|
Ароганција |
Внеси реплика | страница <1 56789 15> |
Автор | |||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mozhesh da zboruvash za sebe, a ne za drugite. Mozhebi ti ja primenuvash arogancijata, mozhebi za tebe toa e pozitivna karakterna osobina, mozhebi spored tebe i zhivotnite se arogantni i treba da se ugleduvae na nivnoto odnesuvanje, mozhebi za tebe tvoeto odnesuvanje e vistinskiot iskren moral, a seto drugo e hipokrizija, laga, nekakva religiozna filozofija i ne znam shto drugo. I seto toa e vo red, dokolku trgnuvajki od sebe ova ne go generalizirash na site lugje. Oti togash sprotivnite razmisluvanja i ubeduvanja kje ti izgledaat kako nekakov tendenciozen napad na tvojata lichnost. P.S. Patem, zabelezhav deka chesto pati se zanimavashe so klarificiranje na upotrebenata terminologija od strana na chlenovite, pa ti se pridruzhiv bidejki najdov deka toa ti se dopagja. Gledam deka celo vreme za "sila" upotrebuvash termin "mokj". Izvini ako pogreshno sum te razbral. Изменето од Messenger - 10.Мај.2010 во 17:15 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
незнам дали е случајно или си читал „Гордост и Предрасуди“, ама болдираниот текст ми беше омилен цитат од книгата, многу ми помогна на времето. е фала ти што ме потсети |
|||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не , моќта го прави арогантен , ароганцијата , арогантното држење ги држи на пристојно растојание од „моралните и добри по душа“ . |
|||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Незнам дали е соодветен пример , но тетеравењето на тетребот : е класичен пример , според мене , на манифестација на ароганција . Он тоа го прави за да биде забележан за да може да го затвори животниот циклус . И чинам дека ароганцијата кај луѓето е еден вид на перчење со што стануваат позабележителни , поуспешни , понаметливи . |
|||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
moe mislenje da arogancija e negativna osobina ....ako e postojana....
postojanost na arogancija kaj nekoja lichnost go otkriva samo niskoto nivo na vospituvanje , intelegencijata i najvazhno..... bezbrojnite kompleksi..... arogancijata kako kratkotrajna primenliva i opravdana i preporachliva ..... samo i samo ako sakame da distancirame ili da ,,gi nauchime na pamet,, lichnosti koj poradi N prichini ,,ne mozhat da svatat,, , ,, nepristojno se odnesuvaat,, ili ednostavno imat pochit kon nekoj koj arogantno se odnesuva .......i ondak to.... |
|||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не сум баш сигурен дека е тоа така . Манифестација на моќ-сила |
|||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
toa e tvoe mislenje eptendosadno.....
moeto go kazhav...i mislam deka so fakti mozham da ti go potkrepam..... da da......na slika gledam totalna arogancija......mozhebi vlast i bogastvo... no seto toa ne mozhe da go prekrie debilskiot lik i vnatreshnite kompleksi vidi gi malite stapala i race.....vidi ja ednata raka kolku visoko i nanazad dignata pokazhuva frustirana osoba zapostaveno detstvo....prav mazh rakata ke ja drzhi ponisko i ponapred drugata raka ke bide so rash*teni prsti a ne sobrani koja e odlika na zhensko.......ke ima pogolemi stapala rashireni nanadvor.....vaka pravi stapala pokazhuva vnatreshen strav iako saka da pokazhe hrabrost........usteto sobrano stegnato i naprcheno pokazhuva samo inat vnatreshen ...ke bide po moe bez razlika ako e vo red ili ne... toa dragi moj eptendosadno se sve kompleksi .....i .... |
|||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ха ,ха ... Токму поради таквите “зли“ очи он сето тоа го ставил на себе , се заштитил . Ти кога ќе застанеш пред него нема да можеш да изговориш ни збор без он да ти дозволи . Воспоставена е хиерархијата , се знае кој е кој и кој што смее да збори . |
|||
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
da??? koga ke zastanam??
ke dojde toj vo moe vreme ili jas vo negovo??? i nemoj ti mene ,,zli ochi,, jas napraviv samo nadvoresha vizuelna analiza.... i da go potvrdam mojot iskaz za arogancija..... se prashuvam.... zoshto pa ti tolku si voodusheven od nego ?? |
|||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A za kogo stanuva zbor vo fabulava?
|
|||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не , тој систем е направен така да ти неможеш да дојдеш до него , евентуално , ако имаш невидена среќа , твоите “ зли очи “ нема да бидат од функција во дадениот момент . Практичен пример од секојдневието . Те прими некој функционер , некој од кој зависиш , рафално ти нафрли неколку стручни изрази и некои полуветувања , некоја приказна како е тоа бла, бла, бла што ти ќе успееш на излегување само да му кажеш “ Благодарам господине “ , ншто от тоа дека вратоврската не му оговарала на кондурите , дека му е премногу нападен струмичкиот дијалект и сл . |
|||
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
нема шанса.....ниту дозволувам....ниту се воздржувам....ниту може некој да биде со мене арогантен бијонсе је ко омекшивач бре... |
|||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne ti protivrecam , mozebi e taka , no , pred da go omeknesh treba da go navlaznish , da se razligavish . Zatoa shto arogantniot na "suvo" ne omeknuva . |
|||
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mozhebi...DA !! imash pravo......
no ako go spoznam predvreme zoshto se odnesuva arogantno..... mislam so eden rentgen pogled zakluchuvam za potekloto na prisutnata arogancija i go pogodam bash tamu..... jas mislam deka naprotiv nego ke go navlazhnam i razligavam.... dodeka jas ostanuvam ,, suva,, pobednichka.... |
|||
Внеси реплика | страница <1 56789 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |