика | страница <1 3536373839 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |