![]() |
|
Ароганција |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 910111213 15> |
Автор | ||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
арогантен* --(лат arrogans) 1. надуен, надмен, горделив, вообразен, 2. безобразен, дрзок ; Treba da se pravi razlika pomegju samopocit i arogancija. Odredena mera na samopocit e dobra duri i neophodna, no arogancijata e neopravdano visoko mislenje za sebe i omalovazuvanje na drugite. Od arogantnite lugje drzete se podaleku ... i gledajte od strana kako pagjaat. |
||
![]() |
||
eptendosadno1 ![]() Сениор ![]() ![]() ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
|
Една од целите на арогантноста , арогантното однесување е да се заштити од помалку вредните , безначајните , завидливите , кукавиците и “ високо моралните персони “ ![]() |
||
![]() |
||
connected ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
|
а што прави арогантниот да се заштити од „таквите“?
|
||
![]() |
||
eptendosadno1 ![]() Сениор ![]() ![]() ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
|
Влегува во улога “Арогантен “ , и во неврзан разговор му ја објаснува ситуацијата на “ таквите “ . ![]() |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
brate moj prijatelski granicata negju samodoverba , samopocita i arogancijata ne e tolku striktna vidliva o odredena |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
connected ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
|
а како се влегува во улога „Арогантен“? |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
za da bide vistinski aroganten .. mora da ima odredeni intelektualni , umetnicki, filozovski ili fizicki predispozicii inaku kje bide obicen gluperda
vo istorijata ne retko golemi umovi, umetnici , sportisti se arogantni ama nivnite vestini im go dozvoluvaat toa zarem Husein Bolt ne smee da e aroganten prema drugite,, da toa ne e dobro, no nikako ne moze da se ospori toa deka e nad site isto vazese i za nikola tesla vo amerika postoi prava arogancija i lazna arogancija Изменето од anakin - 12.Мај.2010 во 23:12 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
|
понекогаш е поарно ништо да не знаеш, за среќа не познавам многу арогантни луѓе и немам потреба да се замарам за нив
![]() |
||
![]() |
||
|
nikogas ne e poarno nisto da ne znaes poarno druzi se so vistinski arogantni lugje , zad koi delata stojat nego so nesposobni individua Изменето од anakin - 12.Мај.2010 во 23:20 |
||
|
||
![]() |
||
|
зарем арогантните се родиле такви?
не треба така да мислиш, секој заслужува шанса. а и секој во својата средина,нели? некои луѓе и работи не одат заедно Изменето од connected - 12.Мај.2010 во 23:37 |
||
![]() |
||
|
ne moze sekoj da bide aroganten
![]() eeeeeeeeee treba golem minat trud ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
па и јас тоа викам, арогантните со арогантните, секој со своите ![]() |
||
![]() |
||
|
A NE golemite ne se trpat eden so drug ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
тоа изгледа од многу ароганција, па мораат да најдат „други“ за да ги трпат?
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 910111213 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |