IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Ароганција
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ароганција

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 15>
Автор
Порака
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2010 во 14:02
I pak ke recam...lugeto imaat problem so zborovite i nivnoto poimanje

Arogancija za eden,simbol za lider za drug,stravopocit za tret....zarem ne e isto?среќа
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2010 во 14:05
Originally posted by eptendosadno1 eptendosadno1 напиша:

Хипокризија е да ја прогласиш Мајка Тереза за “ голема “ со такви квалификации за Наполеон , сепка .

Инаку , ќе повторам , не е проблем :

Arogancijata ne odbira mesto , drushtvo , situacija , opshtestven sloj , taa ednostavno se pojavuva koga za toa ke se sozdadat uslovi . I istata ne postoi sama za sebe tuku za zaednicata , okolinata , bez "stado" arogancijata nema da se pojavi .

ма каква хипокризија
значи ако речам не ја почитувам ароганцијата, тоа мора да е лицемерно?????
не е секогаш само негативното реално!!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2010 во 14:07
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

I pak ke recam...lugeto imaat problem so zborovite i nivnoto poimanje

Arogancija za eden,simbol za lider za drug,stravopocit za tret....zarem ne e isto?среќа

не е
ароганција и стравопочит, може, сепак не неопходно да имаат корелација
симбол за лидер - не!

Лидерот не мора да е арогантен
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2010 во 14:10
Aj da ne izigruvam nekoj pametnjakovic,sto ne sum niti blizu,no  nikako nikoj da vlezeme vo sustinata na samiot poim.Site trgnuvame od nasite proekcii za odreden poim,i ne gledam nikakva poenta vo takvo debatiranje...

Koja e sustinata na samata percepcija(ete arogancijata)?

Sekoj so svoeto mesto pod sonceto,po hierarhiskata skala na prirodata od koja taka silno sakame da se otrgneme.намигнување

Изменето од Joshua_Tree - 12.Мај.2010 во 14:11
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2010 во 14:11
ај не изигрувај големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2010 во 14:12
Liderot vo tvoite oci,e diktator vo tugjite....aman sto se vrtis i ti vo definicijataсреќа

Kade e sustinata?

Кон врв
Cheeky Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Мај.2010
Поени: 12
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Cheeky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2010 во 14:18
Како може, на толку милијарди различни луѓе, со различни размислувања и перцепции, ние (или било кој друг) да даде ТОЧНА дефиниција за ароганција?
Секој со своите сфаќања, нема логика од докажување кој е во право или не, затоа и ги изнесуваме своите ставови на форумов Или не треба?
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2010 во 16:31
Postoi definicija za arogancija bidejki lugjeto odamna se dogovorile shto oznachuvaa toj termin, no tochno e deka milijardi lugje verojatno ne se zapoznaeni so nego, pa zatoa go pretpostavuvaat negovoto znachenje.

Denes e barem lesno da se progugla na internet zborot "Arrogance" i da se pobara negova definicija.

A toa, dali nekoj smeta oti arogancijata e doblest ili kvalitet koj treba da se neguva e sosem druga rabota. Za toa mozhe da se diskutira.

Изменето од Messenger - 12.Мај.2010 во 16:49
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2010 во 17:30
Kako samo mozes da ja vodis svojata dusa po definiciii,Mesi?
Sto se dogovorile lugeto?
Itar Pejo gi nagovoril Mariovcite da skokaat od srtot po pamukot....ke odis i ti?

Te molam objasni mi sto znaci dogovorot za tebe....i nemoj definicii molim te

Изменето од Joshua_Tree - 12.Мај.2010 во 17:31
Кон врв
eptendosadno1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Регистриран: 30.Март.2010
Поени: 1149
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2010 во 18:09
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

ама главната поента е дали силата, позицијата, парите, што знам што.....му даваат право на тој човек да се однесува арогантно?дали ние треба да заклучиме, - да, тој е богат, и во ред е да биде арогантен?Ако ми е шеф и сака да биде арогантен, јас од немајкаде ќе се потчинам на неговото однесување.Ама помалку ќе го почитувам заради тоа. Помалку!!!! Не повеќе!!!!Ако си поставен таму високо, а сепак си арогантен, значи имаш проблем, внатрешен конфликт, несигурност, што знам што... ама не си совршен, штом ја викаш на помош ароганцијата, не си доволно моќен!!!

Темата е :

Што е ароганцијата според вас?
Што ги тера луѓето да бидат арогантни?
Дали имаат некаква корист од тоа или?
Како се справувате со арогантни луѓе?
Каков е вашиот однос спрема нив?

Мислев дека темата е “ ароганцијата “ а не моите морални или било какви погледи на светот.

Јас се обидувам да ја објаснам а не да ја осудам .
Инаку реков ,не сме “егал“ општество , и еленот предодреден од еволуцијата не ѓи носи бадјала најубави рогови .
Кон врв
lotus flower Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Септември.2008
Поени: 6937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lotus flower Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2010 во 18:44

Aroganicijata e nesto sto sekoj treba da ja ima,a ako ja nema da ja nauci.

~Live the life you love, love the life you live~
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2010 во 19:07
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

Kako samo mozes da ja vodis svojata dusa po definiciii,Mesi?Sto se dogovorile lugeto?Itar Pejo gi nagovoril Mariovcite da skokaat od srtot po pamukot....ke odis i ti?Te molam objasni mi sto znaci dogovorot za tebe....i nemoj definicii molim te

Mojata replika beshe upatena kon Cheeky:

Originally posted by Cheeky Cheeky напиша:

Како може, на толку милијарди различни луѓе, со различни размислувања и перцепции, ние (или било кој друг) да даде ТОЧНА дефиниција за ароганција?
Секој со своите сфаќања, нема логика од докажување кој е во право или не, затоа и ги изнесуваме своите ставови на форумов Или не треба?

Taa smeta deka nema definicija za arogancija. Rabotata e shto ima i tochno se znae shto e arogancija. Druga rabota e dali nekoj smeta oti arogancijata e doblest i spored toa deka treba da se neguva kako karakterna osobina.

Patem, jas ne zhiveam po definicii , no gledam deka ponekogash nemame zaednichki dogovor okolu upotrebuvanata terminologija.

I "dogovor" znachi tokmu toa - da dojdeme do zaednichki osnovni temeli vrz koi kje mozheme da gradime bilo shto, imajki tochen uvid vo nash*te stavovite. Vo sluchajot so nashiov forum, ako nie ne se dogovorime za shto kje zboruvame, koj termin kakvo znachenje kje ima vo nash*te diskusii i koj shto tochno misli vo svoite postovi, togash nikogash nema da imame osmislena i plodotvorna diskusija... kako shto vprochem chesto pati ni se sluchuva. A dokolku si zabelezhal, dogovorot pochnuva ushte od momentot koga se zachlenuvame na ovoj forum - treba da se slozhime okolu nekoi pravila i propisi.

Zaednicata i opshetstvoto ne se nishto drugo tuku zaednichki formacii na edinki vtemeleni na megjusebni dogovori. Ako ne postojat dogovorite, sekoe zdruzhuvanje kje se zavrshi kako onoa so gradenjeto na Vavilonskata kula.

P.S. Govoram za dogovor, a ne za nagovor.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2010 во 19:36
Mislam deka imam pravo da repliciram.Bi sakal da mi odgovoris na prasanjata....

Aj definiraj mi ja arogancijata kako dogovor?

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Мај.2010 во 20:12
Joshua_Tree, ne govoram za arogancija kako dogovor, tuku dogovor za znachenjeto na terminot arogancija. A kako lugjeto se dogovorile da ja definiraat arogancijata mozhesh da najdesh po rechnicite vo pechatena ili elektronska forma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 15>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.