|
Ароганција |
Внеси реплика | страница <1 7891011 15> |
Автор | |||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
O.K. Се согласувам , ни еден британски крал , франциску Луј или било кој поглавица на некое индијанско племе од минатото не би можело да те тангира , односно да ја ДОЖИВЕЕШ нивната арогантност . Јас сепак мислам дека добро ја објаснив појавата “ аргоганција “ , кој разбрал , разбрал , кој не ... П.С. Епитетот “Голем “ е средство за манипулација со широките народни маси , недостаток на визија и сл. Некои пак тврдат дека најголем успех е да се остане човек , и покрај се . Ова е ароганција : “ ама бил и мало здепасто искомплексирано и несреќно човече и мене неговата ароганција не ме тангира. “ Изменето од eptendosadno1 - 12.Мај.2010 во 13:25 |
|||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vo hierarhijata na coveckite vrednosti nikade ja nema arogancijata....
Taa e samo percepcija(da ne recam frustracija) na pomalku vrednite,sto i ne znaci deka e nekoja konkretna promena za koja bi diskutirale Arogantniot ne bi bil aroganten ako ne go primetat,obicniot ne bi bil obicen ako toj do nego ne go primil kako takov.So simple... |
|||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ок, ама тука се разидуваме јас тврдам дека не е ароганцијата таа што те тера да ги почитуваш |
|||
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Bas taa te tera da go pocituvas....zasto si podolu vo skaliloto na vrednosti.Nekoj ke go okarakterizira kako arogancija,nekoj kako pozicija na mok a nekoj kako necustvitelnost....no toa e toa. BMW vozi na otvoren pat 200 na sat.....fico ne moze...i toa e toa |
|||
|||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
знаев дека за ова ќе се фатиш Наполеон го дадов како пример, оти релативно ја познаваме и перцепираме на некој универзален начин неговата личност. Впрочем, чија слика ТИ пастира пред две-три страни како визуелен пример за ароганција? примери за арогантни ликови од моето секојдневие можам да ти дадам еден куп, ама ти не ги познаваш. мојот однос кон нивната арогантност е подеднакво.... хммм... нетангирачки п.с. ова----> ,,кој разбрал , разбрал , кој не ... ,, звучи арогантно, затоа што се наметнуваш над другите, како некој даскал кој треба нас да не учи. А всушност е по малку и вака смешно -------> затоа што во превод значи повлекување |
|||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
BMW на автопат може да вози сељак со неиздуван нос и од радио да му рска Драгана Миркович, ама сепак ќе биде под мојата скала на вредност јел да? |
|||
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ja spomenav masinata kako sinonim za mok....a ne soferot koj ja vozi
Zosto imam vpecatok deka tuka e debatiranjeto vo definiranje na zborot? Zarem e bitno kako ke ja narecete.... MOKTA VO OCITE NA NEMOKNITE STVARA PREZIR I ZAVIST,STO REZULTIRA SO ODREDENA DEFINICIJA |
|||
|||
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
HIERARHIJATA KAKO VO CELIOT ZIVOTINSKI SVET,TAKA I VO NASIOT SI OSTANUVA EDNA I NEPROMENETA
Изменето од Joshua_Tree - 12.Мај.2010 во 13:54 |
|||
|||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хипокризија е да ја прогласиш Мајка Тереза за “ голема “ со такви квалификации за Наполеон , сепка .
Инаку , ќе повторам , не е проблем : Arogancijata ne odbira mesto , drushtvo , situacija , opshtestven sloj , taa ednostavno se pojavuva koga za toa ke se sozdadat uslovi . I istata ne postoi sama za sebe tuku za zaednicata , okolinata , bez "stado" arogancijata nema da se pojavi . и чинам дека ароганцијата била претпознатлив декор во општеството во кое “ творел “ Наполеон . Јас го дадов само како еден пример , инаку можев да ви дадат и за “ богот на сонцето “ , но не бев сигурен дека ќе го разберете тој висок и строен маж : |
|||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ама главната поента е дали силата, позицијата, парите, што знам што.....
му даваат право на тој човек да се однесува арогантно? дали ние треба да заклучиме, - да, тој е богат, и во ред е да биде арогантен? Ако ми е шеф и сака да биде арогантен, јас од немајкаде ќе се потчинам на неговото однесување. Ама помалку ќе го почитувам заради тоа. Помалку!!!! Не повеќе!!!! Ако си поставен таму високо, а сепак си арогантен, значи имаш проблем, внатрешен конфликт, несигурност, што знам што... ама не си совршен, штом ја викаш на помош ароганцијата, не си доволно моќен!!! |
|||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
хиерархијата не подразбира неопходност од ароганција |
|||
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ja nosis temata vo druga nasoka kejti...ne se soglasuvam so tebe
Pak se tepate so definiciite.... Mesas loncinja malku,veruvam deka ja znaes hierarhijata vo coveckoto drustvo... |
|||
|||
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Kakava e taa neophodnost,kejti?
Neophodnost od "sence" za necii definicii? Ako go pravel toa,toj nekoj,nema nikogas da bide tamu kade sto e sega |
|||
|||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
кој е поарогантен, Груевски или она девојчето Владимир Ѓорчев? кој беше поарогантен, Киро Глигоров или Бранко Црвенкоски? а кој хиерархиски повисок? |
|||
Внеси реплика | страница <1 7891011 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |