|
Ароганција |
Внеси реплика | страница <1 89101112 15> |
Автор | ||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I pak ke recam...lugeto imaat problem so zborovite i nivnoto poimanje
Arogancija za eden,simbol za lider za drug,stravopocit za tret....zarem ne e isto? |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ма каква хипокризија значи ако речам не ја почитувам ароганцијата, тоа мора да е лицемерно????? не е секогаш само негативното реално!!! |
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не е ароганција и стравопочит, може, сепак не неопходно да имаат корелација симбол за лидер - не! Лидерот не мора да е арогантен |
||
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aj da ne izigruvam nekoj pametnjakovic,sto ne sum niti blizu,no nikako nikoj da vlezeme vo sustinata na samiot poim.Site trgnuvame od nasite proekcii za odreden poim,i ne gledam nikakva poenta vo takvo debatiranje...
Koja e sustinata na samata percepcija(ete arogancijata)? Sekoj so svoeto mesto pod sonceto,po hierarhiskata skala na prirodata od koja taka silno sakame da se otrgneme. Изменето од Joshua_Tree - 12.Мај.2010 во 14:11 |
||
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ај не изигрувај
|
||
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Liderot vo tvoite oci,e diktator vo tugjite....aman sto se vrtis i ti vo definicijata
Kade e sustinata? |
||
||
Cheeky
Нов член Регистриран: 12.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како може, на толку милијарди различни луѓе, со различни размислувања и перцепции, ние (или било кој друг) да даде ТОЧНА дефиниција за ароганција?
Секој со своите сфаќања, нема логика од докажување кој е во право или не, затоа и ги изнесуваме своите ставови на форумов Или не треба? |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Postoi definicija za arogancija bidejki lugjeto odamna se dogovorile shto oznachuvaa toj termin, no tochno e deka milijardi lugje verojatno ne se zapoznaeni so nego, pa zatoa go pretpostavuvaat negovoto znachenje.
Denes e barem lesno da se progugla na internet zborot "Arrogance" i da se pobara negova definicija. A toa, dali nekoj smeta oti arogancijata e doblest ili kvalitet koj treba da se neguva e sosem druga rabota. Za toa mozhe da se diskutira. Изменето од Messenger - 12.Мај.2010 во 16:49 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kako samo mozes da ja vodis svojata dusa po definiciii,Mesi?
Sto se dogovorile lugeto? Itar Pejo gi nagovoril Mariovcite da skokaat od srtot po pamukot....ke odis i ti? Te molam objasni mi sto znaci dogovorot za tebe....i nemoj definicii molim te Изменето од Joshua_Tree - 12.Мај.2010 во 17:31 |
||
||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Темата е : Што е ароганцијата според вас? Што ги тера луѓето да бидат арогантни? Дали имаат некаква корист од тоа или? Како се справувате со арогантни луѓе? Каков е вашиот однос спрема нив? Мислев дека темата е “ ароганцијата “ а не моите морални или било какви погледи на светот. Јас се обидувам да ја објаснам а не да ја осудам . Инаку реков ,не сме “егал“ општество , и еленот предодреден од еволуцијата не ѓи носи бадјала најубави рогови . |
||
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aroganicijata e nesto sto sekoj treba da ja ima,a ako ja nema da ja nauci. |
||
~Live the life you love, love the life you live~
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mojata replika beshe upatena kon Cheeky:
Taa smeta deka nema definicija za arogancija. Rabotata e shto ima i tochno se znae shto e arogancija. Druga rabota e dali nekoj smeta oti arogancijata e doblest i spored toa deka treba da se neguva kako karakterna osobina. Patem, jas ne zhiveam po definicii , no gledam deka ponekogash nemame zaednichki dogovor okolu upotrebuvanata terminologija. I "dogovor" znachi tokmu toa - da dojdeme do zaednichki osnovni temeli vrz koi kje mozheme da gradime bilo shto, imajki tochen uvid vo nash*te stavovite. Vo sluchajot so nashiov forum, ako nie ne se dogovorime za shto kje zboruvame, koj termin kakvo znachenje kje ima vo nash*te diskusii i koj shto tochno misli vo svoite postovi, togash nikogash nema da imame osmislena i plodotvorna diskusija... kako shto vprochem chesto pati ni se sluchuva. A dokolku si zabelezhal, dogovorot pochnuva ushte od momentot koga se zachlenuvame na ovoj forum - treba da se slozhime okolu nekoi pravila i propisi. Zaednicata i opshetstvoto ne se nishto drugo tuku zaednichki formacii na edinki vtemeleni na megjusebni dogovori. Ako ne postojat dogovorite, sekoe zdruzhuvanje kje se zavrshi kako onoa so gradenjeto na Vavilonskata kula. P.S. Govoram za dogovor, a ne za nagovor. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mislam deka imam pravo da repliciram.Bi sakal da mi odgovoris na prasanjata....
Aj definiraj mi ja arogancijata kako dogovor? |
||
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Joshua_Tree, ne govoram za arogancija kako dogovor, tuku dogovor za znachenjeto na terminot arogancija. A kako lugjeto se dogovorile da ja definiraat arogancijata mozhesh da najdesh po rechnicite vo pechatena ili elektronska forma.
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 89101112 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |